Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

CULEGERE DE PROBLEME LA GENETICĂ

1 of 5

Profesor: Cerguța Ludmila Iurașcu-Cristalov Galina Bîcu Aliona

Materialul prezentat a fost elaborat în conformitate cu curriculumul liceal modernizat la Biologie și a manualului pentru clasa a XII-a. Pentru fiecare temă inclusă în lucrare sunt formulate obiective, indicate materialele necesare, enumerate sursele bibliografice. Inițial se prezintă suportul teoretic necesar elevilor pentru reactualizarea cunoștințelor, întrebări pentru autoevaluare apoi sunt propuse modele de rezolvare a problemelor cât și un set de probleme pentru rezolvare individuală. Rezolvarea problemelor va facilita însușirea și valorificarea cunoștințelor la această disciplină. Lucrarea propusă reprezintă un suport de lucru pentru cei pasionați de biologie , unde pot fi găsite rezumate, concepte teoretice, tehnici de rezolvare a problemelor la genetică.

CULEGERE DE PROBLEME LA CHIMIA GENERALĂ ȘI ANORGANICĂ

1 of 5

Profesor: Iurașcu-Cristalov Galina

Materialul prezentat a fost elaborat în conformitate cu curriculumul liceal modernizat la Chimie și a manualelor pentru clasa a VII-a - X-a. Pentru fiecare temă inclusă în lucrare sunt formulate obiective, indicate materialele necesare, enumerate sursele bibliografice. Inițial se prezintă suportul teoretic necesar elevilor pentru reactualizarea cunoștințelor, întrebări pentru autoevaluare; sunt propuse modele de rezolvare a problemelor cât și un set de probleme pentru rezolvare individuală. Rezolvarea problemelor va facilita însușirea și valorificarea cunoștințelor la această disciplină. Lucrarea propusă reprezintă un suport de lucru pentru cei pasionați de chimie, unde pot fi găsite rezumate, concepte teoretice, tehnici de rezolvare a problemelor la Chimia generală și anorganică.

PROFESOR: DIANA ȘTEFĂNEȚ

1 of 5

Suport pentru unitatea de curs DECIZII PENTRU MODUL SĂNĂTOS DE VIAȚĂ

1 of 5

Profesor: Moțpan Valentina

„Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic” Necesitatea conceptualizării și scrierii Suportului pentru unitatea de curs „Decizii pentru modul sănătos de viaţă” rezidă în necesitatea dezvoltării la elevi a competențelor de implicare activă în menținerea sănătății proprii și a celor din jur, prin luarea unor decizii informate vizavi de modul de viață pe care îl duc. Luarea deciziilor, în baza informației prezentate în suportul de curs, este direcționată spre respectarea valorilor general-umane, dezvoltarea sentimentelor de toleranță și empatie, în scopul creării unor premize sigure pentru o viață lungă, productivă și fericită.