Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

edRa escola d’art i disseny de Rubí

Som-hi!

Reunió famílies

Tallers d'Art infants curs 2024/2025

L'escola d'Art

Som una escola amb una llarga trajectòria en l’ensenyament d’art i disseny. Amb més de 80 anys d’història, la nostra formació es basa en la creativitat, la transversalitat i la implicació amb l’entorn social, territorial i laboral. Som un centre públic autoritzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Tallers d'art per a infants

1- TEC

2- CERÀMICA

3- ESCULTURA

4- LAB DIB

5-EXPERIMENTART

Taller d'Expressió Creativa

Està dirigit a tots els nens i nenes que vulguin divertir-se i aprendre tècniques de dibuix i pintura, treballar amb tècniques per desenvolupar la creativitat. Es treballa amb tècniques seques com llapis de grafit, llapis de colors, retoladors i ceres i, pel que fa a humides, amb materials com la tempera, l’aquarel·la i tècniques mixtes amb ceres i aquarel·la. Es potencia l’expressió a través del traç lliure, la taca, així com la creació amb petit i gran format per desenvolupar activitats col·laboratives i d’altres de treball més personal. Grup 4-6 anys (p4, p5, 1r) Dilluns i dimecres, de 17.30 a 18.30 h. Grup 7-9 anys (2n, 3r, 4rt) Dimarts i dijous de 17:30 a 19:00 h. Grup de 10-12 anys (5è, 6è, 1r ESO) Dilluns de 18:30 a 20:00 h.

CERÀMICA

Ceràmica (a partir de 5 anys) Taller pensat per conèixer i endinsar-se en el món de la ceràmica, coneixent i aprenent les diferents tècniques de treballar i decorar el fang, a través de petts treballs creatius i personals. Grup 1 Dilluns, de 17.30 a 19.00 h.

ESCULTURA

Taller escultura infantil Al taller els alumnes potenciaran la seva creativitat posant en pràctica diferents tècniques constructives i manipulant diversos materials com ara el fang, el cartró i el guix. A partir de 8 anys Dimarts de 17.30 a 18.30 h

LABDIB

Laboratori de dibuix experimental. Dibuix i processos de creació.El dibuix és el llenguatge gràfic universal, és el camí més curt entre una idea i la seva expressió i materialització. Tota expressió gràfica, el dibuix i l’escriptura, constitueixen una eina de comunicació, de coneixement, d’exploració i projecten pensaments i somnis. L’antiga noció de dibuix com a disciplina preparatoria per a la pintura o l’escultura es troba desfasada per a situar el dibuix contemporani com a disciplina artística en l’escena de l’art actual. Així, doncs, en aquest taller es tractaran les tècniques tradicionals de dibuix amb l’objectiu d’educar la mirada i de treballar l’observació, però es posarà èmfasi en la capacitat expressiva per mitjà de l’experimentació. Es fomentarà el diàleg, la reflexió, la curiositat, la creativitat i l’esperit crític per predisposar l’actitud participativa. Continguts: Dibuix d’observació i urban sketching, dibuix creatiu i d’imaginació, l’expressivitat del traç, dibuix contemporani i performatiu, il·lustració, còmic i lettering, llenguatge visual, dibuix tècnic i perspectiva, dibuix de les proporcions humanes i els cànons clàssics. Edat: 10-12 anys Dimecres de 18.30 a 20 h.

EXPERIMENTART

En ExperimentART treballarem amb eines no pensades inicialment per a l’art (com poden ser la llum, tècniques de costura, cuina, filferro…) investigant característiques i comportaments dels diferents materials per a treballar-los des de l’àmbit artístic. A partir de 10 anys Dijous de 17:30 a 19:00 h.

La creativitat és la intel·ligència divertint-se

– Albert Einstein

La creativitat en la infància

És un procés mental que implica imaginar, experimentar, explorar i expressar-se de maneres no convencionals. A través de la creativitat els nens i les nenes desenvolupen el pensament crític, la flexibilitat mental i la seva autonomia a l'hora d'aprendre

Com ho treballem

  • Explorant noves idees
  • Solucionant reptes i problemes de manera innovadora
  • Expressant-nos de manera original.
  • Deixant volar la imaginació i el pensament divergent.
  • Aprendre a comunicar-se, treballar en equip, col·laborar i confiar en ells mateixos.
  • Adaptar-se i ser resilients davant de situacions noves

Activitats STEAM

El terme STEAM sorgeix de les sigles en anglès de Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics.És un sistema innovador que busca trencar les barreres de l'educació tradicional, posant la mirada cap a una educació més integradora.

L'Educació Artística no són manualitats.

Des de l’Educació Artística es pretén col·laborar en el desenvolupament integral de l’alumnati apropar-lo al coneixement i gaudi de les principals manifestacions culturals i artístiques delseu entorn. Així mateix, es promou una gran quantitat i varietat de coneixements, destreses iactituds que involucren i impliquen l’alumnat de manera directa o indirecta. S’inicia en lacreació de les seves pròpies propostes de manera autònoma i es contribueix a la formaciódel sentiment de pertinença i identitat, del gust estètic i del sentit crític.Es considera fonamental l’exploració dels diversos llenguatges, arts i disciplines, a més amés de l’aproximació a les propostes artístiques a partir d’eines, instruments i materialsvariats amb la finalitat que l’alumnat s’interessi per la indagació i s’endinsi en la dimensiólúdica, creativa, comunitària i social.

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ!