Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

MONUMENTS ROMANS A CATALUNYA

Arianna Llovera, Natalia Martinez, Luis Bertran i Felix Salo.

7. Cifras

6. Galería

5.El Pont del Diable a Tarragona

4. Texto/Imagen

3. El Pont del Diable a Tarragona

2. L’Amfiteatre

1. Introduccio

Índex

Circ romà de Tarragona es el Circ, on transcorrien les carreres de quadriga. Però, és un dels més ben conservats sota edificis construïts al segle XIX. El circ va ser construït a la fi del segle I d. C.Possiblement en temps de l'emperador Domicià. L´edifici estava dedicat a la celebració d´espectacles. Va estar complint la mateixa funció fins al segle V.

Arc del Triomf o Arc de Barà té caràcter commemoratiu de gestes militars o polítiques. Està situat a l'antiga Via Augusta que conduïa fins a Roma. s'hi situa una inscripció amb el nom del seu constructor. El general de Trajà, Lucio Licini Sura, ho va manar construir.

Maqueta de la Tàrraco roma del S.II, es troba al Centre Cultural El Pallol, a l'Antiga Audiència (Plaza del Pallol, 3). La seva importància va anar creixent durant els anys posteriors fins que, per fi, als segles I i II, Tàrraco es converteix en la capital de província més gran de l'imperi amb més de mitja península Ibèrica.

Amfiteatre romà de TarragonaÉs el monument més visitat de la ciutat. És l'amfiteatre romà, un edifici dedicat a espectacles amb gladiadors, fires o fins i tot execucions públiques. Es va construir a principis del segle II, i en temps de relativa pau.

Tàrraco (Tarragona) va ser una antiga ciutat romana. Durant l'Imperi romà va ser una de les principals ciutats d'Hispània i capital de la província romana Hispània Tarraconensis. El nom complet de la ciutat era Colònia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco.

TARRACO (tarragona)

El Domus de Sant Honorat

En aquest espai es conserven les restes d'una gran domus romana i de diversos locals comercials del segle IV, propietat d'un personatge important. Del segle XIII-XIV es conserven sis sitges per emmagatzemar tota mena de productes.

La Plaça Nova

La Plaça Nova, al cor del barri Gòtic de Barcelona, s'obre davant l'antiga Porta Praetoria de la ciutat romana, coneguda posteriorment com el Portal del Bisbe. En aquesta porta començava el decumanus, un dels carrers principals, i hi confluïen els dos aqüeductes que duien l'aigua a Bàrcino. Avui en dia es pot veure una reproducció d'un fragment de l'aqüeducte romà, construïda el 1958

El Temple d'August

L'aqueducte de Barcelona

El Temple d'August de Barcelona va ser un temple romà dedicat al culte imperial a Cèsar August construït a Bàrcino, colònia fundada amb el permís d'August, que seria amb el pas del temps la ciutat de Barcelona.

L'aqüeducte va ser construït durant el segle I aC, moment en què es va fundar la colònia de Bàrcino (actual ciutat de Barcelona).

BARCELONA

Tàrraco (Tarragona) va ser una antiga ciutat romana. Durant Barcino fue una ciudad romana de la provincia de la Tarraconense, en la Hispania Citerior, correspondiente a la actual Barcelona (España).

L'església de Santa Llúcia és una d'aquelles joies que engrandeixen la bellesa de Girona, i que malgrat la senzillesa i la falta de buit, t'enganxen des del primer moment. D'una robustesa medieval absoluta, amb capitells amb formes humanes que de seguida criden l'atenció.

L'església de Santa Lucia

La Fontana d'Or, edifici d'origen romànic i conegut amb aquest nom des del segle xviii, ha tingut utilitzacions diverses al llarg del temps i actualment acull la seu del CaixaForum de Girona.

La Fontana d'Or

4L'església de Sant Nicolau està situada davant de la porta de l'església de Sant Pere de Galligants, ja que es tracta de la capella funerària del monestir. Alhora servia com a parròquia del raval de Sant Pere. Destaca per la seva harmonia de línies i proporcions.

Esgésia de Sant Nicolau

La Catedral de Santa Maria, coneguda popularment com a Catedral Vella, és un temple catòlic d'estil gòtic situat a Vitòria, capital del País Basc, Espanya.

