Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

Transcript

ASTÚRIES fet per na Maria Lladó SITUACIÓ: Està situat el nord d'Espanya. Limita amb: Lugo, Lleó i Cantàbria. POBLACIÓ: A Astúries en el 2018 hi havia uns 1.028.244 habitants. CLIMA: Astúries té un clima oceànic i temperatures suaus tant a l'hivern com a l'estiu. RELLEU: Astúries és una C.A.molt muntanyosa. Torrecerredo és la muntanya més alta. Hi ha els rius Piles, Sella, Nora... LLOCS D'INTERÈS: Museu de Belles Arts, Museu de Molins, Faros de Cabos Peñas..... GASTRONOMIA: Astúries hi ha la sidra (és un vi), Fabada Asturiana, pastís de cabra (postre).... FESTES POPULARS: Sant Mateu (ple de xiringuitos i música pel carrers) -Dança Primera: la gent balla Dança Primera a la plaç) -Setmana Negra: fan una fira semblant a la de Pollença del 9 al1 8 de juliol. PERSONATGES IMPORTANTS Antonio Lobato: periodista esportiu i presentador de televisió Ramon Melendi Espina: és compositor i cantautor espanyol Severo Ochoa: va guanyar el premi nobel de medicina ECONOMIA A Astúries se dediquen molt al comerç, l' agricultura i la pesca

LUGO fet per Miquel Suau

 1. Està situat al Nord-Oest d’Espanya, pertany a la comunitat autònoma de Galícia.
 2. Té 331.492 habitants(2018). Les principals activitats a que es dediquensón comerç, serveis sanitaris, l’administració i l’educació.
 3. Els estius els té suaus i els hivern freds, en precipitacions abundants.
 4. .Lugo té dues serres muntanyoses, valls, rius (el més important de Galícia, el Miño) i ries.
 5. La capital de Lugo és Lugo ciutat.
 6. Podem visitar:
 • La Catedral de Santa María
 • La muralla romana
 • Pionedo
 • O Cebreiro
 • Portomarín
 • Mirador de San Roque
 • Playas das Catedrais
 • Basílica San Martín de Montoñedo
 • Faro de illa Pancha
 • Souto de Retorta
7.És molt variada, polbo a feira (pop a la fira), caldo galego, panades, filloas o freixós i orelles. 8.A Lugo és celebra Sant Froilà (patró), festes del barri d’A Milagrosa i Arde Lvcvs. 9.Lugo és va fundar com a campament Romà. Al segle III la ciutat és rodejà amb la muralla (patrimoni de la Humanitat UNESCO). A l’Edat Moderna es produeix l’auge de la ciutat. 10.Personatges importants
 • Isidoro Tomás Blanco Fernández (fill il·lustre, compositor i organista)
 • Manuel Fraga Iribarne (polític)
 • Maruja Mallo (pintora surrealista)
 • Gregorio Fernández (escultor barroc)
 • Pascual Veiga (músic, autor de l’himne gallec)
11. Tenen l’arbre més alt d’Espanya, la Catedral més antigua d’Espanya i la única muralla del món integra.

SEVILLA fet per na Júlia Castillo 1. Està situda Al Sud-Est d’Espanya.La seva comunitat autònoma és Andalusia.2.Sevilla té 1.535.379 habitants.3. La província té un clima Atlàntic càlid amb hiverns suaus i estius calorosos.4. els menjars més populars de Sevilla són:Gazpacho, cocido Andaluz, pescaito frito,Pestinyos,torigas i polvorons.5. Existeixen dues dates més importants que son:SETMANA SANTA, LA FERIA D’ABRIL6. Els personatges més famosos són:Antonio Ruiz 1921-1996Primera figura de dança espanyolaDiego De Silva Veláquez 1599-1660Pintor BarrocGustavo Adolfo Bécquer 1836-1870Va fer la figura mes important del romantisismeJoaquin Turina 1882-1994Music sevilà7. Vos recoman visitar els següents llocs de Sevilla:La catedralL’alcàzarL’Arxiu D’indies

