Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

covid-19

ÍNDEX

1. aNÀLISI DE LA SITUACIÓ

3. AVALUACIÓ DE LES IDEES

2. GENERACIÓ D' IDEES

4. descripció proposta

5. creació del prototipus

6. compartim la proposta

El SARS-CoV-2, és un nou tipus de coronavirus detectat per primera vegada al desembre del 2019. Aquest nou virus afecta a les persones i provoca una malaltia infecciosa.

QUÈ ÉS EL COVID-19?

COM ES TRANSMET

SÍMPTOMES I AFECTACIONS

PROTECCIÓ I PREVENCIÓ

CONFINAMENT INDISPENSABLE

EL PAPER DE LA TECNOLOGIA

Els símptomes apareixen des dels 4-7 dies fins a dues setmanes després de contraure la malaltia, però hi ha persones que no n’arriben a tenir mai. ·Símptomes lleus: febre, tos, malestar general, mucositat, dolor als ossos i a la musculatura, nàusees, vòmits i diarrea. ·Símptomes greus: dificultat respiratòria sobtada, febre mantinguda al llarg dels dies que no baixa amb antitèrmics.

S’ha establert el confinament per evitar que el sistema sanitari col·lapsi i controlar l’expansió del virus.

Gràcies a la tecnologia es fabriquen milers de respiradors per als pacients infectats de Covid-19. A més, s’estan fent amb les impressores 3D màscares protectores i protectors d’orelles pel personal sanitari.

+ info

·Afectacions: afecta al sistema respiratori.

El coronavirus SARS-CoV-2 es transmet per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona malalta. Les persones poden contraure la malaltia si: -Toquen els objectes o les superfícies on han caigut aquestes gotetes i després es toquen els ulls, el nas o la boca. -Inhalen aquestes gotetes per proximitat amb la persona infectada.

Rentar-se les mans freqüentment, ús de mascaretes, tossir al colze, mantenir 1-2 m de distància entre persones, evitar tocar-se ulls, nas i boca, ús de mocadors d’un sol ús, si tens símptomes aïllar-te a la teva habitació.

COVID-19

2

1

5

4

3

6

millorar la prevenció i la salut

preguntes claus

usos de la tecnologia en aquest àmbit

Quines són les persones que estan més exposades als hospitals?

Per què es necessari un control tan estricte dels pacients covid?

Dins de l’hospital, on existeix un risc més elevat?

2

3

1

Quines són les persones que estan més exposades als hospitals?

El personal d’infermeria és el més exposat ja que són els que entren més vegades al dia a les habitacions amb pacients COVID.

1

Dins de l’hospital, on existeix un risc més elevat?

A les unitats de crítics (UCIS) els pacients són fàcilment controlats ja que encara que estan tancats en una habitació, existeix un vidre pel qual es pot observar fàcilment l’estat del pacient, però a les unitats d’hospitalització, això no passa. Els pacients es troben tancats sense poder-los vigilar des de fora i per això han d’estar contínuament entrant a l’habitació. Per tant, el risc més elevat es troba en aquestes unitats d’hospitalització.

2

Per què és necessari un control tan estricte d’aquests pacients?

Degut a la insuficiència respiratòria dels pacients COVID, aquests es desorienten sovint i es treuen la mascareta d’oxigen, fet pel qual s’han d’aplicar mesures de contenció. Per tal de controlar-los, el personal d’infermeria ha d’entrar sovint per vigilar-los i d’aquesta manera la seva exposició al virus augmenta.

L’objectiu seria que les infermeres i els auxiliars, no estiguin tan exposats al virus. Una idea seria creant un dispositiu (robot) que pugui aportar informació sobre l’estat del pacient i així es podria disminuir les vegades que el personal d’infermeria ha d’estar en contacte amb el pacient per controlar el seu estat.

3

usos de la tecnologia en aquest àmbit

A les unitats d’hospitalització (no UCIS) els aparells tecnològics que s'utilitzen són els següents:

Aparell de tensió: conté un lector de banda magnètica per llegir la targeta identificativa de la infermera. Quan la infermera la passa , la identifica perquè sàpiga que aquelles constants les ha mirat ella i les passa amb el su nom. La màquina llegeix el còdig de barres de la pulsera del pacient, llavors ja sap que aquestes constants les ha de passar a la gràfica del pacient. Aquest aparell és un aparell de tensió,el que fa és facilitar que lainfermera no hagi d’anar després a l’ordinador a passar les dades i, a més, mentre que està passant les variables,pot afegir alguna dada que hagi observat sobre el pacient.

Saturador: és un aparell que es posa al dit del pacient, per veure la saturació d’oxigen a la sang que aquest té.

Bombes de perfusió: és un aparell que s'utilitza per controlar el ritme al que cau el sèrum.

BÚSQUEDA

EL ROBOT INFERMER

INNOVACIÓ

LA MEVA INNOVACIÓ

BÚSQUEDA:

EL ROBOT INFERMER

S'han creat uns 6 robots nous al Hospital de Circolo Varese a Llombardia (Itàlia), que estan amb els pacients Covid menys greus perquè així el personal sanitari pugui estar més pendent dels pacients més greus.

Les seves funcions són:

  • Acompanyar als pacients a les habitacions.
  • Monitoritzar la situació de cada pacient.
  • Informar de l'estat del pacient als metges.

Sabent l'existència d'aquest tipus de robot, ja inventat, i les seves funcions, el meu robot aportarà noves funcions per poder facilitar una mica més, el treball dels sanitaris. Algunes de les meves innovacions serien:

Que pùgui haver una comunicació (interactiva) entre infermera-pacient i no només per conèixer el seu estat. Que el robot pugui estar contectat amb altres dispositius que necessita el pacient com son les bombes d'infusió de serumteràpia.Que pugui mirar la temperatura del pacient amb una càmera térmica. Que si el pacient vol enviar un missatge al metge, no hagi de fer-ho tocant la pantalla tàctil del robot, sinó que ho pugui dir parlant i que el missatge arribi igual.Que sigui un robot amb una silueta més semblant a una persona, perquè sigui més fàcil pel pacient interactuar amb ell.

INNOVACIÓ

com és i el seu funcionament

esbós del robot

com és i el seu funcionament

Estarà fer per: plàstics reciclats.

Estarà compost per: 1.-Dos ulls: amb els quals captaran la imatge del pacient i a més seran càmeres tèrmiques. 2.-Una pantalla tàctil que es podrà connectar amb la infermera virtualment i es podran veure les constants vitals del pacient (temperatura, freqüència cardíaca…). 3.-Dos braços resistents per si el pacient necessita ajuda per reincorporar-se. 4.-Dos rodes mitjanes per poder desplaçar-se.

Funcionament: 1.-Tindrà a l’espatlla unes plaques solars on captarà la llum del Sol i utilitzar aquesta energia per funcionar. 2.-Tindrà un sensor d'àudio per on el pacient podrà enviar missatges de veu a la infermera. 3.-A través del Bluetooth, es podrà conectar a altres dispositius que també necessita el pacient com, per exemple: les bombes de perfusió.

esbós del meu robot

Plaques solars a l'esquena

primeres pràctiques

el meu model

primeres pràctiques

Enllaç al projecte de pràctica.

el meu model

·Enllaç al projecte agrupat.

representació del meu projecte

Link al meu projecte