Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

η διασωση τησ σφαιρασ του ευρωπαϊκουφωτοσ

εναρξη

δωματιο αποδρασησ

Καλώς ήρθατε, αναζητητές της περιπέτειας, στην καρδιά του σκότους. Βρίσκεστε στο κατώφλι του κρησφύγετου του Φιμωτή, ένα μέρος όπου η ίδια η υπόσταση της δημοκρατίας κρέμεται από μια κλωστή.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Καθώς παρατηρείτε αυτό το εγκαταλελειμμένο κρησφύγετο, γεμάτο από μυστήριο και δόλο, να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Οι Φύλακες της Δημοκρατίας σας προσέχουν, η καθοδήγησή τους είναι φάρος στο σκοτάδι, που σας οδηγεί προς το μονοπάτι της αλήθειας και της απελευθέρωσης.

Οπλισμένοι με γνώση, ομοψυχία και αποφασιστικότητα, ξεκινάτε ένα ταξίδι που θα τεστάρει την εξυπνάδα, το θάρρος και τη δύναμη του χαρακτήρα σας.ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ; Ας πάμε να διεκδικήσουμε τη Σφαίρα του Ευρωπαϊκού Φωτός!

εναρξη

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ, ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Έχετε ένα μήνυμα από τους Φύλακες της Δημοκρατίας...

Για να ξεσκεπάσετε την καταφρόνηση του Φιμωτή, ευθυγραμμίστε τους πυλώνες της δημοκρατικής σφαίρας. Οι ρίζες της διακυβέρνησης στα ονόματα των ανθρώπων είναι το κλειδί για να σπάσει ο ισχυρισμός του Φιμωτή.

Ας ξεδιαλύνουμε αυτό το μυστήριο και ας φωτίσουμε τον δρόμο προς το μέλλον!

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Εξερευνήστε το κρησφύγετο

Αποθέματα

Είναι κλειδωμένα...

Είναι πολύ σκοτεινά...

D

O

S

M

E

Τοποθετήστε κάθε γράμμα στο αντίστοιχο κουτί

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!

T

K

R

A

O

Τοποθετήστε κάθε γράμμα στο αντίστοιχο κουτί

S

KEEP TRYING!

Έχετε λύσει το πρώτο εμπόδιο που βρίσκεται ανάμεσα σε εσάς και το κρησφύγετο του Φιμωτή.

Λύνοντας τον γρίφο με τα γράμματα και αποκαλύπτοντας τις ρίζες της δημοκρατίας, «Δήμος» και «Κράτος», πραγματοποιήσατε το πρώτο βήμα για να ξεκλειδώσετε τον Κώδικα της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες

Η λέξη «δημοκρατία» προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «δήμος που σημαίνει «λαός» και «κράτος» που σημαίνει «εξουσία» ή «δύναμη».

Έχετε ένα μήνυμα από τους Φύλακες της Δημοκρατίας...

Αυτό είναι το μπαούλο που διατηρεί την υπόσταση των δημοκρατικών αρχών. Μόνο με την κατανόηση και την ευθυγράμμιση των αρχών στο εσωτερικό αυτού του μπαούλου μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα μυστικά. Αντιστοιχίστε κάθε αρχή με την κατάλληλη περιγραφή της και φωτίστε την πορεία προς τα μπροστά με το φως της γνώσης.

Ας ανοίξουμε το μπαούλο για να δούμε τι υπάρχει μέσα!

Πληροφορίες

Αντιστοιχίζοντας κάθε αρχή με την αντίστοιχη περιγραφή της, αποδείξατε την κατανόησή σας για τις βασικές πτυχές της δημοκρατίας. Εμπρός, προς τη νίκη!

Έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία την πλοήγηση στον Κώδικα της Δημοκρατίας. Ο δρόμος προς τα εμπρός τώρα αποκαλύπτεται, οδηγώντας σας όλο και πιο βαθιά στην καρδιά του κρησφύγετου του Φιμωτή.

Έχετε εισχωρήσει βαθύτερα στο κρησφύγετο, φτάνοντας σε αυτόν τον διάδρομο. Ας βρούμε έναν τρόπο να ανοίξουμε την πόρτα και να δούμε τι σας περιμένει στην άλλη πλευρά!

Προσέξτε που πατάτε, περιπετειώδης φίλοι μου! Για να ανοίξετε αυτή την πόρτα και να προχωρήσετε στην επόμενη πρόκληση, βρείτε το κρυμμένο κλειδί.

Συνεχίστε να εξερευνείτε το κρησφύγετο του Φιμωτή...

Αποθέματα

Είναι πολύ σκοτεινά εδώ μέσα...

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Έχετε εισχωρήσει βαθύτερα στο κρησφύγετο, φτάνοντας στο ιερό Δωμάτιο των Αντιλάλων. Εδώ, οι φωνές της δημοκρατίας αντηχούν μέσα στους αιώνες, με τον απόηχο των αγώνων και των θριάμβων των περασμένων γενεών.