LA RIOJA Fet per n'Adrià Vila

 1. La Rioja és una comunitat autònoma de Espanya situada al nord de la península ibèrica.
 2. A la Rioja predomina un relleu muntanyós i de poca vegetació.
 3. La seva població és de 315.675 habitants.
 4. La seva capital és Logronyo.
 5. A causa de la seva posició geogràfica entre el cantàbric i el mediterrani, i de l’ existència d' un important relleu muntanyós, el clima es caracteritza per ser humit i de baixes temperatures a l‘hivern i sec i calorós a l’estiu.
 6. Que podem Visitar:
 • A Brinyas podem visitar l'església de l'Assumpció construïda al segle XVII i XVIII.
 • Serra de la Demanda una joia patrimonial i natural.
 • Museu Vivanco de la cultura del vi.
 • Calahorra la segona ciutat més important de la regió.
 • El seu casc antic manté la estructura urbana original romana.
 • Parc natural de Sierra Cebollera
 • Arnedillo on podem visitar un castell del segle XI.
 1. La Rioja és molt coneguda pels seus vins.
 2. A la Rioja les festes més populars sén la setmana santa, La festa del verma, El mercat medieval i La dansa dels zancos.
9.La seva historia comença al segle ll a.c amb les 3 tribus que hi habitaven.10.Els seus personatges importants són Maria Lejarraga, Ramon Caslavingo, Rafel Azcona i Pepe Viñuela.

CANTÀBRIA Fet per na Judit 1. És una comunitat uniprovincial situada al nord de la Península. 2. Aproximadament 581.000 habitants. Tradicionalment es dedicaven a agricultura, ramaderia i pesca. A partir del segle XIX també a la industria derivada d’aquestes tres ocupacions i a la mineria (carbó). I al segle XX al turisme que és la principal font d’ingressos.3. Cantàbria se divideix en dues zones la muntayosa dels Picos d'Europa i la litoral o costera.4. El clima a la zona de muntanya, clima fred a l’hivern amb precipitacions de neu i estius suaus. A la zona de marina (litoral), estius calorosos i hiverns suaus amb moltes precipitacions de pluja. Els vents del nord solen ser freds i forts.5.La capital és Santander (183.000 habitants) i les zones d’interès són el casc històric i la zona de costa (Passeig del Sardinero).6. Altres llocs d'interès ala província de Cantàbria són els pobles de Castro Urdiales, Comillas, Santillana del Mar i el telefèric de Fuente Dé.7. El plats típics són amb productes de la terra, com el cocido montañés (llegums, carn i verdures amb brou), el cocido lebaniego (sense brou), mariscades o barbacoes amb carn i dolços com els sobao pasiego (parescut a les magdalenes) o la quesada (parescut a la greixonera de brossat).8. Tenim les històriques (Guerres Cántabres, contra els romans), les religioses (la Bien Aparecida) i les populars (Oso de la Vijanera que enfronta als zarramacos amb l’ós que representa al mal).9. Els personatges més famosos de Cantàbria són: Don Pelayo (primer rei càntabre), Juan de la Cosa (navegant i creador del primer mapa mundi) i Severiano Ballesteros (jugador de golf).10. Halloween és una festa de la tradició celta i ja es celebrava a Cantàbria abans que els americans la introduïssin al món.

TEROL fet per na Bea

 1. Terol està situat a l'est d'Espanya, a la comunitat autònoma d'Aragó.
 1. La població total és de 133.344 habitants en 2019.
 1. Hi ha poques pluges a l'hivern i moltes a la primavera. Té un clima semblant al subtropical.
 1. Terol està situat a una zona muntanyosa.
 1. La capital de Terol és la ciutat de Terol.
 1. Els menjars típics són: las sopallas, caldereta de pastor, madejas i jamon de Terol.
 1. La festa més important és la festa de "Sant Antoni" el 17 de gener
 1. Es conserven poques restes dels romans i dels musulmans.
 1. Obispo Polaco,va ser un bisbe molt important. Joaquin Costa, va ser un polític molt important.
 1. Terol ha creat un partit polític anomenat "Teruel Existe".

