Want to make interactive content? It’s easy in Genially!

Over 30 million people build interactive content in Genially.

Check out what others have designed:

Transcript

La revolució francesa

Mohamed El Jenoui4c

Índex

CAUSES

1

CONVOCATÒRIA DELS ESTATS GENERALS

2

L’INICI DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA

3

LA MONARQUIA CONSTITUCIONAL

4

LA PRIMERA REPÚBLICA

5

LA CONVENCIÓ IEL DIRECTORI

6

CAUSES

Causes

La situació social i política de França a finals del segle XVIII, va ser un dels factors desencadenant de la Revolució Francesa.

1

La burgesia, un grup social enriquit, però marginat des d'un punt de vista social i polític, volia un nou ordre social onesdevenir protagonisme.

2

La il·lustració, amb les seves propostes de una economia liberal i la defensa d’una sobirania nacional, va oferir els arguments a la burgesia per les seves aspiracionsrevolucionàries.

3

Les grans despeses militars ocasionades per la Guerra deIndependencia americana, juntament amb un període de males collites i la negativa dels privilegiats a pagar impostos va abocar al país a unaruïna econòmica que afectarà principalment a les classes populars.

4

Si voleu saber més sobre les causes de la revolució francesa, teniu aquest vídeo que explica les causes en pocs minuts.

VÍDEO EXPLICATIU

Causes

CONVOCATÒRIA DELS ESTATS GENERALS

Aquí es on es feien les convocatòries dels estats.

CONVOCATÒRIA DELS ESTATS GENERALS

1783-1998

Entre 1783 i 1788 els successius ministres d'hisenda de Lluís XVI intentaran solucionar la crisi financera, però tots van arribar a la mateixa conclusió: era necessària una reforma del sistema tributari que obligués els privilegiats a pagar impostos.El rei intentarà convèncer els privilegiats convocant una assemblea de notables, amb uns privilegiats escollits que seguiran oposant-se a la mesura,obligant el rei a convocar els Estats Generals.Per reduir el poder dels privilegiats, el ministre Necker aconseguirà doblar el nombre de representants del Tercer Estat.

"

L'EFERVESCÈNCIA POLÍTICA

Abans de la reunió dels Estats Generals, cada estament redactava una memorials de greuges on explicaven les propostes i problemes. Els memorials del Tercer Estat reflectien el malestar per la societat estamental. Paral·lelament, la burgesia es va anar organitzant en clubs polítics (com el club dels Jacobins), on es discutien noves idees polítiques. Tanmateix, es van fundar diaris per difondre aquestes noves idees.

Lorem Ipsum Dolor Sit

L’INICI DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA

L’INICI DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA

Un vot, una revolució

Als Estats Generals la noblesa i el clergat pretenien que es votés per estament, el que els hi donava avantatge (dos vots enfront un del tercer estat). Els membres del tercer estat van defensar el vot per persona (el que els hi donava la majoria). Sense aconseguir-se posar d’acord, al mes de juliol, el tercer estat, considerant que ells eren els que representaven millor a tota França, van decidir constituir-se enAssemblea Nacional.

Aquest eren els tres estats que hi havien.

L’INICI DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA

La presa de la bastilla

L’INICI DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA

Tancament de l'assamblea

El rei va ordenar tancar la sala de reunions, però els diputats van decidir reunir-se en l’anomenada sala del Joc de Pilota, on van decidir que s’hi estaríen fins que no haguessin redactat una constitució, l’Assemblea Nacional passarà a anomenar-se Assemblea Constituent.

Aquí es on van decidir-ho tot.

L’INICI DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA

14 de juliol de 1789,

Davant de l’augment del preu del pa i els rumors que el rei estava concentrant tropes als afores de París, els ciutadans van assaltar la Bastilla, antiga presó política de Lluís XIV i símbol de l’absolutisme monàrquic.

L’INICI DE LA REVOLUCIÓ FRANCESA

“LA GRAN POR”

LA MONARQUIA CONSTITUCIONAL

LA MONARQUIA CONSTITUCIONAL

LA MONARQUIA CONSTITUCIONAL

La revolució va permetre a la burgesia iniciar canvis en l’estat. L’Assemblea va abolir els privilegis feudals i va proclamarels Drets de l’Home i del ciutadà.

Aixó va ser la declaració dels Drets dels homes.

LA MONARQUIA CONSTITUCIONAL

(1791-1792)

El 1791 es va aprovar la Constitució, que estableix la separació de poders, la sobirania nacional i el sufragi censatari (només votaven els homes amb un certnivell de riquesa).França es va convertir en una monarquia constitucional, governada per la burgesia moderada, els girondins.

LA PRIMERA REPÚBLICA

LA PRIMERA REPÚBLICA

LEARNING EXPERIENCE

LA PRIMERA REPÚBLICA

Els girondins van concedir drets polítics i llibertat econòmica a la burgesia, però no a la resta de classes populars, el que va ocasionar un creixent descontentament. A aquest fet se li va afegir la guerra que van iniciar Àustria i Prússia contra França per tal de frenar la revolució.

Tot plegat va produir un nou esclat revolucionari l’agost de 1792. El poble de París va assaltar el palau reial de les Tulleries. Un sector més radical, els jacobins, van prendre el poder, va abolir la monarquía i va proclamar la I República.

LA CONVENCIÓ (1792-1795)EL DIRECTORI (1795-1799)

LA CONVENCIÓ (1

LEARNING EXPERIENCE

LA CONVENCIÓ (1792-1795)

La nova assemblea, o Convenció Nacional, va redactar una nova Constitució que introduïa el sufragi universal masculí (podien votar tots els homes).

Va promoure lleis socials, com el control de preus i l’assegurança per als pobres, i va formar un exèrcit nacional mes professional.El govern jacobí, dirigit per Robespierre persegirà els contrarevolucionaris, per fer-ho, es crearà el Comité de Salut Pública, quecastigaven amb presó o mort els sospitosos d’actuar contra la revolució, iniciant-se l’època del Terror, que desembocarà en una dictadura.

En aquesta imatge veiem con estan a punt de tallari el cap.

Com podeu veure, en aqeusta època els càstigs eren molt violents.

EL DIRECTORI (1795-1799)

EL DIRECTORI (1795-1799)

A finals de 1794, la burgesia conservadora, atemorida davant els excessos i la radicalització dels jacobins, van tornar a prendre el control de la Revolució, i els van desbancar del poder.Un any després, va aprovar una altra Constitució més moderada i va reinstaurar el sufragicensatari. El govern va passar a mans d’un Directori, format per cinc membres. El directori s’inicià el 26 d'octubre de 1705 i finalitzarà amb el cop d'estat del 18 brumari de l’any VIII (9 de novembre de 1799), amb la instauració del Consolat.

EL DIRECTORI (1795-1799)

EL DIRECTORI (1795-1799)

Fins aquí la presentació

Revolució francesa

Treball final genially

El 14 de juliol de 1789 una multitud es llança a l'assalt d’aquesta fortalesa als afores de París. En arribar la notícia a Versalles el rei va preguntar: “és una revolta?”. Un ministre li va contestar: “No, sire, és una revolució”

Aviat les revoltes es van estendre per tota França. Al camp van prendre la forma d’una revolta antisenyorial, l’estiu de 1789, que es va conèixer com la Gran Por.

Així eren els directoris d'aquella època