Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Info

Info

A la baixa i plena edat mitjana, el comerç va créixer molt. Els mercaders viatjaven per vendre i comprar productes com espècies, teles i metalls. Les ciutats es van fer més grans i importants perquè eren llocs on es feien molts intercanvis comercials.

Creixement de les ciutats: Les ciutats van començar a créixer i es van convertir en centres de comerç i artesania. La gent va començar a viure millor i a tenir més oportunitats.

Els castells eren grans fortaleses on vivien els nobles i reis. Tenien torres altes, muralles gruixudes i fossats per protegir-se dels enemics. Eren com cases gegants i segures.

Les cases de les ciutats eren de pedra o fusta, amb diversos pisos. Tenien botigues a la planta baixa i habitacions a dalt. Eren estretes i molt juntes. ️

Els membres d'un gremi solien viure al mateix carrer, i en moltes ciutats hi ha carrers que conserven el nom del gremi que hi treballava. La seva funció era taxar els preus de productes. Dins els gremis hi havia experts i artesans que ensenyaven

Burgesos: Classe social que apareix cap als segles XI i XIIf ormada pels habitants dels "burgs" (ciutats), amb la condició de lliures i econòmicament no dependents que es dediquen en aquests burgs a l'activitat comercial, mercaders.

Religió: La religió cristiana es va fer molt important. Els monestirs eren llocs on els monjos copiaven llibres antics i mantenien viva la cultura.Catedrals: Es van construir grans catedrals gòtiques, com la de Notre-Dame a París. Eren edificis molt impressionants i mostraven la importància de la religió.

De la plena/baixa edat mitjana

Religió i Catedrals

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Moviment Migratori

A principis de la baika edat mitjana hi va haver un augment de la població, hi va haver mlta gent que es va quedar sense feina i van inmigrar cap a les ciutats. En aquell moment es va inventar una nova clase social, els Burgesos, vivian en els barris burgs de les ciutats, hi es dedicaven al comerç.