DONOSTIA treball realitzat per Ona Llobera

 1. Situada al nord d’Espanya. Pertany a la província de Guipúscua i la seva comunitat autònoma és el País Basc.
 2. Donosti és la capital de Guipúscua.
 3. És una ciutat costanera i té 186.665 habitants.
 4. Les seves activitats econòmiques són el comerç i el turisme.
 5. El seu clima és atlàntic: les temperatures són suaus i és una ciutat molt plujosa.
 6. Les seves llengües són l’Euskera i el castellà.
 7. És una ciutat amb molta cultura gastronòmica, la que té més estrelles Michelin per metre quadrat.
 8. És una ciutat cultural . Es fan les activitats següents:Festival internacional de cinema Donosti. Festival de jazz i quinzena musical. Semana grande donostiarra {15 d’agost}.
 1. Els personatges importants són:
Eduardo Chillida: Escultor.Fernando Sabater: Filòsof.Julio Medem: Cineasta.Amaya Montero: Cantant.
 1. Els llocs que podem visitar són: Bahia de las Conchas, Paseo Nuevo, Parte Vieja, El Peine del Viento, La catedral del Buen Pastor, El museu de San Telmo,El auditorio Kursaal.

GRANADA realitzat per na Júlia Ramon 1. Granada és una província de la comunitat d’Andalusia, una comunitat pluriprovincial.2. Està situada al sud-est peninsular, banyada pel mar mediterrani al sud i just enmig de la Serralada Penibètica.3. Té una població que s’apropa al milió d’habitants.4. Les seves activitats econòmiques principals són el comerç, la construcció i el sector serveis.5. El clima és variat, perquè Granada té un relleu molt caviant: costa, muntanya, planes i fins i tot una zona semi-àrida de clima desèrtic. En general, fa molt fred a l’hivern i molta calor a l’estiu.6. Granada té una capital homònima situada entre el riu Genil i Sierra Nevada.7. Quasi tots els monuments més destacats de Granada estan a la capital, i en destaca el palau de l’Alhambra.8. Pel que fa als costums gastronòmics, el més típic de Granada és anar de tapes.9. Les festes més importants, com a tota Andalusia, són la Setmana Santa i el Corpus Christi.10. Granada és una de les províncies amb més història, ja que va ser el darrer reducte musulmà abans de la conquesta de la Corona Castellana el mateix any del descobriment d’Amèrica.11. Té molts personatges reconeguts, com en Federico García Lorca, poeta, o en Miguel Ríos, cantant. 12. La característica més estesa sobre els granadins és que són malhumorats.

NAVARRA per Sidiomar 1. Navarra és una CA UNIPROVINCIAL I es coneix amb el nom de Comunitat Foral de Navarra2. Està situada al nord de la península ibèrica i limita amb el País Basc, Aragó i La Rioja.3. Té una població aproximada de 643.866 habitants4. La població majoritàriament se dedica a la indústria.5. El clima de Navarra és molt variat: alta muntanya, atlàntic i continental.6. La capital és Pamplona i els llocs que se poden visitar són: Ochagavia en el valle de Salazar, Pirineus de Navarra, la Plaza Mayor de Olite, Bosc de Irati,7. Els plats més tipics són: Pimientos rellenos de bacalao, espárragos de Navarra, alcachofas con almejas, pochas con chistorra.8.Les festes mes importants de Navarra són: San Sebestian. les festes patronals de Tafalla, I el més inportant I conegut els famosos San Fermines, que comencen el 7 de juliol I duren una setmana.9. La conquesta de Navarra va ser molt llarga va comença en el segle XII.

