PRESENTACIÓN
sara
Created on November 26, 2024
Over 30 million people create interactive content in Genially.
Check out what others have designed:
PRODUCT MANAGEMENT IN MOVIES & TV SHOWS
Presentation
A GLIMPSE INTO CAPE TOWN’S PAST
Presentation
VEGETARIANISM
Presentation
ALTERNATIVE DIETS
Presentation
MUSIC PROJECT
Presentation
GEO PROJECT (SINGAPORE)
Presentation
Coca-Cola Real Magic
Presentation
Transcript
Next
Alber Moya, Silvia Satorra, Benjamin Alegria, Albert Estrach, Eduardo, Jesús Ballesteros
RAC1 21/09/2024 09:08Actualitzat:21/09/2024 09:40
RAC1 10/09/2024 08:09Actualitzat:10/09/2024 08:09
EN ELS ESPAIS D’OCI A CATALUNYA
Des del mes de gener i fins al 30 d'abril s'han registrat 226 apunyalaments amb ganivets, navalles, punyals o matxets
BARCELONA
Ha estat un primer examen pels dispositius que els Mossos han muntat per trobar armes, ganivets i navalles amb escorcolls massius a les principals zones de la festat.
La primera nit de les festes de la Mercè acaba amb 18 detinguts, però sense cap agressió amb arma blanca
Cada 12 hores hi ha una agressió amb arma blanca a Catalunya Albert Segura / ACN
VIOLÈNCIA
12
11
10
09
08
07
BIBLIOGRAFIA
ANÀLISIS
PROGRAMES
PROPOSTA DE MILLORA
CRONOLOGIA
PROGRAMA
ÍNDEX
06
05
04
03
02
01
Next
ESTUDI
METODOLOGIA
DIAGNÒSTIC
HIPOTESIS
OBJECTIUS
INTRODUCCIÓ
Next
Aquest estudi analitza la violència i l'ús d'armes en zones d'oci nocturn a Catalunya, considerant la convergència de factors socials, econòmics i culturals que necessiten solucions integrals de seguretat. S'inspirarà en models internacionals adaptats al context català.
L'oci pot veure's alterat per la relaxació de normes socials, el consum d'alcohol i drogues, augmentant els conflictes i delictes. Les zones d'oci nocturn, amb alta concentració de persones, són especialment vulnerables, sobretot durant l'estiu.
INTRODUCCIÓ
Pla per reduir armes
Elaborar mapa geolocalitzat d'oci
Analitzar models internacionals
Anàlis de l'ús d'armes en Catalunya
Realitzar diagnòstic de la situació
Escribe un título aquí
Escribe un título aquí
Implementar mesures normatives i educatives per reduir la violència i la presència d'armes en espais d'oci
Next
OBJECTIUS
03
hipótesis
Next
- Desenvolupament de l’oci: La reducció de les jornades laborals ha augmentat el temps lliure per a la socialització
- Importància de la socialització: Essencial a la societat, especialment durant els caps de setmana i les nits
- Oci nocturn i joventut: Espai de llibertat i relaxació del control social per als joves
- Localització estratègica de negocis: Els empresaris escullen ubicacions que maximitzen el potencial comercial
- Interès econòmic: Genera beneficis per a empreses i ajuntaments
- Contradiccions de l’oci nocturn: Relaxació de normes que pot generar comportaments que afecten la convivència
Diagnòstic
Next
Objectiu del treball: Recerca d’informació sobre la violència en espais d’oci i anàlisi del comportament dels usuaris, així com de les conductes antisocials vinculades a la delinqüència i l’incivisme en espais públics Examen d’accions existents: Avaluació de les mesures actuals per tractar la violència i valorar-ne l’eficàcia Recollida de dades: - Sol·licitud d’informació als Mossos d’Esquadra sobre activitat delictiva vinculada a armes i llocs associats a l’oci - Elaboració d’un mapa de zones d’oci: Utilització de dades geolocalitzades del POE Oci Nocturn dels anys 2018 i 2019. Creació expressa del mapa davant la manca de fonts prèvies que ubiquessin les zones d’oci a Catalunya
METODOLOGIA
Next
Info
Mostra: 440 joves de Galícia, Balears i Comunitat Valenciana Observació: - Relació entre violència i consum de drogues - Els homes participen més en baralles Resultats Principals La violència està present en espais d'oci nocturn. 1 de cada 4 joves ha participat en baralles. 1 de cada 4 joves ha participat en baralles. 1 de cada 20 admet portar alguna arma. Mesures reducció de Violència Reducció del soroll Evitar acumulació de persones Minimitzar el “vertical drinking
Estudi sobre violència en contextos recreatius nocturns i consum d’alcohol i drogues
CProjecte europeu (2007) amb participació de Bèlgica, França, Portugal, Itàlia i EspanyaObjectiu: Analitzar la violència en l’oci nocturn entre joves i avaluar l’eficàcia de les respostes socials i institucionals Conclusions: -Problemes associats a certs grups de joves d’origen immigrant.-Necessitat d’augmentar la reglamentació i el control administratiu dels locals per part de les administracions.
