Míriam- SUD - Role playing entrevista
Barris Vapor
Created on November 28, 2024
Over 30 million people build interactive content in Genially.
Check out what others have designed:
WWII JUNE NEWSPAPER
Presentation
AUSSTELLUNG STORYTELLING
Presentation
HISTORY OF THE EARTH
Presentation
3 TIPS FOR AN INTERACTIVE PRESENTATION
Presentation
49ERS GOLD RUSH PRESENTATION
Presentation
INTERNATIONAL EVENTS
Presentation
THE EUKARYOTIC CELL WITH REVIEW
Presentation
Transcript
ENTREVISTA DE SELECCIÓ: Estàs preparat/da?
l'ENTREVISTA DE FEINA
L'entrevista de feina és la fase del procés de selecció on l'entrevistador/a o analitzarà al candidat/a per a comprovar la seva idoneïtat per al lloc de treball. És l'oportunitat per a demostrar que és el més qualificat per a cobrir aquella vacant.
Objectius de l'entrevista
Què busquem nosaltres?
Què busca l'empresa?
Encaix entre les necessitats d'ambdues parts
EXPLICA PER QUÈ T'INTERESSA
EXPLICA COM HO FAS
EXPLICA QUÈ SAPS FER
Objectius de l'entrevista
Explica'm la teva experiència professional
PARLA DE TÈCNIQUES, PRODUCTES, MARQUES,...
EXPLICA QUÈ SAPS FER D'AQUEST LLOC DE TREBALL
PARLA DE LES EXPERIÈNCIES RELACIONADES AMB EL LLOC DE TREBALL
PREGUNTA 1
Explica'm algún exemple on hagis hagut de resoldre una incidència
MOSTRA QUE ETS UNA PERSONA CAPAÇ
PREPARA'T ALGÚN EXEMPLE DE LA TEVA EXPERIÈNCIA
EXPLICA COM HO VAS RESOLDRE, DONANT DETALLS
PREGUNTA 2
Resultat- Què vas aconseguir amb les teves accions
Acció- Aquelles accions que vas dur a terme
Mètode STAR
Tasca- El que s'esperava de tu
Situació- Què va passar?
- Quan?
- On?
Utilitza el mètode STAR per a respondre a aquest tipus de preguntes per competències
TIP!
DIGUES 3 PUNTS FORTS RELACIONAtS AMB EL LLOC DE TREBALL
PER QUÈ TINDRIA QUE CONTRACTAR-TE A TU?
MOSTRA LA TEVA MOTIVACIÓ PER AQUELL LLOC DE TREBALL
PARLA DE L' EMPRESA AMB INTERÈS I MOTIVACIÓ
PREGUNTA 3
Per què vols treballar a la nostra empresa?
Per què vols aquest lloc de feina?
Què coneixes de la nostra empresa?
Serveix per a conèixer quin és el teu perfil i la teva trajectòria professional de manera breu.
L’entrevistador/a vol saber si el teu interès per l’oferta de feina és coherent amb el què t’agrada fer i el què saps fer.
Assegurar-se que et presentes a l'oferta perquè tens un interès real per treballar a l’empresa i l’àmbit o sector específic.
Aquesta pregunta permet saber si la persona candidata s’ha preparat l’entrevista.
Parla’m de tu
Preguntes més freqüents
Aquesta és un pregunta enfocada a treure evidències de les competències.
O d'altre manera, respondre a "Explica’m la teva experiència professional"
Explica’m una situació laboral en la qual…, / Alguna vegada t’has trobat en que…
Parla’m dels teus coneixements, experiència i tasques.
Tens alguna pregunta?
Per què t’hem de contractar?
L’objectiu de la persona entrevistadora és conèixer l’interès que té la persona candidata respecte l’oferta i el lloc de treball.
Objectiu confrontar la opinió que la persona entrevistadora s’ha fet de tu durant tota l’entrevista.
Preguntes més freqüents
+ Info
Com vas resoldre les queixes / reclamacions dels clients? → resolució de conflictes, comunicació, negociació
Descriu una situació laboral o formativa en la qual t’hagi costat aprendre alguna cosa. Què vas fer? → disposició a l’aprenentatge
exemples de preguntes per competències
Descriu una situació en la qual formaves part d’un grup amb un objectiu comú. Com vas treballar aquest objectiu dins del grup? Quin resultat vas obtenir? → treball en equip
T’has trobat en alguna situació en la qual va haver-hi un canvi en les teves funcions? Què et va suposar aquest canvi? → Gestió del canvi
Descriu una situació en la que hagis hagut de treballar sota pressió → gestió de l'estrès, autocontrol
Explica'm una situació de conflicte que hagis viscut a la feina i com la vas resoldre → resolució de conflictes/negociació
Explica’m una idea que hagis proposat alguna vegada al teu entorn laboral → iniciativa
Quines són les teves expectatives salarials?