@page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 120%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2; background: transparent } p.western { font-family: "Calibri", serif; font-size: 11pt; so-language: es-ES } p.cjk { font-family: "Calibri"; font-size: 11pt; so-language: en-US } p.ctl { font-family: ; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } OSCA realitzat per na Maria Lluïsa 1-Osca és una provincia del nord d‘Espanya, de la comunitat autònoma d'Aragó. 2. Osca al 2018 tenia una població de 219.174 habitants 3. El clima d'Osca és fred 4. Els rius mes importants son: Río Aguas Limpias, Río Alcanadre, Mascún, Ara, Arazas i Aurín 5. El relleu d' Osca és molt muntanyós. Els pics més importants són: -Pico Aneto(3.404m) -Pico Argualas. -Pico Aspe. -Posets - Garmonegro -Algas -Mesa de los tres reyes 6. Osca la seva capital és Huesca ciudad. 7. Les festes importants de Osca són: el 22 de gener San Vicente, el 23 d'abril sant Jorge, la setmana santa. 8. Els menjars més típics: Migas a la pastora, sopa oscense, cordero a la pastora, bacalao ajorriero i de postre les conegudes Glorias de Huesca. 9. Els personatges més coneguts són: Petroliana d'Aragó que fou reina d'Aragó, Conchita Martínez (tennista), l'enginyera i política Maria Teresa Esteban. 10. Es diu que el rei Ramir II d'Aragó va manar cridar a dotze dels seus nobles més desobedients amb el pretext de fer-los construir una campana que se sentís per tot el regne d'Aragó. 11. A Osca cal visitar: la catedral, el monasterio San Pedro Viejo, el castillo de Montearagón i el Parque Miguel Servet. Com a pobles Jaca i també algunes pistes d'esquí. 12. A la muntanya Mesa de los Tres Reyes hi ha un castell en miniatura damunt una roca.

BILBAO per Mariona Terrasa 1. SITUACIÓ a. Situada al nord de España. b. Capital de la província de Bizkaia. c. Dins la comunitat autònoma del País Basc. d. Al golf de Bizkaia 2. LA POBLACIÓ a. Te 345.821 habitats segons el cens de 2018. b. És una cuitat que es dediquen al comerç marítim, turisme, fires de mostres. 3.EL CLIMA a. Degut a la proximitat del mar Cantàbric es considera que té un clima atlàntic b. El mesos que plou més es d’octubre a abril. c. Te un 41% dels dies de l’any el cel cobert d. Les pluges son en forma de chubasco i es forma de boirimeu anomenat sirimiri. 4.EL RELLEU a. Bilbao es troba dins el que s’ anomenen l’umbral basc això es una profunda depressió entre els pirineus i la Cordillera Cantàbrica. A dins aquesta depressió hi trobam la ria de Bilbao. Que és la confluència del riu Nervió (Nerbiol) i el riu Ibaizabal. b. Les montanyes de Bilbao són: c. Cobetas, Parasarri i Arraiz al sud d. Archanda, Avril, Banderas , Pikota al nord est e. Ganeta es la montanya més alta de Bilbao amb 689m 5. LA CAPITAL DE BILBAO a. La capital de Vizcaya es Bilbao 6. LLOCS DE INTERES a. Museu Guggenheim (Popi i Mama) b. San Mames c. Grua Carola ( Museu Marítim) e. Azkuna Zentroa f. Teatro Arriaga g. Catedral de Santiago de Bilbao h. Puente de Zubizuri 7. GASTRONOMIA a. Bacallà b. Angula del Norte c. Bacalao al pil pil d. Bacalao a la vizcaina e. Merluza en salsa verde f. Chipirones en su tinta g. Canutillos de Bilbao h. Xtakoli ( un vi blanc de Guetaria) 8. FESTES POPULARS a. Marijaia b. Semana Grande de Bilbao c. Chupianzo – Txupinazo d. Gargantua e. Santa Agueda f. Nuestra Señora de Begoña h. Santo Tomas i. Olentzero (Un carboner de Nadal) 9. HISTORIA a. Ja hi ha constància d’un antic assentament al cim de la muntanya Malmasin al segle III a.C c. A la edat mitjana Don Diego Lopez de Haro va fundar la villa de Bilbao a l’any 1.300. d. A 1.310 Bilbao es converteixen ruta obligada de tot el comerç de Castella cap a la mar establint un comerç entre Flandes i Grans Bretanies. e. Cap a l’any 1511 es constitueix el “Consulado de Bilbao” crea les normes per utilitzar la ria. Gracies en aquest fet el port de Bilbao els converteix en uns dels mes importats d’Espanya. g. A 1850 se crea el banc de Bilbao actualment BBVA. h. A 1902 surten empreses de siderúrgica i fabrices. i.Construeixen edificis emblemàtics com el Teatre de Arrigada. 10. PERSONATJES a. Don Diego Lopez de Haro (va fundar la villa de Bilbao a 1.300) b. Miguel de Unamundo (va ser un escriptor i filòsof de la generació del 98) c.Sabino Arana ( considerat el para del nacionalisme vasc) d. Jose Antonio Aguirre ( primer lendakari del govern vasc) e. Rafael “pichichi” Moreno (fubolista de l’ aletic de Bilbao) f.Jon Kortajarena (el nostre super modelo de moda) 11. CURIOSITATS a. Pont de San Anton, emblema de Bilbao, durant segles fou l’unic pont per creuar la ria. Tot el comerç passava per aquest pont. b. Las Siete Calle és el nom que reb el Casc Antic de Bilbao, primer varen ser 3 a 1300. c.Calle Somera, es el carrer més antic de Bilbao d. Fuente del perro, la font més famosa de Casc Antic. Per què font del perro? si hi ha lleons. Ido perquè els de Bilbao no havien vist mai cap lleó y se varen pensar que eren cussos. e. La plaça nova a els canals de Venècia, ido fa molt de temps va arribar a Bilbao un rei, i li varen fer una festa, varen omplir la plaça d’aigua com si fos Venècia

