Want to create interactive content? It’s easy in Genially!
מגמות תשפו
9094747
Created on May 8, 2025
Start designing with a free template
Discover more than 1500 professional designs like these:
Transcript
המשך
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
מהפכת המצוינות והמיצויינות בישיבת אמי"ת כפר גנים
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
הרב אמיר ספוקויני מנהל התיכון
הרב ניצן ברגר ראש הישיבה
אנו נעשה הכול לעמוד לצידכם ולהפוך את הלימוד למשמעותי, עמוק, קיומי, מרגש. שלכם,
מה הכיוון שלי? מה אני רוצה ללמוד? בכלל, מה אני? אולי אפילו: מי אני? זה לא קל אך זה הכרחי.
מדעי המחשב
זו הזדמנות לשאול:
תלמידים והורים יקרים, נעם ה' עליכם!
אנו שואפים להיות אזרחים נאמנים, מסורים ומעורים בנעשה בחברה הישראלית. תלמיד יקר אתה ניצב היום בצומת דרכים בה עליך לבחור בין טוב לטוב, בעשותך את הבחירה עליך להכניס לשיקול הדעת, מה אתה אוהב? במה אתה מצטיין? אילו חלקים בנפש אתה רוצה להעצים? אנו בשיבה מאמינים בדברי חז"ל האומרים "אין אדם למד, אלא ממקום שלבו חפץ" (בבלי, עבודה זרה יט, ע"א) חפץ הלב מהווה את הצעד הראשון להצלחה. בשנים הבאות תשים מערכת החינוך דגש לא רק על הלמידה אלא גם על החוויה, על היכולת ללמוד בצורות שונות ולהביא לידי ביטוי את הידע והחוויה בדרכים שונות. אנו בישיבה נערכים לכך ומאמינים כי דרך זו מביאה לידי ביטוי טוב יותר את מגוון היכולות של כל תלמיד .
השאיפה לידע טמונה באדם משחר האנושות . ברכת ה' לאדם כוללת מלבד חובת הפריה והרביה גם את הדחיפה לפתח וליצור "פרו ורבו ומלאו את הארץ וכבשוה ..." וכך כתב הרב סולובייציק בספרו איש האמונה הבודד "בעשותו כל אלה משתדל האדם הראשון למלא את התפקיד שהוטל עליו על ידי בוראו, אשר, בשחר יום השישי המסתורי של הבריאה, פנה אל האדם וציווהו: 'ומלאו את הארץ וכבשוה'... האדם החותר לעבר הכוכבים המרוחקים פועל בהתאם לטבעו, שנברא ברצונו ובהשגחתו של בוראו" (עמ' 18). יחד עם זאת מדגיש הרב סולובייציק את הסכנה בשיעבוד השכלי ללימוד בלי לתת דגש לאנושיות, לחמלה לשאיפה לעשות טוב . " מה מגמתו של אדם הראשון? ...להיות 'אדם', להיות הוא עצמו... ולהיות אנושי פירושו: לחיות חיי הדר" מערכת הלימוד בישיבה מאדירה את מקומו של הלימוד, את ערכה של הסקרנות, את משמעותה של הידיעה , מגמות הלימוד השונות מביאות לידי ביטוי צדדים שונים למפגש שבין אדם לעצמו, לאלוקיו, לעמו ולארצו. כל תלמיד יבחר את תחום הדעת שיקרב אותו להגשמתן של המטרות שהצבנו. אך בה בעת אנו רוצים להזכיר שיש מטרה ללימוד: אנו שואפים להיות בני אדם טובים יותר, מוסריים, נוטלים חלק בבניינה של חברת מופת. אנו שואפים להיות מאמינים ודבקים בה' יתברך, לפיכך עולם התורה והמצוות הוא חלק מרכזי בעולם הישיבה.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
בנוסף, ברפורמת הבגרויות החדשה נוספו (מעבר למה שכבר היה) שלושה תנאי סף חדשים:
- למידה והיבחנות בית ספרית על יחידת מדעים אחת בכיתה י'
- למידה והיבחנות פנימית בשני מקצועות השכלה כללית (אצלנו בחרנו מחשבת ישראל וערבית) – היקף כולל של 2/3 יחידה - בכיתה י'
- התנדבות ומילוי יומן חברתי 2-4 ש"ש במהלך כיתות י' – י"ב.
מקצועות מורחבים (מגמות) -
המגמות בישיבה:
הקדמה-
המגמות בישיבה נותנות מענה למגוון כשורים ותחומי עניין של התלמידים. מתוך ראיה של מצויינות, החליט הצוות החינוכי והפדגוגי כי לכל תלמיד בישיבה תינתן אפשרות ללמוד בשתי מגמות ולהבחן עליהן בבחינת הבגרות. בבחירה זו יוכל כל תלמיד לשלב בין מגמות ותחומי עניין שונים אשר יעצבו את אופיו ואשר יביאו לידי ביטוי את אישיותו וכוח רצונו. המגמות מתחלקות לשני אשכולות; אשכול א' מגמות בסיס ואשכול ב' מגמות בחירה נוספות. על כל תלמיד לבחור מגמה אחת מאשכול הבסיס. תלמידים אשר רוצים ויכולים להרחיב אופקים מחד ולהעמיק בתחום נוסף מאידך – מוזמנים לבחור מגמה נוספת מאשכול הבחירה שתלמד בשעות קצה של מערכת השעות ובימים מרוכזים נוספים.