04
Quins són els teus punts febles?
03
Quins són els motius pels quals vas deixar de treballar en aquesta empresa?
Què has fet durant el temps que has estat sense treballar?
02
01
Preguntes que més preocupen a les persones candidates
Moltes gràcies!
Amb aquesta pregunta volen conèixer les teves expectatives salarials i si ets realista tenint en compte el mercat de treball, el sector econòmic i les responsabilitats i tasques que pots assumir.👉 És important que tinguis clar quin és el salari mínim i el màxim que pots esperar d’aquest perfil i sector laboral per a poder negociar-ho. 👉 Consulta el conveni col·lectiu del sector i reflexiona sobre la teva trajectòria professional i el teu valor com a professional (formació, experiència,...). 👉 Tinguis en compte quines són les teves necessitats personals i les característiques de la feina (responsabilitats i tasques a assumir) a l’hora d’establir les teves expectatives salarials.👉 Quan diguis el salari que vols, és positiu que ho acompanyis de raons que justifiquen el valor de la teva experiència professional i el que pots aportar a aquesta empresa.👉 No has de tenir por de demanar el salari que mereixes.
Amb aquesta pregunta es vol valorar el teu encaix al lloc de feina i comprovar el teu autoconeixement, és a dir, si saps quines són les teves àrees de millora i com corregir-les per tal de millorar-les.👉 És important que els punts febles que presentis no vagin en contradicció amb el que es requereix pel teu perfil professional i pel lloc de treball al qual et presentes. 👉 Pensa alguna debilitat que no sigui crítica per desenvolupar les teves tasques i funcions i acompanya-la amb l’estratègia que utilitzes per millorar-la (realitzant una reformulació positiva).Recomanacions: debilitat + acció de millora = efecte positiu
👉 No has de tenir por d’explicar els teus períodes d’inactivitat.👉 És important que mostris seguretat a l’hora de respondre aquesta pregunta i exposis la teva situació amb claredat.👉 Dubtar o mentir, generen desconfiança en l’entrevistador/a.👉 Si durant els períodes d’atur, has fet realitzat alguna activitat que ha suposat un desenvolupament personal i/o professional, com ara formació, assistència a congressos o conferències, voluntariat, etc., exposa com aquests aprenentatges els pots aplicar al lloc de feina al que optes.👉 Destaca també aquelles competències que has desenvolupat durant aquestes activitats, tenint en compte les competències requerides per la feina a la qual et presentes.
👉 Prepara preguntes per tal de mostrar el teu interès en el lloc de treball i per treballar per a l’empresa.Per exemple, sobre el lloc de treball ofertat i les tasques que hauràs de realitzar, les persones amb les quals hauràs de treballar, els projectes que s’estan duent a terme a l’empresa i aquells que tinguin previstos començar,... Realitzar aquestes preguntes indica que et visualitzes en el lloc de treball i per tant, motivació per la feina.👉 Pregunta també com seguirà el procés de selecció (quins seran els següents passos, si hi haurà una segona entrevista, en quant de temps preveuen que s’hagi d’incorporar la persona seleccionada,...). 👉 Aprofita per comentar de nou la teva disponibilitat per a incorporar-te de manera immediata, si és el teu cas. 👉 Recorda demanar les dades de contacte de la persona entrevistadora. Et serà útil per a realitzar el seguiment posterior .
A l’entrevistador/a li interessa saber en què destaques i et diferencies dels altres candidats/es, és a dir, vol descobrir perquè t’han d’escollir a tu i no a una altra persona (valor afegit).👉 Cada vegada que et presentis a una entrevista de feina has de fer l’anàlisi de quina és la teva experiència, els teus coneixements i les teves competències més apropiades per aquell lloc de feina concret. 👉 És important en aquesta pregunta destacar el nostre valor professional, els nostres punts forts i la nostra motivació envers el lloc de treball. 👉 En el teu discurs has de ser positiu i has de transmetre que SAPS, POTS I VOLS fer la feina, centrant el teu relat en les tasques que demana l’oferta (SAPS), exposant que tens les capacitats i la disponibilitat per fer-ho (POTS) i mostrant motivació per treballar en la organització (VOLS).
