Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

LES XIFRES

És el pressupost anual pel 2019 de l'Antic Teatre

346.965 €

LA TRAJECTÒRIA

2003

2007

2020

2005

2016

Creació del Teatre Antic

L'actriu i ballarina Semolina Tomic, acompanyada d'artistes com Sergi Faustino, funda l’Antic Teatre com un projecte autogestionat. Anys enrere, l’espai havia estat la seu del Teatre del Cercle Barcelonès de Sant Josep.

Amenaça de tancament

Un tècnic d’urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona decreta que l’Antic no té llicència d’exhibició i que cal remodelar l’espai perquè es pugui seguir amb la seva activitat. Si no ho fan, el consitori amenaça amb tancar el local.

Reforma de l'espai

L’equip de l’Antic Teatre comença a rehabilitar l’espai. La reforma costar un milió d’euros (600.000 dels quals eren públics) i s'allarga fins al 2013, quan s'aconsegueix la llicència d’activitat.

Judici contra l'Antic Teatre

El propietari de l'espai de l'Antic Teatre, Vica Home SL, denuncia els llogaters per no haver fet una rehabilitació a la façana, el pati i la coberta de l’edifici. El jutjat de primera instància dóna la raó als llogaters de l'Antic Teatre. Vica Home SL recorre la sentència a l’Audiència de Barcelona, que torna a ser favorable als llogaters.

Augment del lloguer

La propietat de l'edifici, Vica Home S.L, exigeix al Teatre Antic pagar 7.500 euros de lloguer al mes de forma immediata, suposant un 500% més del que paguen ara.

L'ANTIC LLUITA PER SOBREVIURE

20%

Finançament de l'Antic

Lloguer actual 1.500 € mensuals

57%

43%

Ingressos propis

Fons públics

5%

de les despeses totals

Lloguer nou 7.500 € mensuals

de les despeses totals

Autors: BRUNO FORTEA i ELENA GARRIDO

Font: TEATRE ANTIC

Els propietaris de l'espai han apujat el lloguer

Vica Home S.L. exigeix 7.500 € mensuals de manera immediata

500%

Això suposa un augment en el preu del lloguer del