Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

QUIZTIDIÀ

EL TRIVIAL DEL QUOTIDIÀ

INSTRUCCIONS

#QuotidiàMCECC

INSTRUCCIONS

EL QUOTIDIÀ COMPRÈN DIFERENTS ESTONES DE LES ACTIVITATS D'ESTIU I DEL DIA A DIA DE L'ESPLAI QUE SOVINT NO REBEN L’ATENCIÓ PEDAGÒGICA QUE ES MEREIXEN, ÉS PER AIXÒ QUE TAMBÉ CAL DEDICAR-LI UN TEMPS DE REFLEXIÓ. AMB AQUEST RECURS, PODREU ATURAR-VOS A PENSAR, DEBATRE I AMPLIAR HORITZONS DINS EL MÓN DEL QUOTIDIÀ. ACONSEGUIREU QUE DES DEL PRIMER MINUT AL DARRER, LES VOSTRES ACTIVITATS DEIXIN PETJADA EN ELS INFANTS! A CONTINUACIÓ TROBAREU DIFERENTS ÍTEMS QUE TAMBÉ SÓN ESPAIS EDUCATIU I QUE TAMBÉ CAL CUIDAR A L'HORA DE PREPARAR LES ACTIVITATS D'ESTIU

#QuotidiàMCECC

INSTRUCCIONS

HIGIENE: Rutines de cura del propi cosÀPATS: Esmorzar, dinar, berenar i soparINICIS I TANCAMENTS: Acollida primer dia, bon dia, bona nit, comiat de les activitatsESPAIS: Serveis i ordreESTONES LLIURES: Estones de joc no dirigitHORARIS: Compliment del planning i distribució del temps

ÍTEMS DEL QUOTIDIÀ

#QuotidiàMCECC

INSTRUCCIONS

CADA ÍTEM DEL QUOTIDIÀ CONSTA DE 4 REPTES QUE US CONVIDEN A DEBATRE, REFLEXIONAR... SOBRE UN TEMA EN CONCRET; AMB LA VOLUNTAT QUE US PREGUNTEU SI ALLÒ QUE FEU ES POT FER D'ALGUNA MANERA QUE PEDAGÒGICAMENT APORTI MÉS QUALITAT A L'ACTIVITATHI HA 3 TIPOLOGIES DE REPTES

Feu una PROPOSTA: s'exposa una situació que us convida a pensar algun recurs, idea, innovació vinculada a l'ítem concretResoleu una SITUACIÓ: es descriu un fet, sovint controvertit, amb la voluntat que valoreu quina és la resposta que donarieu a aquesta situacióEntreu en DEBAT: es planteja un tema per a comentar amb l'equip i valorar els pros i contres de les diferents opcions que poden sorgir

ARA NOMÉS CAL QUE GIREU LA RODA I A JUGAR !!

A jugar !

#QuotidiàMCECC

QUIZTIDIÀ

EL TRIVIAL DEL QUOTIDIÀ

HIGIENE

HORARIS

INICIS I TANCAMENTS

ÀPATS

ESTONES LLIURES

ESPAIS

I QUAN ACABEU DE JUGAR...

#QuotidiàMCECC

HIGIENE

BUSQUEU UNA CANÇÓ QUE US AJUDI A MESURAR QUANTA ESTONA HAN D'ESTAR ELS INFANTS RENTANT-SE LES DENTS.

FEU-LA SERVIR AQUEST ESTIU!

HIGIENE

UN MONITOR/A DEL VOSTRE GRUP D'ESPLAI FA 4 DIES QUE PORTA LA MATEIXA SAMARRETA, A MÉS A MÉS EN PRESUMEIX DAVANT DELS INFANTS.

QUÈ LI DIRIEU A AQUEST MONITOR/A?

HIGIENE

DE COLÒNIES ELS INFANTS ES DUTXEN CADA DIA? HO PLANIFIQUEU?

