Want to create interactive content? It’s easy in Genially!

Get started free

Curso Minimal

eloy.g2r

Created on November 28, 2024

Start designing with a free template

Discover more than 1500 professional designs like these:

Transcript

HISTORIA

¡Vamos!

El renaixement:

El Renaixement, que va tenir lloc entre els segles XIV i XVI, va ser un període cultural i artístic que va començar a Itàlia i es va estendre a Europa. Va recuperar l'interès per la cultura clàssica de Grècia i Roma i va provocar una revolució en les arts, la ciència, la filosofia i la literatura. Es va caracteritzar per l'optimisme, l'humanisme i la recerca del coneixement mitjançant la raó i l'experimentació. Figures com Leonardo da Vinci, Michelangelo i Rafael van influir profundament en la creació artística. El Renaixement va preparar el camí per a la Reforma i la Revolució Científica.

La creació de l´impremta:

La creació de la impremta per Johannes Gutenberg al voltant de l'any 1440 va revolucionar la producció i difusió del coneixement. Abans, els llibres es copiaven a mà, un procés lent i car. Gutenberg va inventar la tipografia de caràcters mòbils, permetent imprimir còpies de textos de manera ràpida i eficient. Això va fer que els llibres fossin més accessibles i va permetre la producció massiva de materials com pamflets i butlletins. La impremta va ser clau en el Renaixement, la Reforma Protestanta i la Revolució Científica, ja que va difondre el coneixement a gran escala.

L´humanisme:

L´humanisme és un corrent de pensament i una actitud filosòfica que posa l'ésser humà i la seva dignitat al centre de les seves preocupacions. Va sorgir a Europa durant el Renaixement, influenciat per les idees clàssiques de l'antiga Grècia i Roma, i es va centrar en l'estudi de les humanitats (lletres, història, filosofia, art) com a camí per al desenvolupament integral de la persona. Els humanistes defensaven la llibertat individual, la raó, l'ètica i la recerca del coneixement, promovent valors com la justícia, la igualtat i el respecte per la condició humana.

La Reforma de l'Església:

La Reforma de l'Església va ser un moviment religiós del segle XVI que va criticar pràctiques de l'Església catòlica com la venda d'indulgències i la corrupció del clergat. Impulsada per figures com Martí Lutero i Joan Calví, va començar quan Lutero va penjar les seves 95 tesis a Wittenberg el 1517. Això va provocar la creació de noves branques del cristianisme, com el luteranisme i el calvinisme, que van trencar amb l'autoritat papal. La Reforma va dividir l'Església, provocant conflictes religiosos a Europa i canvis socials i polítics importants.