Huelva FET PER Guillem Torrandell 1. Se situa a la comunitat autònoma d’Andalusia, concretament al sud i té 144.258hab. 2. Huelva limita amb:: Sevilla, Càdis, Badajoz i Portugal. 3. A Huelva els hiverns són suaus i els estius són calorosos. Les precipitacions no són abundants i es concentren a la tardor. 4. la gastronomia de Huelva se basa en els següents plats típics: jamón ibérico, gambas de Huelva, patatas con choco, mojama de atun, ajo gañan, raya al pimiento, fresas i fambuesas 5. Els principals llocs a visitar són: la plaza de las Monjas, Riu Tinto, Monasterio de la rabia Marismal del Oriel, Muelle de las cabellas, Catedral de nuestra señora merced 6. Els principals pobles a visitar són: Ayamonte, Lepe, Alajar, Palos de Frontera... 7. Huelva té molta tradició marinera, per això un dels principals sectors econòmics és la pesca. 8. A Huelva se troba un Parc Nacional molt important i famós, el PN de Doñana que té moltes aus importants. 9. Huelva disposa d’un equip de futbol. 10. Huelva està molt relacionada amb el descobriment d’Amèrica. Varen ser alguns germans de la familia Niño, una família marinera de Moguer els que varen formar part activa amb Crsitobal Colón i els germans Pinzón que varen dur a terme l’aventura. Les caravel.les es deien Pinta, Niña i Santa María.

GIRONA realitzat per Aina Cifre 1-Girona és una província de la comunitat autònoma de Catalunya, situada al nord-est de la península. 2. Limita amb altres províncies de Catalunya com Barcelona i Lleida i també amb França a través dels Pirineus. 3. A Girona a l'igual que a la resta de Catalunya es parla el català. 4. Té una població aproximada d'uns 100.000 habitants. 5. El clima de Girona és hiverns suaus a la capital però freds als pobles d'alta muntanya i els estius són calorosos al pla i capital, però suaus a les muntanyes. A la primavera i tardor són les èpoques que hi ha més precipitacions. 6. A Girona ciutat podem visitar, el barri vell, la catedral, Riu Onyar, el barri jueu, la plaça de la independència, els ponts que travessen el riu. 7. Com a plats típics a provar els xuixos i el fuet. 8. Les dues festes més importants són: Sant Narcís i els temps de flors. 9. Com a personatges coneguts i nascuts a Girona tenim l'ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont i Gemma Nierga. 10. Destacar també que Girona disposa d'Universitat, on se poden realitzar molts estudis universitaris.

