Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

COMENCEM!

el quizdel nostre patrimoniper feren família!

1/6

1/6

Sí! Ara fa nou-cents anys, els cristians es van proposar conquerir tots els territoris de la península Ibèrica, que majoritàriament estaven habitats pels musulmans. Per això, l’any 1162, el nou senyor de Siurana, un noble que es deia Albert de Castellvell, va iniciar una batalla contra els musulmans per conquerir el poble d’Escornalbou.

SEGÜENT

2/6

2/6

Sí! Diu la llegenda que enmig de la batalla va aparèixer l’arcàngel sant Miquel amb una espasa de foc per ajudar els cristians, que en van sortir vencedors. En aquell lloc de la victòria, es construirien una església i un monestir, dedicats, evidentment, a l'arcàngel sant Miquel.

SEGÜENT

3/6

3/6

Sí! A mitjans del segle XIX, durant un període d’abandonament de l’edifici, va començar a circular el rumor que allà hi vivien bruixes i esperits. La gent del poble hi sentia sorolls de cadenes de ferro i repics a les parets, i de nit hi brillaven llums i en sortia fum!

SEGÜENT

4/6

4/6

Sí! Un dia, un grup de veïns van pujar amb escopetes i van entrar dins del castell monestir. A l’antiga cripta de l’església no hi havia cap rastre de bruixes, però hi van veure unes peces de ferro que es feien servir per falsificar monedes de sis rals. Aquella maquinària formava part d’un taller perfectament organitzat.

SEGÜENT

5/6

5/6

Sí! Eduard Toda era un diplomàtic i arqueòleg que tenia molts diners. Un bon dia, es va enamorar del castell monestir d’Escornalbou i va decidir convertir-lo en casa seva. A principis del segle XX, era una moda que seguien les famílies més riques.

SEGÜENT

6/6

6/6

Sí! Eduard Toda es va fer portar tots els objectes que havia anat col·leccionant al llarg de la vida, sobretot llibres. Va omplir fins a catorze sales del castell amb vora 75.000 volums. Va crear una biblioteca gegantina (en el seu moment, una de les més importants de Catalunya). També s’hi va fer portar una rica col·lecció de gravats artístics, mobles i peces de ceràmica.

JA ESTEM

repetim?

Quiz acabat!

Enhorabona!