FEU DOS GRUPS I UN GRUP DEFENSEU LES DUTXES DIÀRIES I L'ALTRE LES DUTXES ALTERNES

HIGIENE

ELS MONITORS/ES US RENTEU LES DENTS I LES MANS AMB ELS INFANTS? COM HO FEU AL VOSTRE CENTRE? ÉS LA MILLOR MANERA POSSIBLE?

ÀPATS

HI HA MONGETES PER DINAR, I AL JOAN NO LI AGRADEN. FA TRES DIES QUE NO LI AGRADA RES DEL QUE LI POSEN. SOU LA PERSONA QUE ESTÀ AL SEU COSTAT EN AQUEST ÀPAT.

QUÈ FEU?

ÀPATS

US HEU PLANTEJAT MAI ON I AMB QUIN ROL SEIEU DURANT ELS ÀPATS? SEIEU AMB ELS INFANTS? ELS HI FEU CAS I CONVERSEU AMB ELLS/ES? ELS INFANTS SEUEN SEMPRE AL MATEIX LLOC? ES BARREGEN LES EDATS?

ÀPATS

PENSEU EN EL QUE MENYS FUNCIONA EN ELS VOSTRES ÀPATS I PROPOSEU UN CANVI PER A MILLORAR-HO

ÀPATS

DIVIDIU ALEATÒRIAMENT L'EQUIP DE MONITORS/ES EN DOS I DEFENSEU UNA POSICIÓ:

- INFANTS I MONITORS/ES HEU DE MENJAR EL MATEIX - MONITORS/ES PODEU MENJAR DEL QUE SE US OFEREIX EXTRA.

INICIS I TANCAMENTS

PENSEU INDIVIDUALMENT I ESCRIVIU EN UN PAPER COM US AGRADA QUE US DESPERTIN. LLEGIU-HO EN VEU ALTA...

...QUAN ACABEU PASSEU DIAPO

INICIS I TANCAMENTS

ARA PENSEU COM HO FEU AMB ELS INFANTS I COM HO FAREU AQUEST ESTIU.

INICIS I TANCAMENTS

QUAN ACABEU L'ACTIVITAT DE NIT ANEU DIRECTAMENT A DORMIR. FA 3 NITS QUE ALS INFANTS ELS COSTA MOLT ADORMIR-SE I ESTAN MOLT ESVERATS. A UNA REUNIÓ PROPOSEU FER SERVIR DIFERENTS RECURSOS PER ACOMPANYAR EL MOMENT D'ANAR A DORMIR.

A QUINA CONCLUSIÓ ARRIBEU? QUE FARIEU VOSALTRES?

INICIS I TANCAMENTS

ARRIBA L'ÚLTIM DIA DE L'ACTIVITAT D'ESTIU I COM EQUIP HEU DECIDIT FER UNA DINÀMICA D'UNA HORA PER FER TANCAMENT. L'OBJECTIU ÉS VALORAR COM ELS INFANTS HAN VISCUT L'ACTIVITAT D'ESTIU.

PENSEU AQUESTA DINÀMICA

INICIS I TANCAMENTS

ARRIBEN 3 INFANTS NOUS A L'ACTIVITAT QUE NO CONEIXEN NINGÚ I LA RESTA JA ES CONEIXEN DE TOT L'ANY. QUINS MOMENTS D'AQUEST PRIMER DIA CREIEU QUE CAL CUIDAR?

ESPAIS

PENSEU UNA ACTIVITAT/DINÀMICA PER MOTIVAR ELS INFANTS DURANT L'HORA DE SERVEIS

NO POT SER UNA COMPETICIÓ PER VEURE QUIN ESPAI QUEDA MÉS NET... SINÓ, POTSER PENSAR QUELCOM PER PREMIAR L'ESPAI QUE ES MANTINGUI MÉS TEMPS NET...

ESPAIS

UN MONITOR/A DE COLÒNIES APROFITA L'HORA DE SERVEIS PER DUTXAR-SE. ES REUNEIX AMB EL GRUP A L'INICI, ELS HI DIU QUINS ESPAIS CAL ORDENAR I MARXA.