MÀLAGA fet per Maria Vilanova

 • Màlaga està situada a la comunitat autònoma d'Andalusia i seva capital és Màlaga, també coneguda com La Costa del Sol.
 • Els seus habitants es dediquen majoritàriament al sector del serveis, i la pesca. Actualment, destaca en la creació d'indústries de noves tecnologies. L´activitat agrícola i forestal és molt limitada.
 • El seu clima és mediterrani. Els estius són molt calorosos i llargs. Els hiverns són curts i amb temperatures suaus. Les precipitacions són baixes.
 • El seu relleu és muntanyós. Les muntanyes més altes són: La Morona i el Torrecilla.
 • LLocs d`interés: Alcazaba, la catedral i el Palacio de la Aduana
 • Els menjars típics de la província de Màlaga són: Espetos de sardinas, ajoblanco i la porra de Antequera.
 • Les celebracions més importants són: carnestoltes, Setmana Santa, Feria de Màlaga.
 • La ciutat va ser fundada pels fenicis en el segle VII Ac. Va ser una ciutat confederada de l´Imperi Romà. Fou escenari d' episodis sagnants de la Guerra Civil espanyola i també protagonista del boom turístic dels anys 60-70
 • Alguns personatges importants són:
-Pablo Ruiz Picaso : Pintor - Maria Zambrano : Filosofa - Antonio Molina: Cantant -Antonia Banderas: Actor
 • Algunes curiositats són: un café als bars es demana d´una forma especial: largo, mitad, sombra, nube…
- la Catedral de Màlaga també rep el nom de “la manquita” perquè li falta una de les seves torres.

València fet per Pau Pons 1. València es una província que pertany a la comunitat Valenciana. Limita amb: Castelló, Alacant, Conca,Terol i Albacete. 2. La província de València tenia aproximadament uns 2.547.986 hab. en el 2019. Els seus habitants es dediquen sobretot al turisme i a l’agricultura. 3. València té un clima Mediterrani, és a dir, molta calor amb unes precipitacions poc freqüents a l’estiu, i un fred temperat (no solen baixar dels 9º) i amb unes precipitacions un poc més abundants a la tardor. 4. La provincia de València, com tota la regió, té una part muntanyosa perque té la serralada Ibèrica. 5. Les muntanyes més importants són: Cerro Calderón (1837m), Cruz De Los Tres Reinos (1555m) i Serra Del Carroche (1126m) Els rius més importants de València són: El Riu Júcar, riu Turina, riu Palancia i riu Serpis.També és molt important l’ albufera anomenada Albufera de València. 6. La Capital de València es València ciutat que té aproximademant 791.413 habitants. 7. Llocs per visitar de la capital són la plaça del mercat i la llonja de la seda, la catedral i la plaça de l’Ajuntament i la Marina de València. L’Oceanogràfic i Bioparc, Museu de les arts i les ciències, Castell de Xàtiva, Parc natural de la Sierra Calderona. 8. Els plats més tipics de València són: la paella, l’arròs, la fideuà, es bunyols, els fartons, l’orxata de xufa, la coca llanda, la tonya i la mona de pasqua. 7. Les festes més importants de València són: La Setmana Santa marinera Moros i cristians de Manises cada 6 de juliol. La més important són les falles de València, de l’1 al 19 de març. 8. La Comunitat Valenciana ocupa un lloc privilegiat en el Mediterrani central, la qual cosa li ha donat importància al llarg de la història des del punt de vista polític, militar i econòmic.