Catedral de Santa Maria

Girona és una ciutat i municipi espanyol, capital de la província homònima i de la comarca del Gironès, a la comunitat autònoma de Catalunya. La travessen els rius Ter, Güell, Galligans i Oñar, a una altitud de 75 m sobre el nivell del mar.

GIRONA (GERUNDA)

El castell de Gardeny és un conjunt monumental situat damunt del turó de Gardeny, un dels tres turons de la ciutat de Lleida juntament amb el Turó de la Seu Vella i el Turó de la Serreta. Fou seu d'una de les principals comandes catalanes de l'orde del Temple. El castell, pròpiament dit, consta de dues construccions d'època templera (torre habitació i capella conventual) i un recinte emmurallat de baluards dels segles XVII-XVIII, que ho encercla tot.

El Palau de la Paeria. Per paeria s'entén la casa del paer en cap, terme amb què són anomenats els batlles dels consistoris de Lleida, Balaguer i Cervera. El terme paer procedeix de la paraula llatina paciarium, que significa 'persona de pau'. Aquesta forma d'anomenar els batlles, en el cas de la ciutat de Lleida, és un privilegi atorgat l'any 1264 pel rei Jaume I als antics cònsols de la ciutat. Allotja la Casa de la Vila des del 1383, és un dels millors edificis del romànic civil tardà conservats a Catalunya, bé que ha estat molt restaurat.

Lleida és una ciutat antiga de Catalunya, a la zona nord-est d'Espanya. La catedral romànic-gòtica de la Seu Vella, situada a les ruïnes d'una fortalesa sobre un turó, domina la ciutat. Sota el turó es troba l'Eix Comercial de Lleida, una àmplia zona de vianants amb botigues ubicades dins de molts dels espectaculars edificis del nucli antic. Sobre un turó a l'oest de la ciutat, el castell de Gardeny, del segle XII, explora la història templera de la regió.

La Seu Vella o catedral antiga s'alça sobre el Turó de la Seu Vella. Ha estat triat dos cops Monument Favorit de Catalunya. La catedral és al centre històric de la població, i es considera una obra romànica, per bé que presenta elements propis de l'arquitectura gòtica i alguns afegits renaixentistes. Encarregada a Pere de Coma el 1193, la primera pedra del temple fou posada el 22 de juliol de 1203, l'obra no es va donar per acabada fins a la construcció del cimbori i el cobriment de les naus, el 1286. El conjunt també està dotat d'un claustre, situat atípicament als peus del temple,

LLEIDA (LLERDA)

Es tracta d'un edifici de planta baixa i dos pisos, construït amb pedra (planta baixa) i maó. La façana és de decoració molt senzilla; destaca a l'interior el pati central. Les obertures balconeres del primer pis s'obren a unes estances amb pintures al fresc, en el sostre, de principis de segle. És de colors llampants, temàtica profana, floral i amb petites referències mitològiques.

Can Nicolau Ric

Es tracta d'un edifici de tres plantes, amb dues ales d'edificació perpendiculars entre si. Fou construït i ampliat en molts diversos moments, amb maó i reble. Es conserva, encara que en molt mal estat, una part de la instal·lació per a l'aprofitament de l'aigua del riu Anoia.

Molí d'en Gomis

El Castell de Rosanes, o del Peiret, és una obra del municipi de Martorell (Baix Llobregat) declarada bé cultural d'interès nacional. Les restes del castell de Rosanes estan situades a la serra de les Torretes a una altitud de 272 metres.

Castell de Rosanes

Lleida és una ciutat antiga de Catalunya, a la zona nord-est d'Espanya. La catedral romànic-gòtica de la Seu Vella, situada a les ruïnes d'una fortalesa sobre un turó, domina la ciutat. Sota el turó es troba l'Eix Comercial de Lleida, una àmplia zona de vianants amb botigues ubicades dins de molts dels espectaculars edificis del nucli antic. Sobre un turó a l'oest de la ciutat, el castell de Gardeny, del segle XII, explora la història templera de la regió.

MARTORELL (ADFINES)

Vic és un municipi espanyol, capital de la comarca d'Osona, situat a la província de Barcelona, ​​a la comunitat autònoma de Catalunya.

VIC (AUSA)

¡Moltes gràcies per la vostra atenció!