בשנים האחרונות עסקנו רבות בגיבוש תוכנית לימודית רלוונטית ייחודית המבקשת לתת מענה לתלמיד במאה ה-21. כישורי מחשבה, יזמות, ללמוד איך ללמוד תוך טיפוח מיומנויות היסוד הם המפתח להצלחה ולהשתלבות בתקופה זו. מגמות הלימוד בישיבה עוברות מהפכה והן מותאמות לאתגרי השעה. זהו השלב בו אנו מתחילים להתאים את הישיבה לעקרונות המאה ה-21. בנוסף אנו מציבים רף גבוה לתלמידי הישיבה מתוך הבנה כי מצויינות הינה דרך חיים של השקעה, סקרנות למידה ופיתוח היכולות האישיות.
ראשית עלינו להדגיש כי מעצם היותנו "ישיבה" אנו שואפים קודם כל למצויינות בלימודי הקודש ועל כן מבקשים אנו ללמוד לימודי קודש ברמה גבוהה ואינטנסיבית. בתושב"ע נלמד ונבחן ברמה של 5 יח"ל, וכן בתנ"ך נלמד וניבחן ברמה של 5 יח"ל. לתלמידים המתקשים תיבחן האפשרות לתוכנית היבחנות אישית (תיקבע לקראת סוף כיתה י"א). ישנה תוכנית להרחבה גם של מקצוע מחשבת ישראל לרמה של 5 יח"ל (י"א – י"ב)
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
מגמות אשכול הבסיס הן:
- פיסיקה
- ביולוגיה
- תקשורת וקולנוע
- ארץ ישראל
- תקשוב ועיצוב גראפי
- מדעי המחשב
- ישנה אפשרות גם למגמת כימיה הנלמדת עצמאית ברשת (בתוספת תשלום)
מגמות אשכול הבחירה הן:
- מדעי המחשב+ הנדסת תוכנה – סייבר (10 יח"ל)
- מוסיקה (5 יח"ל),
- הסטוריה (השלמה ל 5 יח"ל החל מכיתה י"א),
- ספרות (השלמה ל 5 יח"ל בכיתה י"ב),
- מחשבת ישראל (השלמה ל 5 יח"ל החל מכיתה י"א). אותן ניתן ללמוד במקביל למגמות הבסיס.
מקצועות בסיס ובחירה:
אנו נעשה הכול לעמוד לצידכם ולהפוך את הלימוד למשמעותי, עמוק, קיומי, מרגש. שלכם,
תעודה טכנולוגית:
הקדמה-
– על מנת לקדם את המצויינות בישיבה נבחרו מגמות באשכול הבחירה המאפשרות ללומדים להגיע לתעודה טכנולוגית ולגשת בכל אחת ממגמות אלו ל-10 יח"ל כך שבשילוב מגמות הבסיס תלמיד יוכל לסיים את המגמות עם 8 - 15 יח"ל. תעודה טכנולוגית תינתן בתנאים הבאים:
- פיסיקה / ביולוגיה / כימיה + מדעי המחשב + הנדסת תוכנה (זו אפשרות הכי מובחרת)
- מגמת בסיס תקשורת + קולנוע + יחידה מדעית אחת פנימית (פיסיקה או ביולוגיה)
- מגמת ארץ ישראל + יחידה פנימית מדעים + מחשבים + סייבר
- מגמת תקשוב + התמחות ברשתות או עיצוב גראפי + יחידה פנימית מדעים
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
לימודי מתמטיקה ואנגלית:
במעבר לכיתה י' מחולקים התלמידים במקצועות מתמטיקה ואנגלית לפי רמות לימוד. מתמטיקה 3/4/5 יח"ל אנגלית 3-4/4/4-5/5 יח"ל כל השיעורים באותה שכבה מתקיימים במקביל, תוכנית הלימודים הישיבתית מתוכננת כך שתהיה אפשרות מעבר מרמה לרמה במהלך כיתה י'. המעברים מרמה לרמה באנגלית אפשריים עד סוף כיתה י"א.
במהלך ערב המגמות יוצגו כל המגמות ע"י מובילי המגמות בישיבה. ובנוסף מופיע הסבר קצר על כל מגמה בחוברת זו.