1. Salamanca és una província que està situada a la comunitat autònoma de Castella i LLeó. La provincia i la ciutat tenen el mateix nom. Concretament se situa al nord-oest de La Meseta. 2. Els seus hiverns són freds i els estius calorosos, ja que té un clima d’interior. 3. La muntanya més alta de la província de Salamanca és Almanzor amb 2600m 4. Una curiositat de Salamanca és que la ciutat, la capital, té dues catedrals i aquest fet no és gaire habitual. 5. A Salamanca hem de visitar les catedrals, la casa de las Conchas amb la seva façana decorada amb més de 300 copinyes. També el Convent de las Dueñas on unes monges fan pastissos i les venen. La Plaça Major on hi destaca l’edifici de l’Ajuntament. 6. Un personatge famós que malgrat no va néixer a Salamaca si hi va morir, va ser en Miquel de Unamuno, un famós escriptor que també va ser el rector (el director) de la Universitat de Salamanca. La Universitat de Salamanca és una de les més antigues d’Europa i la seva façana tampoc se pot deixar de visitar. 7. Entre el seu folklore destaquen els seus balls típics i la vestimenta. 8. La gastronomia és molt variada, però tenen fama els embotits de carn ibèrica. 9. Les festes més importants de la província de Salamanca són «Las Aguedas» i «Els hombres de musgo» 10. A Salamanca és molt famós l’ambient universitari durant els mesos d’hivern, perquè acull joves universitaris de tota Epanya i també de l’estranger.

Ciudad Real Fet per Jordi Vilanova 1- Ciudad Real està situat al sud d’Espanya. Les seves províncies són:Albacete,Toledo,Cuenca i Guadalajara La seva Comunitat autònoma és:Castilla la Mancha. 2-Població: Ciudad Real té més de 495.769 habitants. 3-Clima:Ciudad Real té un clima amb hiverns suaus i estius calurosos. 4- El menjar típic es el Pisto Manchego,Berenjenas Almagro,Migas Manchegas,Gachas Manchegas, Asadillo Manchego i Tortas Manchegas. 5- Els habitants es dediquen bàsicament a l' Agricultura,.Ramaderia I Industria. 6-El relleu de Ciudad Real es muntanyós. 7-Els rius més importants són, el Riu Jabalón, Riu Ciguela, Riu Ojailén i Riu Vell de Guadian. 8-Un dels personatges més Importants és,Francisco Garcia Ossorio que va ser militar Espanyol ,el futbolista Hernán Pérez, i el novelista Fernán Gómez. 9-Podem visitar la Catedral de Maria del prado.Iglesia de San Pedro.Museo Cervantino.Plaça Major de Ciudad Real i el Corral de la Comedia. 10-Les festes més importants són: 21 de febrer:Carnaval de Miguelturra. 5 d’abril: Setmana Santa.8 d'abril:Ruta de la posició de Calatrava. I una de les seves curiositats és que la seva capital té el mateix nom que la seva província

MADRID fet per na Salma Barrou 1. Madrid està situada al centre de la península ibèrica i és una comunitat uniprovincial. 2. La seva població s'acosta als 7 milions de persones. És una CA relativament petita però molt poblada, perquè és la capital d'Espanya i s'hi concentren moltes fàbriques i serveis. 3. El seu clima és continental, amb hiverns freds i secs i estius secs i molt calorosos. 4. La població de Madrid majoritàriament se dedica al sector secundari i terciari, és a dir treballen en fàbriques, construcció, administració i serveis en general. 5. A Madrid es parla el castellà i hi trobam el congrés dels diputats i és la seu de la política del país. 6. Els pobles més bonics estan situats a la Serra, Guadarrama, Patones, Buitrago de Lozoya...són poblets petits i amb molt d'encant. 7. A Madrid capital hem de visitar el Parc del retiro, la Puerta de Alcalà, la Puerta del Sol i també hi ha molts de museus. 8. Els personatges que destacaria són l'actriu Victoria Abril i el pintor Velazquez, nascuts els dos a Madrid. 9. A la dècada dels anys 80 va aparèixer a Madrid l'anomenada Movida, una sèrie de grups musicals que varen contribuir a l'aparició d'un nou gènere, que va tenir molta fama i es va estendre per tot el país. 10. El Temple de Debod va ser un regal d'Egipte al Espanya per l'ajuda espanyola per salvar uns antics temples degut a la construcció de la presa d'Asuán.