HAURIA DE CANVIAR ALGUNA COSA? QUÈ LI DIRIEU?

ESPAIS

ELS SERVEIS ÉS UN DELS MOMENTS DE LES COLÒNIES QUE US SERVEIX PER CONTRIBUIR AL BON MANTENIMENT DELS ESPAIS. ALHORA, PERÒ, POTSER NO LI DEDIQUEU EL TEMPS NECESSARI O HO FEU AMB PRESSES ABANS DE COMENÇAR L'ACTIVITAT DE MATÍ O ELS MONITORS/ES TENIU ALTRES COSES A FER MÉS IMPORTANTS...

PENSEU QUIN MOMENT DEL DIA ÉS EL MILLOR PER FER AQUESTA TASCA

ESPAIS

COM FEU EL REPARTIMENT DE TASQUES DINS EL GRUP DE SERVEIS? SÓN COHERENTS EN RELACIÓ A L'EDAT DELS INFANTS?

ESTONES LLIURES

LA NOA SEMPRE QUE HI HA TEMPS LLIURE S'APARTA DEL GRUP, SEU I NO INTERACCIONA AMB LA RESTA. SEGURAMENT, AQUESTS ESPAIS LLIURES LA FAN RECORDAR CASA SEVA

QUÈ FEU?

ESTONES LLIURES

CONEIXEU BÉ ELS INFANTS DEL VOSTRE ESPLAI? A QUÈ JUGUEN A LES SEVES ESTONES LLIURES?

FEU UN LLISTAT DELS JOCS QUE ELS AGRADEN MÉS I PREPAREU EL MATERIAL PER A QUÈ PUGUIN JUGAR DURANT L'ACTIVITAT I... NO US OBLIDEU DE PARTICIPAR AMB ELLS/ES

ESTONES LLIURES

EL TEMPS LLIURE HA DE SER "LLIURE" O CAL PROPOSAR I DIRIGIR ACTIVITATS? HI PARTICIPEU TOTS ELS MONITORS/ES O L'APROFITEU PER PREPARAR MATERIAL D'ALTRES ACTIVITATS? US DISTRIBUÏU LES ESTONES DE TEMPS LLIURE? COM?

ESTONES LLIURES

HI HA 4 INFANTS DEL GRUP ENFADATS/DES PER UN CONFLICTE SORGIT DURANT L'ESTONA LLIURE. COMENCEU L'ACTIVITAT ESPERANT QUE SE N'OBLIDIN O DEDIQUEU UN ESPAI PER PARLAR-NE?

HORARIS

US HEU ADONAT QUE COSTA MOLT COMENÇAR LES ACTIVITATS, CADA INFANT ESTÀ EN UN LLOC DIFERENT I COSTA AJUNTAR-LOS I ENGEGAR.

IDEEU ALGUNA MANERA PER SOLUCIONAR-HO.

HORARIS

DESTINEU ESTONES PER A LA GESTIÓ DE CONFLICTES? QUAN CREIEU QUE ÉS EL MILLOR MOMENT?

HORARIS

ÉS NECESSARI QUE ELS INFANTS CONEGUIN L’HORARI DE LA COLÒNIA? I EL PLANNING DEL QUÈ FARAN DURANT EL DIA?

HORARIS

AQUESTA NIT HEU ACABAT L’ACTIVITAT MÉS TARD DEL QUÈ ESTAVA PREVIST I ELS INFANTS HAN ANAT A DORMIR BASTANT TARD. DEIXEU QUE DEMÀ AL MATÍ DORMIN UNA MICA MÉS O RESPECTEU L’HORARI QUE HEU ESTABLERT?

Aquest recurs ha estat elaborat per l’Àmbit Pedagògic del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans com a eina per a promoure una millora del treball del quotidià de les activitats d’estiu dels centres d’esplai i emmarcada dins el Pla d’Accions 2018 del MCECC (EC2)

A jugar !