הכרת המגמה:
כיצד בוחרים מגמה:
הקדמה-
שעות הלימוד במגמה מהוות חלק ניכר ומשמעותי משעות הלימוד של התלמיד בשנים הבאות (בין 4 ל 7 שעות שבועיות). אשר על כן, חשוב כי המקצוע שייבחר כמקצוע מגמה יהיה מהמקצועות האהובים על התלמיד ולא מקצוע שנבחר משיקולים אחרים. אנו רואים ערך רב בהשקעה, בעמל ובמיצוי הכישרונות האישיים של כל אחד ואחד. יחד עם זאת חשוב לראות מהם תנאי הסף לכל מגמה ולעשות בחינה אישית מדוקדקת להתאמת היעדים והציפיות של כל אחד ואחד ביחס לעצמו. זכרו כי ציון גבוה במגמה משפיע על ממוצע הבגרות והוא חשוב יותר מכמות היחידות ומספר המגמות. בבחירת המגמה/ המגמות יש לקחת נתון זה בחשבון. לפניכם חוברת דיגיטאלית ובה הצגת המגמות המוצעות בישיבה התיכונית פתח תקוה לקראת שנה"ל הבאה:
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
תנאי סף:
מוזיקה
המגמה מיועדת לבעלי שליטה מוחלטת במתמטיקה הנלמדת עד סוף כיתה ט' ואשר מתעתדים לגשת לבחינת הבגרות במתמטיקה ברמת 5 יח"ל; בעלי הישגים טובים בשאר מקצועות הלימוד (כך שההשקעה הרבה בפיזיקה לא תגרום לירידה במקצועות הלימוד האחרים); בעלי מוטיבציה ונכונות להימנע מהיעדרות משיעורים ולהכנה מוקפדת של שיעורי הבית; בעלי נכונות ללמוד דברים חדשים לחלוטין.
פיזיקה
מדעי המחשב
מבנה בחינת הבגרות:
תוכנית הלימודים:
מטרות המגמה:
מרכז המגמה – המורה צביקה פפקין
1. 30% הערכה חלופית - 15% בכיתה י' ו-15% בכיתה י"ב 2. 30% בגרות חיצונית במכניקה בסוף כיתה י"א 3. 25% בגרות חיצונית בחשמל ומגנטיות בסוף כיתה י"ב 4. 15% בגרות במעבדה
כיתה י' - הערכה חלופית: אופטיקה גיאומטרית: החזרת אור, שבירת אור ועדשות. מכניקה: קינמטיקה ווקטורים. כיתה י"א - מכניקה: כוחות, תנועה מעגלית, התנגשויות, אנרגיה וכבידה. כיתה י"ב - חשמל ומגנטיות: כוחות ושדות אלקטרוסטטיים ומגנטיים, קשר בין תופעות חשמל ומגנטיות, יישומים טכנולוגיים. הערכה חלופית: מודלים של האור ומודלים של האטום או קורס רעיונות מרכזיים בפיזיקה. מעבדה: הדגמות וניסויים, הכרת החלק המעשי של הפיזיקה.
הפיזיקה היא "אם מדעי הטבע". החשיבה הפיזיקלית היא הבסיס לחשיבה מדעית באשר היא, והמטרה העיקרית של המגמה היא לערוך היכרות עם שיטת החשיבה המדעית, המבוססת על איסוף עובדות, בניית מודל, בחינתו ע"י ניסוי עד שהוא מגיע לכדי "חוק פיזיקאלי". הפיזיקה היא, אפוא, עולם שלם של חשיבה מסודרת, והיא אינה דומה לשום מקצוע אחר הנלמד בתיכון. במהלך הלימודים נחשף התלמיד ליסודות הפיזיקה הקלאסית, ובאמצעותם הוא זוכה באופנים חדשים של התבוננות על העולם היומיומי הסובב אותו.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
ביולוגיה
מדעי המחשב
מבנה בחינת הבגרות:
תוכנית הלימודים:
מטרות המגמה:
מרכזת המגמה – המורה צביאה רוזנברג
30% - מציון הבגרות - ביוחקר - עבודת חקר שהתלמיד יעשה ומורה הכיתה יעריך ואף ייתן את הציון עליה בהתאם להנחיות משרד החינוך – בכיתה י"א או י"ב בהתאם לרמת הקבוצה. 70% מציון הבגרות יחולקו בין מבחן מעבדה מעשי ומבחן עיוני על החומר שנלמד שלוש שנים – הבחינה העיונית והמעבדה יתקיימו בכיתה י"ב.
תנאי סף:
ההישגים הנדרשים לקבלה למגמה, לפחות ציון של 80 במתמטיקה ומדעים.
1. מעבדות חקר מעניינות ופעילות. 2. עבודות חקר אישיות של כל שלושה תלמידים – ביוחקר בנושאים מגוונים לפי בחירת התלמיד ובהנחיית המורה (לדוגמא :השפעת שמן רוזמרין על נביטת זרעים ) 3. שיעורים מגוונים ומגרי חשיבה מחקרית בעזרת מצגות סרטונים בנושאים שונים כגון:
הביולוגיה היא מדע הנוגע לכל אדם בקשריו עם הסביבה בה הוא חי וביחסי הגומלין שבינו לסביבתו. הביולוגיה היא חלק מתרבות האדם במאמציו לגלות את חוקיות הטבע ולהבינה. לימוד הביולוגיה מאפשר לראות את החוקיות, ההרמוניה, הניגודים והיופי של העולם הסובב אותנו ומשמש גורם מזמן להעמיק בנו את האמונה והערכים הדתיים. מגמה מעניינת ביותר המשלבת בתוכה צורות הוראה ופעילויות שונות המגוונות את הלמידה.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
תלמיד בעל יכולות ביטוי מילוליות, בעל יכולות טובות ועניין באקטואליה, בעל מוטיבציה גבוהה, יצירתי עם ציונים טובים. במהלך הלימודים התלמידים נדרשים להשקיע גם מזמנם שמחוץ לשעות הלימודים כדי להתמקצע ולהתנסות. במהלך השנים יוצאים התלמידים לסיורים מקצועיים ואף נפגשים עם אנשי מקצוע מהשדה.
