Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Insultem amb Gràcia

Insultem amb gràcia és un projecte elaborat per alguns alumnes de 4t d'ESO de l'INS Premià de Mar, coordinats pel professor de llengua i literatura catalana, Joan Marc Ramos. Cada alumne/a ha d'elaborar una infografia que il·lustri un insult genuí, tot construint un text multimodal amb, com a mínim: a) La definició de l'insult b) Una imatge c) Alguns fragments autèntics on aparegui d) Un poema original en versos heptasíl·labs e) La locució del propi poema f) El lema"Insultem amb gràcia"

escalfabraguetes

carallot

figaflor

ruc

cul d'olla

llepaculs

FOLL

pallús

tros d'ase

PINXO

ximple

aixafaguitarres

DROPO

capsigrany

lladre

barroer

punyeter

borinot

panxacontent

brètol

bandarra

tocatardà

ganàpia

galifardeu

tronera

sapastre

gamarús

Els insults també formen part de la llengua. El seu ús genuí afavoreix la pervivència dels registres no formals, imprescindibles en la vida quotidiana de qualsevol adolescent.

Objectius d'aprenentatge del projecte: a) Crear un text multimodal que transmeti el significat principal d'un insult de la llengua catalana a través de diversos codis. b) Buscar situacions d'ús pròpies d'un insult per generar-ne una de fíctícia: un poema breu. c) Composar i locutar un poema breu que segueixi les normes mètriques i de rima exigides. d) Sensibilitzar-se per l'ús d'un vocabulari necessari en la vida quotidiana. e) Participar en una exposició virtual col·lectiva mitjançant la mobilització dels coneixements digitals adquirits en els últims cursos.