Autisme
Mariona Argemí Invers
Created on October 26, 2024
Over 30 million people build interactive content in Genially.
Check out what others have designed:
LIBRARIES LIBRARIANS
Presentation
WORLD WILDLIFE DAY
Presentation
FOOD AND NUTRITION
Presentation
IAU@HLPF2019
Presentation
SPRING IN THE FOREST 2
Presentation
HUMAN RIGHTS
Presentation
BLENDED PEDAGOGUE
Presentation
Transcript
ALUMNAT AMB TEAEl gran repte d'educar
Entendre per atendre
Empezar
És millor considerar el Trastorn de l'Espectre Autista com una "condició" en el desenvolupament del seu cervell, que afecta essencialment l'adquisició d'habilitat de comunicació i socialització amb la presència de comportaments i interessos repetitius i restringits. DSM-5. APA (2013)Tot i això, no es pot afirmar que aquesta "condició" desapareixerà en algun moment de la seva vida. En tot cas, igual que en moltes alteracions del desenvolupament, les conductes afectades poden millorar en molts aspectes
Què és l'autisme?
Són alumnes amb necessitats educatives especials derivades de limitacions molt significatives, tant en el funcionament intel·lectual com en la conducta adaptativa, que requereixen mesures i suports intensius.
CARACTERSTIQUES DELS TEA:
Dimensions o nivells de gravetat
CARACTERÍSTIQUES DEL TEA EN EL GÈNERE FEMENÍ
DIFERÈNCIA DELS TRETS EN NOIS I NOIES
Segons la Teoria de la coherència central dèbil:
Segons la Teoria de la MENT:
Segons la Teoria de la disfunció executiva:
Els i les alumnes amb TEA PODEN MOSTRAR DIFICULTATS PER:
Com la resta d'alumnat del centre, l'atenció dels alumnes que reben aquest suport és responsabilitat de tot l'equip docent i en concret del tutor o tutora del grup de referència en col·laboració amb l'equip d'especialistes.
La intervenció prioritària té loc dins l'aula ordinària. Es valoren altres modalitats de suport com (petits grups, atenció individualitzada en funció de les necessitats del moment de cada alumne) El fet de disposar puntualment, com a recurs, d'un espai específic o compartit de grup reduït, ha d'anar acompanyat d'una planificació que justifiqui la tasca educativa.
Decàleg per actuar amb un alumne amb TEA
Consells i pautes que poden ajudar a l'alumnat amb TEA a l'aula
Creu amb tu mateix/a i accepta el repte de tenir a la teva aula un alumne/a que gràcies a la teva tasca incondicional i a les teves expectatives positives cap a ell/a, podrà d’una banda, aprendre, desenvolupar, evolucionar ja que li ofereixes l’oportunitat de poder formar part d’entorns rics i viure experiències, estímuls positius i favorables que permetran “estirar-lo” en tots els àmbits (llenguatge, conductes...). Li estàs donant l’oportunitat de poder estar i compartir espais i temps amb els companys/es i amistats.
Desplegueu i treballeu de manera conjunta i col·laborativa la resta d’especialistes de la inclusió del centre. Sumeu esforços, idees i treball i vivint-ho sempre en positiu, com a una oportunitat per aprendre i formar-vos.
Partim sempre de les potencialitats de l’alumnat i com fer-ho per posar-les en joc i fer-les créixer. Si només ens quedem amb allò que no fa, que no aprèn, que no assoleix, no aconseguirem avançar i ens quedarem ancorats en el fracàs, en centrar la mirada únicament en allò que no va bé.
Aconseguiu que tot l’alumnat se senti bé a l’escola, que sàpiguen i percebin que el centre educatiu és un lloc segur, amable i respectuós amb tothom. La base emocional de l’alumnat determinarà, en major o menor mesura, el desplegament de les condicions òptimes per a la construcció de l’aprenentatge.
Què puc fer perquè aprengui i participi a la meva aula?
Canviar el “què té aquest nen” pel “què necessita”.
La missió
Fer visibles i segurs al nostre alumnat i aconseguir que estiguin a gust a l’aula ordinària, al centre educatiu i siguin tots ells i elles acollits, respectats i estimats per tota la comunitat educativa.