דרישות המגמה:
תקשורת וקולנוע
מבנה בחינת הבגרות:
תוכנית הלימודים:
מטרות המגמה:
מרכזי המגמה: שי ולדמן – תקשורת עיונית חנוך זאבי – תקשורת מעשית - קולנוע
בתקשורת – הערכה חלופית על 30% במהלך כיתה י"א, אירוע הערכה אחד חיצוני בסוף כיתה י"ב על 70% מהחומר = בחינה חיצונית. קולנוע – שלב א' של סרט גמר במהלך כיתה י"א, השלמת הפקת סרט גמר במהלך כיתה י"ב.
המגמה מורכבת מ – 8 יח"ל: 5 יח"ל - עיוניות בתקשורת, ו - 3 יח"ל – מעשיות קולנוע. בכיתה י'- בתחום העיוני נלמדים נושאי מבוא ולימודי ייסוד מעניינים כמו השפעת הטכנולוגיה החדשה על חיינו ורכישת כלים להבנת הסיקור החדשותי שסביבנו טוב יותר. בקולנוע לומדים התלמידים את לימודי הבסיס להפקת סרט ונפגשים עם המקצועות השונים: בימוי, תסריטאות, הפקה, עריכה וצילום. בכיתה יא- בתחום העיוני נלמדים נושאים מרתקים כמו ניתוח ז'אנר הריאלטי, הכרת האתיקה המקצועית של העיתונאים ומבצעים הערכה חלופית. בקולנוע - מתרכזים התלמידים בהשלמת סרטי הגמר לקראת בחינת הבגרות. את הסרטים בוחן בודק חיצוני והם נשלחים לתחרויות שונות. כל תלמיד נבחן באחד התפקידים במקצועות ההפקה: בימוי, צילום, הפקה ועריכה. בכיתה יב- בתחום העיוני נלמדים נושאים כמו: פרסום, ספורט תקשורת ועוד. בסוף השנה ניגשים לבחינת הבגרות על החומר הנלמד בשלוש השנים. בקולנוע - מתרכזים התלמידים בעשיית סרטי הגמר לקראת בחינת הבגרות. את הסרטים בוחן בודק חיצוני והם נשלחים לתחרויות שונות. כל תלמיד נבחן באחד התפקידים במקצועות ההפקה.
מגמת התקשורת הנה מגמה עדכנית ורלוונטית הנלמדת במסלול טכנולוגי. המגמה נותנת מענה עיוני ומעשי לסביבה הטכנולוגית עתירת המידע בה חיים התלמידים. מטרת המגמה היא להפוך את בוגרי המגמה לצרכנים ויצרנים חכמים של תקשורת, המשלבים לימודים עיוניים ברמה גבוהה והפקות בעזרת ציוד חדיש ומשוכלל.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
המגמה מיועדת לאוהבי הארץ, בעלי נטייה הומאנית ומוטיבציה להעמיק, לחקור ולהבין טוב יותר את הקשר בין עם ישראל לארצו לאורך הדורות.
ארץ ישראל
מבנה בחינת הבגרות:
תוכנית הלימודים:
מטרות המגמה:
מרכז המגמה – המורה נחמיה סגל
2 יח"ל על חבלי ארץ שונים בכיתות י' וי"ב (צפון הארץ/ ההר המרכזי/ מישור החוף/ הנגב); 2 יח"ל על ירושלים – כיתה י"א. 1 יח"ל עבודת חקר- א"יטופ (בעבר – גיאוטופ, מקבילה לביוטופ בביולוגיה).
כיתה י' – המגמה הצעירה תלמד 1 יח"ל לבגרות בנושא רגיונאלי (אזורי) על אחד מחבלי הארץ- צפון הארץ/ ההר המרכזי/ מישור החוף/ הנגב. בסוף השנה יבחנו התלמידים על היחידה הנלמדת – הערכה פנימית חלופית. כיתה י"א – לאחר רכישת מיומנויות הבסיס בכיתה י', ניגשים תלמידי י"א ל- 2 יח"ל בנושא ירושלים. במהלך שנה זו עובדים התלמידים גם על יחידת הגיאוטופ - עבודת חקר המתבצעת בזוגות, בנושאים מגוונים, לפי בחירת התלמידים – הערכה חיצונית. כיתה י"ב – בשנה זו משלימים התלמידים את עבודת הא"יטופ (גיאוטופ) ולומדים על חבל ארץ נוסף על זה שנלמד בכיתה י' – הערכה פנימית + חיצונית.
