Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Recull d'exercicis de Mindfulness

Atenció

Respiració

Observació

Relaxació

Mandales

Escàner

Tangram

Ioga

Globus

Peluix

Pizza

Passeig

Aliens

Meteorologia

Superpoders

Batecs

Pintar mandales, ajuda a la relaxació i millorar l'atenció. Els hi podeu donar un imprès o que en pintin un lliurement.

Escàner corporal amb agraïment, us deixem un vídeo amb una guia pels nens i nenes.

El tangram xinès, és un joc d’enginy format per un quadrat, amb set peces les quals es pot construir qualsevol d’objecte. Estimula l’atenció, la memòria, la imaginació i la creativitat en els infants. Les set peces són: Alguns exemples:

Exercicis de Ioga, per relaxar-se.

El globus, es convida als infants a què s'asseguin a una cadira amb l'esquena enganxada al respatller. Es demana que imaginin que la seva panxa és com un globus que cal inflar i desinflar. Es col·loquen les mans sobre l'estómac, tanquen els ulls i fan l'exercici de prendre aire pel nas i ho bufen per la boca durant uns minuts.

Respirar amb un peluix a la panxa,s'estiren a terra i es col·loquen un peluix a la panxa, van fent respiracions i cal que el peluix s'aixequi el màxim i deixar l'aire a poc a poc evitant que no caigui.

Refredar la pizza, és un exercici de respiració que ensenya als infants a ser més conscients de les seves sensacions corporals i els ajuda a relaxar-se.

  • Es convida al fet que respirin pel nas com si estigués fent olor un tros de pizza.
  • Després, que deixin sortir la respiració per la boca, com si estigués refredant la pizza calenta.

Passeig pel barri,doneu un passeig a través del vostre barri, i convideu als infants a fixar-se en cinc elements que no havien vist abans. Després en arribar a casa intentar dibuixar amb el màxim de detalls dels objectes observats.

Aliens descobrint el nostre menjar,Explicar als infants que s'imaginin que són Aliens que acaben d'aterrar a la terra i que per primera vegada tastaran la nostra fruita, embotit.... Es dóna una peça de fruita o trossos de diverses fruites perquè ho vaguin menjant. Caldrà dedicar-hi temps, primer descobrir la forma, la textura, l'olor, el pes, el color, el gust que deixa a la boca, que passa quan el mantenim a la boca una estona mentre mantegem, i quan el traguem.

Informació meteorològica interior, és proposa a l'infant fer de presentador del temps, però del temps interior.

  • Primer cal identificar els diferents elements del temps amb sentiments o emocions (sol = alegria; sent = ira; pluja = tristor....)
  • En un segon moment, reflexionar sobre com durant el dia ha anat canviant el seu estat interior (sentiments i/o emocions): com s'ha sentit avui?, com s'ha sentit amb la família?, durant el matí?, a la tarda?
És una activitat que es pot realitzar al final de dia i ajuda a fer-se conscient dels seus canvis.

Superpoders,s'explica que avui tenen súper poderosos, i que tenen la capacitat d'olorar, veure, olorar, sentir i tocar de forma única. Se'ls convida a donar-se temps per veure com funcionen els seus aquests superpoders i es van centrant en cada un dels sentits: primer centrant-se amb l'oïda, i tancar els ulls, i escoltar amb atenció al seu voltant, quins són aquests sons que mai havien escoltat abans?... Així amb cada un dels sentits.

Batecs del cor, abans d'iniciar digues que saltin o corrin durant un minut. Després s'asseuen i es posen la mà sobre el seu cor, se'ls convida a tancar els ulls i a parar atenció al batec del seu cor durant uns minuts i també sobre la seva respiració. És un exercici que els ajuda a enfocar-se.