Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

Transcript

Els dos enemics, cara a cara

Jaume II

Fill de Pere el Gran i de Constança de Sicília, va ser monarca d'Aragó, València, Mallorca i Sicília i comte de Barcelona. Jaume Il tenia un projecte d'estat que passava per assimilar tots els comtats catalans que encara eren pràcticament independents.

Va ser comte d'Empúries entre els anys 1277 i 1313. Es va mantenir fidel a la monarquia durant els regnats de Pere el Gran i Alfons el Franc. Poc després de l'arribada al tron de Jaume Il van començar els seus problemes per mantenir la independència del comtat.

El rei fort

Ponç V

L'aliat de pere el gran

Això va portar-lo a enfrontar-se tant en els tribunals com amb les armes amb el seu antic aliat Ponç V, comte d'Empúries. Després d'anys de tensions, l'any 1313 va envair el comtat per terra i per mar i va sotmetre Ponç. Se'l coneixia com el Just.

L'any 131, el rei va obrir el segon procés contra la seva persona. Els funcionaris reials van recollir el rumor que el comte practicava la sodomia. Poc després, el comtat va ser envaït. Finalment, el comte va morir arruinat, culpable de sodomia i excomunicat.

El sobirà just

el comte heretge