לימודי ארץ ישראל – "טובה הארץ מאוד מאוד" במגמת לימודי א"י יכיר התלמיד את הארץ, נופיה ואתריה מתוך הזיקה שבין עם ישראל, תורת ישראל וארץ ישראל. התלמיד יפתח רגש אחריות כלפי הסביבה, כשטיולים וסיורים לימודיים משמשים אמצעי למידה מרכזי בהעמקת הקשר לארץ. מעבר לתחום הלימודי, ישנה חשיבות לדיבוק חברים, להדרכות ולפעילות כחלק מקבוצה קטנה. כיוון שמקצוע לימוד זה הינו בין-תחומי, על התלמיד להיות בעל ראייה רחבה ויכולת לשלב בין מקצועות שונים: תנ"ך, גיאוגרפיה, ארכיאולוגיה, הסטוריה ובוטניקה. כמו כן תידרש יכולת פיזית להשתתפות בטיולים וסיורים שהם חלק אינטגרלי מהלימוד במגמה.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מחשבים
המגמה יכולה להתאים להרבה תלמידים ברמות למידה שונות.
תקשוב
מבנה בחינת הבגרות:
תקשוב
תוכנית הלימודים:
ארץ ישראל
מטרות המגמה:
כימיה ברשת
מרכז המגמה – יהודה סטופל
מבוא- מדע וטכנולוגיה לכל- יחידה אחת או מבוא למדעים תקשוב- 30% מהחומר לומדים עיצוב גראפי ומוערכים בסוף השנה – בכיתה י'. כיתה י"א -70% השלמה ל 5 יח"ל –בחינה חיצונית עיונית ביישומים גרפיים וביסודות תקשורת המחשבים. כיתה י"ב - התמחות- ביישומים גרפיים - תוכנות פוטושופ ואילוסטריילטור 5 יחידות הכוללות בניית תיק עבודות ופרויקט גמר.
בישיבה, בחרנו להתמקד בהתמחות יישומים גרפיים - הכרת עולם העיצוב הגרפי, תוכנות גרפיקה הממוחשבות השונות. התלמיד ישלוט בתוכנות העיצוב: פוטושופ ואילוסטרייטור. באמצעות תוכנת פרימייר יפתח התלמיד אפשרויות של עריכת סרטים. ויפתח יכולת לימוד עצמי. יחד עם זה, התלמיד ילמד את רמת הבסיס בתקשורת מחשבים, על מנת לסגל לו נקודת פתיחה גם לתחום זה.
המגמה מכשירה את תלמידיה להשתמש בטכנולוגיות מחשוב ותקשורת. התלמידים במגמה לומדים את מקצועות הבסיס לעולם המחשוב, דרך לימוד מערכות תקשורת, מערכות יישומים גרפיות, מערכות מידע וידע. מגמת תיקשוב נועדה לתלמידים שאינם פונים למדעי המחשב ובכל זאת רוצים להשתלב בעולם ההי-טק. המגמה מאפשרת לתלמידים לרכוש ידע בתחום ה- IT יחד עם התמחות המתאימה לכישוריהם.
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מגמת בסיס / בחירה
מוזיקה
דרישות קדם:
מדעי המחשב
המגמה מיועדת לתלמידי 5 יח"ל מתמטיקה (או למצטיינים ב 4 יח"ל מתמטיקה)
מחשבים וסייבר
מבנה בחינת הבגרות:
תוכנית הלימודים:
מטרות המגמה:
מרכז המגמה – המורה שלמה וקנין
בכיתה י'- 2 יח"ל הערכה פנימית וחלופית (30% מ 5 יח"ל) בכיתה י"א - 2 בחינות חיצוניות. אחת השלמה ל-3 יח"ל, השניה השלמה ל-5 יח"ל. בכיתה י"ב- 5 יח"ל פרוייקט הנדסת תוכנה התמחות סייבר – (תחילת לימוד כבר בכיתה י"א)
כיתה י: מבוא למדעי המחשב, התלמיד ילמד יסודות מדעי המחשב וילמד על משתנים תנאים לולאות ומערכים בתכנות, התלמיד יבנה פרוייקט באקסס המקנה יחד עם הבחינה של יסודות מדעי המחשב, 30% מהציון הסופי של 5 יח"ל במדעי המחשב. כיתה י"א: אלגוריתמים מתקדמים בתכנות. מבני נתונים ומודלים. כתיבת תוכניות ברמה גבוהה באמצעות שפת #C. כיתה יב: מערכות הפעלה, בניית פרוייקט בהתמחות הגנת סייבר.
