Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

L'art romànic es va desenvolupar a l'Europa Occidental des de mitjan segle x al segle xiii, després de la descomposició de l'Imperi carolingi. A banda de les influències clarament romanes i de les noves tendències aparegudes a la Llombardia, com per exemple les bandes llombardes, que havien anat experimentant amb noves formes i estructures inspirades en els edificis que restaven, també hi ha una clara assimilació de modalitats orientals.

L'art gòtic és un estil arquitectònic i decoratiu que fou predominant a Europa entre mitjans del segle xii i inicis del segle xv, amb la implantació del nou període anomenat Renaixement. Es caracteritza pel fet que, si bé sol ser molt ornamental i amb detalls molt treballats i realistes, no utilitza un esquema de representació general.

Romànic

Gòtic

El portal que va ser obert per permetre l'accés durant la rehabilitació d'aquest tram de muralla, que s'havia enfonsat, n'és el nom.

El foradot

EL FORADOT

Montblanc (Tarragona)

Portalet del « Foradot ». Situat a la zona més alta del recinte emmurallat, de Montblanc.

  • Foto de grup

Santuari de la serra

Santuari de la serra

Montblanc (Tarragona)

La Mare de Déu de la Serra és un santuari i antic convent de germanes clarisses al municipi de Montblanc.Format pel monestir, el santuari, l'antiga casa del capellà i la del monger, a més d'un gran hort.

Foto de grup

Església de sant Miquel

Església de sant Miquel

Montblanc (Tarragona)

Façana romànica i interior gòtic. Església d'una sola nau, sense absis, amb coberta de fusta, enteixinat policromat i arcs diafragmàtics.Sant Miquel forma part d'un tipus de temple, predominantment rural, que es troba sobretot a la Catalunya Nova i en terres mallorquines i valencianes a partir de la conquesta de Jaume I.Les característiques principals d'aquests edificis és que són. La poca documentació coneguda sobre la construcció d'aquests temples es refereix gairebé sempre als arcs diafragma, autèntic esquelet de pedra de l'edifici.

Foto de grup

Esglèsia de sant Francesc

Esglèsia de sant Francesc

Montblant (Tarragona)

Antic convent franciscà de Montblanc del qual pràcticament només se'n conserva l'església.El convent de Sant Francesc de Montblanc, podria haver estat fundat a finals de la tercera dècada del s. XIII, potser on és ara o a prop i en un edifici interí senzill. En qualsevol cas, no es pot parlar d'extramurs pel sol fet que, aleshores encara no hi havia les muralles. De l'antic convent sols queda l'església

Foto de grup

Antic hospital de santa Magdalena

Antic hospital de santa Magdalena

Montblant (Tarragona)

L'Antic Hospital de Santa Magdalena és un edifici gòtic construït als segles xv i xvi al municipi de Montblanc.L'Antic Hospital de Santa Magdalena és fora de les muralles, al costat del magnífic pont que travessa el Francolí, és un edifici gòtic.

Foto de grup

Plaça major

Plaça major

Montblanc (Tarragona)

Té els mateixos arbres que carrers entren a la plaça.Plaça Major és una obra de Montblanc protegida com a Bé Cultural d'Interès Local..Plaça Major (Montblanc). És el lloc més emblemàtic de la vila

Foto de grup

Carrer dels jueus

Carrer dels jueus

Montblanc (Tarragona)

El Call de Montblanc fou un dels principals barris jueus dels Països Catalans durant l'edat mitjana.Estava situat al voltant de la plaça dels Àngels. El carrer dels Jueus conserva un arc medieval, fet amb còdols sense treballar, i dues arcades ogivals.

Foto de grup

Carrer de la fusteria

Carrer de la fusteria

Montblanc (Tarragona)

Aquest carrer dona a una de les sortides de la muralla.Es diu així, perquè abans hi havien en aquest carrer gremis de la fusta agrupats.

Foto de grup