Infografía Conectores Akihabara Móvil
Miquel Pérez Castellnou
Created on November 26, 2024
Over 30 million people create interactive content in Genially.
Check out what others have designed:
HOW TO CREATE THE PERFECT VIRTUAL WORKSPACE
Vertical infographics
BOOKFLIX
Vertical infographics
12 PRINCIPLES OF ANIMATION
Vertical infographics
WHY WE LIKE INFOGRAPHICS
Vertical infographics
Transcript
Infografia Marie Curie
1. Qui és?
2. Moments clau de la seva vida
Els primers anys a París:
Casament amb Pierre Curie i descoberta del radió:
Premi Nobel de Física (1903):
Curiositats:
4. Fonts i recursos:
Miquel Pérez 4tA
Infància i orígens:
Marie Curie va néixer a Varsòvia en una família polonesa de professors. La seva infància va estar marcada per la tragèdia, ja que la seva mare va morir quan ella tenia només 10 anys, i el seu pare va quedar molt afectat. Tot i que Polònia estava sota el domini de l'Imperi Rus, Curie va rebre una bona educació i va ser una de les primeres dones a accedir a estudis superiors a la Universitat de la Sorbona de París.
Marie Curie va ser una física i química polonesa naturalitzada francesa. Va ser pionera en l'estudi de la radioactivitat, un terme que ella mateixa va encunyar, i va ser la primera dona a guanyar un Premi Nobel i la primera persona a guanyar-ne dos. Va estudiar a París, on va conèixer el seu futur marit i col·laborador científic, Pierre Curie, amb qui va compartir gran part de la seva carrera.
Quan va arribar a París, Curie vivia en condicions molt humils, però el seu compromís amb els estudis va ser imparable. Va estudiar física i matemàtiques a la Sorbona, on va obtenir el seu doctorat en 1903.
Marie Curie: A Biography per Marilyn Bailey Ogilvie Marie Curie and Her Daughters: The Private Lives of Science’s First Family per Shelley Emling Viquipèdia - Marie Curie (per obtenir informació més general)
Marie Curie mai va patir de la seva pròpia creació. A pesar dels seus anys d'exposició a la radiació, ella no va adonar-se del perill fins més tard. Va morir el 1934 de leucèmia, una malaltia associada a l'exposició a la radiació. Va ser la primera dona a ensenyar a la Universitat de la Sorbona. La seva feina sobre la radioactivitat va ser tan avançada que, fins i tot, va desbordar els límits de la ciència coneguda en aquell moment.
El 1903, Curie i el seu marit Pierre, juntament amb Henri Becquerel, van rebre el Premi Nobel de Física pel seu treball en l'estudi de la radiació. Aquesta va ser la primera vegada que una dona va guanyar el Premi Nobel en una disciplina científica.
El 1895 es va casar amb Pierre Curie, un científic reconegut. Junts van començar a investigar els fenòmens de la radioactivitat. La seva recerca va conduir a la descoberta de dos nous elements químics: el poloni (anomenat així en honor a la seva Polònia natal) i el radió, un element altament radioactiu.