מטרת מגמת מדעי המחשב היא להקנות לתלמידים את הידע והכישורים הנדרשים לפיתוח תוכנות, מערכות מחשב, ואפליקציות. מגמה זו מפתחת חשיבה לוגית, יכולת ניתוח ופתרון בעיות, ומכינה ללימודים גבוהים בתחום או תחומי טכנולוגיה אחרים. בנוסף, היא תורמת לפיתוח מיומנויות חשיבה, יישום וניתוח, ומקנה לתלמידים את הידע הנחוץ לצעדים הראשונים בעולם התכנות.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
מגמת בחירה
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
המגמה מיועדת לתלמידים שמנגנים על כלי נגינה או בעלי כשרון שירה שמוכנים להשקיע וללמוד גם את יסודות המוסיקה
פרוייקט במוסיקה –
מדעי המחשב
רסיטל (ברמה של 5 יח"ל)תלמיד הלומד נגינה ברמה טובה יכול לגשת לבחינת בגרות- רסיטל. בבגרות זו נבחן התלמיד על הכלי בו הוא מתמקצע. בחינת הרסיטל מקנה 5 יח"ל נוספות ונערכת בכתה י"ב.
מוזיקה
מבנה בחינת הבגרות:
תוכנית הלימודים:
מטרות המגמה:
מרכז המגמה – הרב אביאל בן עמי
- לימודי ליבה בהיקף של 3 יח"ל (60%)- הערכה חיצונית בסוף כיתה י"ב (תוכנית ייחודית יהודית)
- לימודי בחירה + ביצוע בהיקף של 2 יח"ל (40%)- הערכה חלופית פנימית (במהלך כיתות י"א – י"ב) הכולל: תלקיט עבודות של ניתוח יצירות ומושאים בית ספריים, ביצוע הרכבים בקונצרט היצירה
למודי המגמה מתחילים בכתה י'. המגמה למוסיקה מורכבת מ-4 מקצועות למוד: 1. סולפז - תחום העוסק בפיתוח שמיעה; 2. הרמוניה - תחום העוסק ביסודות ההלחנה; 3. תולדות המוסיקה - הכרת סגנונות המוסיקה מימי הביניים ועד ימינו אנו; 4. הרכבי בצוע - בניית הרכבי בצוע שונים ע"י הנחיה של מדריך מקצועי.
לגרום לתלמיד הנאה רגשית, רוחנית ואינטלקטואלית. לפתח כישרון קיים, לחבר אותו לידע ולמקצוענות, ללמוד כיצד לנגן בהרכבים מגוונים ומשולבים תהליך הלמידה דורש התמסרות, פיתוח יצירתיות ומקוריות. דרישות מוקדמות: נגינה בכלי לאורך תקופת הלמודים בתיכון. רצוי ידע מוקדם.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
מגמת בחירה
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
הסטוריה
מבנה בחינת הבגרות:
תוכנית הלימודים:
מטרות המגמה:
מרכזת המגמה – המורה מיכל בן סימון
השלמה ל 5 יח"ל. כיתה י"א – תלקיט עבודות 1 יח"ל. כיתה י"ב – 2 יח"ל בחינה חיצונית. הבגרות הינה עם חומר פתוח.
מגמת היסטוריה 5 יח"ל מהווה מגמה בינתחומית (אינטרדיספלינארית) והיא מלווה בסרטים, מאמרים, עדויות וסיורים. כרקע והשלמה ליחידות העומק השלישית, רביעית וחמישית. התכנית מתאימה לכל תלמיד, כאשר ניתן להצטרף למגמה זו החל מכיתה י' ונלמדת עד כיתה י"ב. מלבד היחידות הנלמדות בכיתות י- יא שהן יחידות חובה, כדי להשלים ל 5- יח"ל בהיסטוריה יש ללמוד את היחידות הבאות: 1. היסטוריה – יחידה שלישית – יחידה פנימית העוסקת בנושאים שונים מתוך העשור השני של מדינת ישראל- תלקיט עבודות שנעשה בכיתה י"א. 2. היסטוריה – יחידות רביעית וחמישית עוסקות בשני נושאים הם:
- עליית המערב כציליביזציה מודרנית חדשה.
- היהודים במסעי הצלב.
לאפשר לתלמיד הכרות עם עולמות חדשים והרחבת הידע ההסטורי. לחשיפה לכלי העבודה של ההסטוריון. לאפשר שאילת שאלות ופיתוח חוש ביקורת. להקנות כלים לחשיבה בנוסף להרחבת הידע ההסטורי.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
מגמת בחירה
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
קריטריונים לקבלה:
• ראיון אישי. • התחיבות לקריאת היצירות הנדונות.
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
ספרות
מבנה בחינת הבגרות:
תוכנית הלימודים:
מטרות המגמה:
מרכזת המגמה – המורה מירי וסטרייך
בכיתה י"א נבחנים על יחידה במחשב"י ויחידה בספרות (או בחינה או תוכנית "גלישת רוח") בכיתה י"ב לומדים ונבחנים על 3 היחידות הנוספות השלמה ל 5 יח"ל.
