Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

El retorn del legionari

Salut, César!!! Al passar revista a les tropes, hem notat que falta un legionari. Quines són les seues ordres?

Per Júpiter!!! La campanya de les Galies m'està donant el prestigi necessari per ser un heroi a Roma. Què pensarà el poble de Roma si abandone a la seua sort a un legionari en territori enemic? És imprescindible rescatar al legionari perdut... El retorn del legionari ...em donarà l'estima de tot el poble de Roma. Tens la missió de rescatar al legionari perdut i tornar-lo al campament. Confie en que aconseguiràs la corona de llorer, pel teu èxit en esta missió.

Missió 1

Missió 3

Missió 2

Missió 5

Missió 4

Missió 6

Missió 1

Per Belenos!!! Com t'atreveixes a trepitjar la gespa dels nostres boscos? T'afonaré el cap amb el meu garrot!!!

Per escapar d'este vell boig, he de superar la primera missió. Necessite la teua ajuda... o segur que m'afona el cap dintre de l'armadura.

1

1

2

2

3

3

4

4

Per superar esta missió, cal que poses a cada deitat romana el número corresponent a la deitat grega. El resultat numèric és la clau per a que aquest fastigós legionari es salve de que li esclafe el cap a garrotades.

Missió 1

Missió 3

Missió 2

Missió 5

Missió 4

Missió 6

Missió 2

Per Tutatis!!! Quina sort trobar-me amb un soldat romà. Ara probaré els efectes de la poció màgica!!!

La poció mágica farà tan fort a este druída que, a ben segur estic perdut... ..si tu no em salves. Posa molta atenció per superar este repte.

La cervesa ja és coneguda a Roma, però considerada de classe baixa i beguda calenta. En canvi, el vi és la beguda més apreciada pels romans, sobretot pels de més alta posició. El vi es pren barrejat amb aigua perquè no sabem controlar la fermentació i la concentració d'alcohol ens resulta molt alta. El vi, com els aliments sòlids, és també condimentat de diverses maneres:

  • El passum, vi fort i dolç de panses.
  • El muslum, una barreja de vi i mel força refrescant.
  • El conditium, preparat com l'anterior però amb espècies madurades prèviament.
  • El tipus de vi més conegut i apreciat és el conditum paradoxum: es cou mel amb una mica de vi, i a la barreja se li afegeixen condiments com pebre, llentiscles, safrà, dàtils cuits i panses.

Ens encanten els llegums (tenim especial predilecció per les faves, que observem per pronosticar el futur. (Pot ser es relaciona amb el costum actual de trobar una fava al tortell de reis). Menjem productes de l'horta mediterrània (col, all, api, rabes, naps, carxofes). Consumim molts cereals, peix blau i usem oli d'oliva. (De fet, la cuina de les classes populars era, en realitat, molt més semblant a l'actual dieta mediterrània, i més saludable que la dels romans poderosos).

Els romans fem tres menjars al día:

  • el brenar o jentaculum,
  • el menjar de migdia o prandium i
  • el sopar.

La trilogia mediterranea es refereix als cereals, el vi i l'oli d'oliva.

M'encantaria provar els efectes de la poció que dona força sobrehumana però, per damunt de tot, sòc un estudiós que aspira a ser sabi. Si m'expliques les delicies de la cuïna romana, et deixaré seguir el teu camí.

Missió 1

Missió 3

Missió 2

Missió 5

Missió 4

Missió 6

Missió 3

Per Icovellauna!!! Què fas trepitjant les flors? Ara mateix li has de posar remei a la teua conducta... ... donant-me certa informació que m'interesa, referida a les dones romanes.

Recorde el que posa a l'epitafi de la meua àvia... "Casta fuit, domum seruauit, lanam fecit": "Va ser casta, va tenir cura de la casa i va filar llana". Confie en calmar a esta preciosa gala... podia resultar perillosa si està enfadada pel meu comportament pòc ecològic...

Què en saps de com viuen les dones a Roma?

La matrona té un lloc important a la família romana: el marit sovint n'accepta consells d'ella i, com a domina, és respectada i obeïda per esclaus i fills. Tenen un espai reservat a la domus: el gineceu. El pater familias sol confiar-li la direcció de la casa a la seva muller. Enfront de la dona grega, la romana és més lliure: acompanya al marit a recepcions i banquets i pot sortir de casa sense restriccions, de compres o de visites, sempre envoltada de servents i un vigilant per protegir la seva reputació. S'ocupa cura de la casa, teix i fila, però les feines més feixugues estan reservades als esclaus i esclaves.

La dona no es jurídicament independent, sinó que estàr sota la tutela d'un home, primer del pare, i un cop casada es manté sota la potestat del pare o passa a la del marit. Si es quedava vídua, es designava com a tutor un familiar: un germà, cunyat o fins i tot el fill. No obstant, moltes dones gaudeixen, de fet, d'una gran llibertat. Amb el temps, la tutela de les dones va desapareixent, es la tendència és una emancipació de les dones casades:poden heretar de la família paterna i del marit i, per les contínues guerres internes i externes dels dos darrers segles de la república, els combatents deixaven a les mans de les mullers la gestió de les seves propietats.

Missió 1

Missió 3

Missió 2

Missió 5

Missió 4

Missió 6

Missió 4

Estan bojos, estos gals! Encara com que no s'ha inventat Eurovisió, perquè si tots els gals canten així, estaria boig tothom que els escoltara. Per favor, acosegueix-me un cotó-amb-pèl per calmar el meu sentit de l'oïda.

Ningú aprecia el meu art... Quan que m'agradaria un públic que m'ovacionara i apreciara les meues dolçes melodies. Li demanarè a este romà que m'explique cóm són els espectacles de Roma.

Missió 1

Missió 3

Missió 2

Missió 5

Missió 4

Missió 6

Missió 5

Hola, legionari. Ara veniu a rendir-vos d'un en un? Espere que sigues bon vasall i acceptes l'autoritat que tinc, com a cap de les terres d'este poble.

Esta vist que no tinc gaire sort!!! Ara és el cap del poble gal qui em demana submissió. Cóm podré escapar d'este embolic?

Missió 1

Missió 3

Missió 2

Missió 5

Missió 4

Missió 6

Missió 6

Mira, Áxterix, en sembla que hi ha un romà en mig del cami. T'ocupes tu o jo?

Sembla espantat. Primer parlem amb ell...

Esta parella són els que han estomacat, ells sols, tota una centuria... Ara sí que estic perdut.

Podries explicar-nos les coreografies que representeu abans de que comencem a repartir-vos bescollades?

Certament, em crida l'atenció la magnífica sincronització de moviments...

Missió 1

Missió 3

Missió 2

Missió 5

Missió 4

Missió 6

Seguir jugant

Ave, amic! T'estic molt agraït per haver salvat el meu legionari. Demane al déu Mart tenir persones a les que es poden confiar missions, sabent que les van a complir de manera extraordinaria. Pren el regal que he preparat per a tu.