Projecte Daphne II
Comparativa nacional/internacional
Next
Conclusions: El control exclusiu de l’alcohol és insuficient per reduir la violènciaEs recomana formar el personal per detectar intoxicacions per altres substàncies Factors que disminueixen la participació en actes violents Ser dona Tenir educació superior Relació entre educació i menor risc de violència Estabilitat econòmica: Millor ocupació redueix incentius per participar en violència. Habilitats socials: Major autocontrol i capacitat per gestionar conflictes. Entorns més segurs: Tendència a freqüentar locals amb menys violència.
Objectiu: Estudiar la relació entre demografia, consum d’alcohol i drogues, i violència en l’oci nocturn. Dades destacades: El 37% de les lesions violentes ocorren en espais d’oci nocturn: Entre el 12% de les dones i el 25% dels homes de 18 a 30 anys han patit episodis violents. Els individus violents mostren un consum freqüent de marihuana, cocaïna i èxtasi. Programes actuals Control de la venda i servei d’alcohol en locals nocturns Enfocament en el compliment de normatives per part de propietaris i gerents.
Violència entre clients de l’oci nocturn a Oslo, Noruega
Next
Disminució d’armes
PROGRAMA INTERNACIONAL
Lliurament voluntari d’armes: Diversos països han implementat programes de lliurament voluntari d’armes per reduir la violència amb armes de foc.Característiques dels programes Incentius (amnistia, anonimat, compensacions), armes inutilitzades immediatament, acció sobre oferta i demanda, conscienciació sobre riscos Limitacions per a Catalunya Regulació estricta i controls rigorosos, baix volum d’armes il·legals, absència de cultura armamentista. Eficàcia variable; sovint no redueixen significativament el crim; participants solen ser ciutadans de baix risc, no criminals actius; criminals rarament participen, excepte per aprofitar incentius inadequats. Conclusions Impacte positiu com a part d'una estratègia integral; casos reeixits al Brasil i l’Argentina .
Next
Anàlisi de la tinença i ús d’armes a Catalunya
Next
Info
Proposta de Millora
Next
Proposta d’Intervenció en l’Àmbit Normatiu
Next
Proposta d’Intervenció en l’Àmbit Educatiu
Next
Proposta d’Intervenció en l’Àmbit Policial
Next
Avaluació i seguiment
Next
BIBLIOGRAFIA
Next
92%
18%
DINÀMICA
Next
"RESULTAT DE SORTIR DE FESTA UNA NIT A BARCELONA"2009-2019
Alber Moya, Silvia Satorra, Benjamin Alegria, Albert Estrach, Eduardo, Jesús Ballesteros
CICERÓN
GRÀCIES
“Si queremos gozar la paz, debemos velar bien las armas; si deponemos las armas no tendremos jamás paz.”
íNDEX
La manca de mesures adequades de seguretat intensifica la percepció d’inseguretat i els incidents
Enfocament Metodològic i Limitacions
Enfocament metodològic mixt: Combinació d’eines qualitatives i quantitatives Metodologia documental: Recerca i anàlisi de publicacions internacionals, estatals i autonòmiques sobre espais d’oci i oci nocturn. La informació obtinguda permet: - Detectar problemàtiques en les zones d’oci - Comprendre millor les conductes que generen incidents - Obtenir dades sobre la joventut implicada en situacions violentes i els seus hàbits
Limitacions:Escassetat de literatura centrada en l’ús d’armes de foc en l’oci o en accions preventives enfocades al consum de substàncies. El sistema actual de denúncies no detalla la tipologia d’armes ni l’ús concret en cada actuació. Aquesta limitació afecta l’anàlisi posterior dels incidents.
¿Tienes una idea?
¡Que fluya la comunicación!
Con las plantillas de Genially podrás incluir recursos visuales para dejar a tu audiencia con la boca abierta. También destacar alguna frase o dato concreto que se quede grabado a fuego en la memoria de tu público e incluso embeber contenido externo que sorprenda: vídeos, fotos, audios... ¡Lo que tú quieras! ¿Necesitas más motivos para crear contenidos dinámicos? Bien: el 90% de la información que asimilamos nos llega a través de la vista y, además, retenemos un 42% más de información cuando el contenido se mueve.
- Genera experiencias con tu contenido.
- Tiene efecto WOW. Muy WOW.
- Logra que tu público recuerde el mensaje.
- Activa y sorprende a tu audiencia.