במגמה נבחנים על שלוש יחידות המצטרפות לשתי היחידות הבסיסיות שנלמדו בכיתת האם. יחידות 3, 4 כוללות כשלושה נושאים מרכזיים הנבחרים על ידי המורה בהתאם להרכב המגמה. בכל אחד מן הנושאים נדון בעזרת שירים, סיפורים קצרים, רומנים, דרמות, מונודרמות ומסות. בשתי יחידות אלה הבחינה נעשית בעל פה על ידי בוחן חיצוני ומהותה הוא שיח על היצירות, על הנושאים בהן הן עוסקות, על האמצעים האמנותיים המרכזיים בהן והשוואת היצירות אלו לאלו. יחידה 5 כוללת תלקיט אנסינים ומאפשרת יישום מרבי של הנלמד בכיתה לאורך השנים.
מגמת ספרות שואפת להכיר לעומקם ז'אנרים שונים (פרוזה, שירה, דרמה, מסה) תוך הקניית כלי עבודה פרשניים המשלבים התבוננות מעמיקה על תוכן וצורה. לימוד זה יעשה בעזרת קורפוס נרחב של יצירות מן הספרות העברית והכללית. היצירות הנלמדות ודרך העבודה עליהן קוראות לבנים להתבונן החוצה על העולם אך בעיקר פנימה, חזרה אל עצמם, ומאפשרות להכיל את המורכבויות השונות של חיינו ואת הקונפליקטים אותם מזמנת לכולנו המציאות.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
מגמת בחירה
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
קריטריונים לקבלה:
מדעי המחשב
• רצון כן להתקדם בקודש. • נכונות לעמל והשקעה גם בלמידה עצמית.
מבנה בחינת הבגרות:
תוכנית הלימודים:
בכיתה י"א כלל התלמידים נבחנים על 2 יחידות בסיס במחשב"י ובספרות. חברי המגמה ייבחנו על יחידה 3 (אחת מהיחידות הבית ספריות). בכיתה י"ב חברי המגמה ייבחנו על יחידות 4-5- בחינה חיצונית במועד קיץ
במגמה נבחנים על שלוש יחידות המצטרפות לשתי היחידות הבסיסיות שנלמדו בכיתת האם. יחידה 3- ספר הכוזרי מאמר ראשון נלמדת בכיתה י' במסגרת כיתתית עם ציון פנימי. יחידות 4-5- בנושא מחשבת ישראל בחגים, תפילה, תורה ומצוות נלמדות בכיתה י"ב בהנחייה ובלמידה עצמית.
מחשבת
מטרת המגמה:
מרכז המגמה – הרב אפרים גלר
העמקת עולמו האמוני של התלמיד מתוך בחירה. עולם המידות והאמונה שלנו הוא עולם נפלא וחשוב, מרבית תלמידינו נחשפים לעומקו רק במסגרת ההמשך התורנית (מכינה קדם צבאית וישיבה). במגמה זו ישנה הזדמנות מיוחדת להקדים את הבנייה החיונית הזו לשנות התיכון ולהצטייד בארגז כלים רוחני שישמש את התלמיד בעתידו, הקרוב והרחוק.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
לפרטים נוספים באתר מכון דוידסון
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
השתתפות במגמה זו בתוספת תשלום*
השיעור יכלול מצגות, סרטונים, משימות ואפילו ניסויים שתוכלו לבצע בבית. ואם זה לא מספיק, אתם תוזמנו מספר פעמים בשנה למכון דוידסון לחינוך מדעי כדי להפוך את הכיתה הווירטואלית לכיתה ממשית, להכיר את שאר חברי הקבוצה, לבצע ניסויים במעבדות אמיתיות ולסייר במתקני המכון. אז הכינו את המחשב, הטאבלט או הסלולרי, כי השנה אתם הולכים ללמוד כימיה – ברשת.
השיעור יכלול מצגות, סרטונים, משימות ואפילו ניסויים שתוכלו לבצע בבית. ואם זה לא מספיק, אתם תוזמנו מספר פעמים בשנה למכון דוידסון לחינוך מדעי כדי להפוך את הכיתה הווירטואלית לכיתה ממשית, להכיר את שאר חברי הקבוצה, לבצע ניסויים במעבדות אמיתיות ולסייר במתקני המכון. אז הכינו את המחשב, הטאבלט או הסלולרי, כי השנה אתם הולכים ללמוד כימיה – ברשת.
כימיה ברשת
כימיה ברשת
ממות על היברידיות של רשת אמי"ת
חשבת פעם איך גרעיני תירס הופכים לפופקורן במיקרוגל? או אולי למה סבון מנקה טוב יותר ממים? אם כן, נראה שמגמת כימיה יכולה בהחלט להיות המקצוע המוגבר שלכם בתיכון. אבל מה עושים כשאין בבית הספר שלכם מגמת כימיה? לפני שאתם מוותרים והולכים על מקצוע שמעניין אתכם פחות, יש לנו פתרון מושלם עבורכם ועבור בית הספר שלכם: בכל שבוע, תהיה לכם שעה קבועה אחת שבה תתחברו מכל מקום שתרצו למערכת וידאו-צ'אט, שבה מורה לכימיה מטעם מכון דוידסון לחינוך מדעי ומכון ויצמן למדע תעביר לכם – קבוצה איכותית של תלמידים מכל רחבי הארץ – שיעור כימיה ברשת.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
בברכת הצלחה, הנהלת הישיבה
אנו מאחלים לך בחירה טובה ומוצלחת שתאפשר לך למצות את מירב כישוריך ולהפיק את מירב התועלת מלימודיך בישיבה.
