Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

pomahnitali matematičar

START

otključaonica

Uvod

Misija

Likovi

Made by Ella Rakovac Bekeš

Uvod

Misija

Likovi

Bili ste na školskom izletu kada ste završili negdje između nigdje. Svi su vas upozorili na pomahnitalog matematičara i da ne ulazite u njegovu kuću...neki ljudi se nisu nikad vratili.Ali vi baš niste mogao poslušati, zar ne???E, pa sad upotrijebite svoje matematičke vještine da ostanete živi...

x

Uvod

Misija

Likovi

Vaša misija je da zadržite glavu na ramenima i uspješno izađete iz njegove kuće. Ne budite brzopleti i površni. Pomahnitali matematičar vam je ostavio tragove, zagonetke i kosti. Problemi iz matematike su sada vaša najmanja briga. Tragovi su vam, tako reći, pod nosom. U nekim prostorijama nalazi se više od jednog traga. Potrebno je detaljno pregledati cijelu kuću, koja je vrlo mračna. Možda ste ponijeli baterijsku lampu?!? HA-HA-HA!

x

1 Pronađi ključ da uđeš

2 Dobrodošli

zaključano je...

4 Stisni odgovarajuće tipke

1

1I

III

IV

V

V/

Nešto je krivo ...

1

1I

III

IV

V

V/

...Nastavi svirati

1

1I

III

IV

V

V/

...još jedna

1

1I

III

IV

V

V/

5 stisni slova točno

Nešto je krivo...

...nastavi tipkati

...nastavi tipkati

...nastavi tipkati

6 Traži!

6

6

6 Ako masa kostiju iznosi 20% ukupne mase tijela, kolika je masa kostiju osobe od 115kg?

6

6

23 kg

5,75kg

20kg

6 Uzorak ljudske kosti sastoji se od otprilike 1/3 organske tvari. Ako ukupna masa kostiju iznosi 36kg, kolika je masa anorganske tvari?

6

6

35,666kg

24kg

12kg

6 Najdulja kost u ljudskom tijelu, femur ili bedrena kost, ima šupljinu ispunjenu koštanom srži. Ako težina kosti iznosi 5kg i za 25% je lakša zbog svoje šupljine, koliko bi težila da je puna?

6

6

3,75kg

6,25kg

6,666kg

2 Dobrodošli

urađeno.

urađeno.

6

6

Izgubio si

6 Nisi baš dobar u matematici, ha?

7 Pronađi ključ da otključaš

8 odaberi svoj put

9 odaberi svoju lubanju za razgovor

9 riješi omjer s dječijom lubanjom

Dojenče je u omjeru 1:4, kada je u pitanju odnos veličine lubanje (visine lubanje) i ostatka tijela. Ako je beba duga 56cm kolika je tada duljina njezine glave?

8 pronađi jedan od posljednjih tragova

OVDJE OTVORI

Koliki je broj kostiju koji se nalazi u ljudskom tijelu? Kako bi točno odgovorili na ovo pitanje morate znati 5 stvari. Tko? Što? Gdje? Kada? i zašto? Bebe započinju svoj život s otprilike 270 kostiju, od kojih neke srastu zajedno tijekom odrastanja. Ovaj početni broj kostiju se smanji na otprilike 206 do odrasle dobi.Koliko kostiju broji moje tijelo? Nitko ne zna i ja se neću izložiti dovoljnoj količini radijacije da saznam taj broj. Ali ja sam odrastao čovjek. Koliki je postotak broja mojih kostiju sada u odnosu na to kad sam bio beba? (zaokruži na cijeli broj)

6

1

4

9

7

3

2

8

0

5

12 oduzmi vrijednost dobivenu u lijevoj prostoriji od one dobivene u desnoj. To je konačno rješenje..Budi vrlo pažljiv! Pritisni odgovarajuće brojeve!

1

9

4

7

3

8

5

0

12 još jedan...

2

6

izgubio si

uspio si riješiti svoj izlazak iz ove kuće. Sljedeći put poslušaj upozorenja i kloni se nevolja. Pokazao si zavidan nivo matematičkih vještina! Bravo! Nastavi biti tako dobar!

Čestitke!