Amb aquesta pregunta es pretén conèixer quina relació vas establir amb les antigues empreses.👉 Justifica tots els teus canvis de feina amb coherència i respòn allò que et deixi en una posició positiva. 👉 Mai parlis malament d’altres empreses, excompanys de feina o caps.👉Si t’han acomiadat, sigues sincer/a i clar/a, cada vegada es valora més la flexibilitat i adaptabilitat a diferents situacions. Reflexiona sobre les raons de l’acomiadament, elabora una resposta concreta i pensa en algun aspecte que et permeti reformular positivament aquesta situació (per exemple, possibilitat de formar-te, explorar noves oportunitats de feina...).👉 Si has tingut una mala experiència és probable que respondre aquesta pregunta et generi un malestar emocional i també sensacions fisiològiques. Tingues compte amb la comunicació no verbal ja que davant situacions incòmodes aquesta pot contradir el que estem manifestant de manera verbal.👉 Et recomanem que practiquis varis cops respondre a aquesta pregunta perquè la teva ment i cos s’habituin i cada vegada sentis una menor resposta emocional i fisiològica. Prova-ho i comprova aquests canvis!
👉 Et recomanem que, a més de proporcionar informació sobre la seva trajectòria i estructura de l’empresa, destaquis algun aspecte rellevant o positiu que valoris, per exemple, relacionat amb la innovació, qualitat, valors, missió, reconeixements, responsabilitat social, sostenibilitat mediambiental 👉 Si has assistit a alguna fira, jornada o congrés on participava l’empresa és el moment d’expressar-ho, així com dades, tendències, esdeveniments concrets de l’àmbit o sector específic on s’inclou.
QUÈ BUSCA L'EMPRESA?Saber si t'interessa de veritat o estàs de pas QUÈ BUSQUEM NOSALTRES?Demostrar que ens interessa de veritat l' oferta i que no estem de pas
A partir d’un exemple d’una experiència real que la persona ha tingut en el passat, s’intenta poder veure com actuarà la persona candidata en una situació similar futura. D’aquesta manera es pot comprovar el que ha fet en altres situacions i el que s’espera que faci en el lloc de treball.En la resposta és necessari aportar un exemple concret d’una situació vinculada a la que es proposa, explicant quines eren les tasques que es realitzaven, la situació que es va donar, quines tasques-accions van dur-se a terme i quin va ser el resultat. 👉 Moltes vegades en lloc de posar exemples concrets i reals, les persones expliquen que és per elles la competència, és a dir, fan una definició. Això no permet avaluar si la persona té la competència.👉 Portar preparats exemples reals de la trajectòria professional i que tenen relació amb les competències que demanen les ofertes, permet fer una millor entrevista.
QUÈ BUSCA L'EMPRESA?Saber si tindràs iniciativa per a resoldre els problemes que puguin sorgir al teu lloc de treballQUÈ BUSQUEM NOSALTRES?Demostrar que tenim iniciativa per a solucionar els problemes que surgeixin al nostre lloc de treball
L’objectiu d’aquesta pregunta és descobrir si la persona candidata té els coneixements i les capacitats tècniques necessàries per realitzar la feina de forma efectiva. Es valora que la persona s’hagi preparat l’entrevista i sapigui transmetre la informació de manera concreta, breu i directa. 👉 Analitza la teva experiència professional per tenir clares les tasques i responsabilitats que has dut a terme.👉 Destaca les competències tècniques i professionals en relació a les funcions i coneixements necessaris per al lloc de treball. Freqüentment a la mateixa oferta de feina apareixen descrites les funciones i tasques del lloc de treball, això dóna pistes de què busca l’empresa i ajuda a preparar millor el contingut de la resposta.👉 Recorda relacionar-ho també les competències que has ficat en joc per a dur a terme aquestes tasques i responsabilitats (Explica el “COM” ho has fet).👉 Resumeix-ho i comunica-ho en un breu discurs (1-2min)
QUÈ BUSCA L'EMPRESA?Saber si tens els coneixements per a fer la feina béQUÈ BUSQUEM NOSALTRES?Demostrar que tenim els coneixements que busca l'empresa
Per a respondre aquesta pregunta has d’haver realitzat un exercici d’autoconeixement i haver preparat el teu Elevator Pitch (el teu discurs professional) adaptat a l’oferta i l’empresa. 👉 Aquest ha de ser una breu presentació (d’1 min ½ a 2 min. màxim) en la qual:
- Indiquis el teu perfil professional
- Destaquis la formació i/o experiència que encaixa amb el lloc de treball i indiquis les funcions i responsabilitats crítiques desenvolupades.
- Presentis les teves competències, adequades a l’oferta, exposant algun exemple concret.
- Mostrar la motivació que tens pel lloc de treball.