תלמיד יקר,
בבואך לבחור מגמה, אנא שים לב לכללים ולנהלים הבאים: 1. עליך לבחור מגמה אחת מאשכול הבסיס. 2. תלמיד הרוצה ויכול ומעוניין במגמה נוספת עליו לציין מגמה שניה מאשכול הבחירה. 3. לא ניתן לשלב בין שתי מגמות בסיס או שתי מגמות בחירה. וכן לא ניתן לשלב בין מגמות תקשורת וקולנוע למגמת בחירה אחרת למעט מגמת הסטוריה (יש במגמה זו יותר שעות לימוד). 4. ציין שתי מגמות בהן היית רוצה ללמוד, כאשר זו המועדפת על-ידך יותר, תופיע בעדיפות, בספרה 1, והשנייה – בעדיפות 2. 5. השיבוץ הסופי למגמת בסיס ומגמת בחירה נתון בידי הצוות החינוכי לאור נתוני התלמיד הידועים עד כה. 6. שינוי מגמה יתאפשר רק אם במגמה אליה תרצה לעבור יהיה מקום. הדברים אמורים גם לפני פתיחת שנה"ל וגם לאחריה. 7. שינוי מגמה לאחר פתיחת שנה"ל יוכל להיעשות תוך ששה שבועות מיום פתיחת שנה"ל (וזאת, כמובן, אם יש לך סיבה טובה לכך. העובדה שחברך הטוב עבר למגמה אחרת אינה נחשבת לסיבה טובה שתעשה זאת גם אתה).
8. כל שינוי מגמה מחייב בראש ובראשונה את אישורו של מנהל התיכון ורכז המגמה. 9. את טופס הרישום יש למלא עד יום יום חמישי ט"ז סיון, 12.6 וזאת כדי לאפשר לצוות הפדגוגי של הישיבה היערכות ראויה. 10. אנו מזכירים לך שוב כי הר"מ, הר' אמיר, רכזי המגמות השונות, שלומית היועצת - כולם ישמחו לעמוד לרשותך בכל שאלה והתלבטות, וישתדלו לעזור לך לקבל את ההחלטה המתאימה והנכונה ביותר עבורך.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
המשך
הקודם
למילוי טופס רישום לחצו כאן
כימיה ברשת
מחשבת
ספרות
הסטוריה
מוזיקה
מדעי המחשב
בברכת הצלחה, הנהלת הישיבה
אנו מאחלים לך בחירה טובה ומוצלחת שתאפשר לך למצות את מירב כישוריך ולהפיק את מירב התועלת מלימודיך בישיבה.
תלמיד יקר,
בבואך לבחור מגמה, אנא שים לב לכללים ולנהלים הבאים: 1. עליך לבחור מגמה אחת מאשכול הבסיס. 2. תלמיד הרוצה ויכול ומעוניין במגמה נוספת עליו לציין מגמה שניה מאשכול הבחירה. 3. לא ניתן לשלב בין שתי מגמות בסיס או שתי מגמות בחירה. וכן לא ניתן לשלב בין מגמות תקשורת וקולנוע למגמת בחירה אחרת למעט מגמת הסטוריה (יש במגמה זו יותר שעות לימוד). 4. ציין שתי מגמות בהן היית רוצה ללמוד, כאשר זו המועדפת על-ידך יותר, תופיע בעדיפות, בספרה 1, והשנייה – בעדיפות 2. 5. השיבוץ הסופי למגמת בסיס ומגמת בחירה נתון בידי הצוות החינוכי לאור נתוני התלמיד הידועים עד כה. 6. שינוי מגמה יתאפשר רק אם במגמה אליה תרצה לעבור יהיה מקום. הדברים אמורים גם לפני פתיחת שנה"ל וגם לאחריה. 7. שינוי מגמה לאחר פתיחת שנה"ל יוכל להיעשות תוך ששה שבועות מיום פתיחת שנה"ל (וזאת, כמובן, אם יש לך סיבה טובה לכך. העובדה שחברך הטוב עבר למגמה אחרת אינה נחשבת לסיבה טובה שתעשה זאת גם אתה).
8. כל שינוי מגמה מחייב בראש ובראשונה את אישורו של מנהל התיכון ורכז המגמה. 9. את טופס הרישום יש למלא עד יום יום חמישי ט"ז סיון, 12.6 וזאת כדי לאפשר לצוות הפדגוגי של הישיבה היערכות ראויה. 10. אנו מזכירים לך שוב כי הר"מ, הר' אמיר, רכזי המגמות השונות, שלומית היועצת - כולם ישמחו לעמוד לרשותך בכל שאלה והתלבטות, וישתדלו לעזור לך לקבל את ההחלטה המתאימה והנכונה ביותר עבורך.
תקשוב
ארץ ישראל
תקשורת וקולנוע
ביולוגיה
פיזיקה
הקודם
רישום למגמות תשפ"ו