Έχετε ένα μήνυμα από τους Φύλακες της Δημοκρατίας...

Στο μεγάλο δωμάτιο της δημοκρατίας, δεν πρέπει να χαθεί η ισορροπία της εξουσίας - όπου χωρίζονται τα κλαδιά, καλλιεργείται η αρμονία.

Μέσα σε αυτόν τον χώρο βρίσκεται μια δοκιμασία διακυβέρνησης και ισορροπίας. Καθώς περιηγείστε στον περίπλοκο ιστό των εξουσιών και των λειτουργιών, να θυμάστε τη σημασία της τήρησης του διαχωρισμού των εξουσιών. Κατανείμετε κάθε ευθύνη έξυπνα.

Θα καταφέρετε να διατηρήσετε τις αρχές της δημοκρατίας και να κατανείμετε τις εξουσίες ορθά ή η ζυγαριά θα γείρει προς την τυραννία και την ανισότητα;

ξεκινηστε

ΣΥρετε και αφΗστε τις Εννοιες στους σωστοΥς τομεΙς της κυβΕρνησης

Παραπομπή αξιωματούχων σε δίκη

Ερμηνεία των Νόμων

΄Ασκηση βέτο στη νομοθεσια

Επικύρωση Συνθήκης

1, precision, rnd

Είσπραξη φόρων

Τα εκλεγμένα νομοθετικά σώματα είναι το κύριο φόρουμ διαβούλευσης, συζήτησης και ψήφισης νόμων σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Επανεξέταση της συνταγματικότητας των νόμων

Μέσω ελεύθερων εκλογών, οι πολίτες μιας δημοκρατίας αναθέτουν στους ηγέτες τους εξουσίες που καθορίζονται από τον νόμο.

Στις δημοκρατίες, η ελευθερία από τις πολιτικές πιέσεις των εκλεγμένων αξιωματούχων και των νομοθετικών σωμάτων εγγυάται την αμεροληψία των δικαστών.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ

b

a

Γ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!

Με σοφία και κατανόηση, έχετε αποκαταστήσει την ισορροπία της δημοκρατίας. Με το φως του κεριού, θα ανακαλύψετε το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσετε.

Με τις δυνάμεις σε ισορροπία και την αρμονία αποκαταστημένη, βγαίνετε νικητές από το Δωμάτιο των Αντιλάλων.Ωστόσο, το ταξίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μπροστά μας βρίσκεται η επόμενη πρόκληση, όπου μας περιμένει η πραγματική δοκιμασία της ενότητας.

Αποθέματα

Συνεχίστε να εξερευνείτε το κρησφύγετο του Φιμωτή...

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Σπουδαία δουλειά περιπετειώδεις φίλοι μου, είστε πολύ κοντά στη Σφαίρα!Εδώ, στην καρδιά του Κρησφυγέτου του Φιμωτή , θα αντιμετωπίσετε τις τακτικές διχασμού που χρησιμοποιούνται για την υπονόμευση των δημοκρατικών κοινωνιών.

Είστε έτοιμοι να πορευτείτε μέσα στις ανατροπές, με γνώμονα τις αρχές της δημοκρατίας και το πνεύμα της ενότητας; Ελάτε!

Έχετε ένα μήνυμα από τους Φύλακες της Δημοκρατίας...

Σε αυτό το δωμάτιο των μελωδιών και σκιών, τα δικαιώματα των ατόμων και των κοινοτήτων βρίσκονται υπό πολιορκία.

Μπορείτε να εντοπίσετε τις παραβιάσεις της ΟΔΔΑ που κρύβονται σε κάθε παρτιτούρα; Διαλέξτε τη σωστή επιλογή και ανακαλύψτε τον μυστικό κώδικα για να ξεκλειδώσετε την μελωδία.

Πληροφορίες

ΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ;«Ένας δημοσιογράφος συλλαμβάνεται επειδή δημοσίευσε ένα άρθρο επικριτικό για τη νέα πολιτική της κυβέρνησης.»

Δικαίωμα για δίκαιη εκδίκαση (Άρθρο 10)

Δικαίωμα στην Ιδιωτικότητα (Άρθρο 12)

01

Ελευθερία της άποψης και της έκφρασης (Άρθρο 19)

Δικαίωμα στην εργασία (Άρθρο 23)

02

Δικαίωμα στην εργασία (Άρθρο 23)

Ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι (Άρθρο 20)

Δικαίωμα στην ιθαγένεια (Άρθρο 15)

ΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ;«Απαγορεύεται σε μια κοινότητα να πραγματοποιήσει ειρηνική διαμαρτυρία κατά της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην περιοχή της».

Δικαίωμα στην εκπαίδευση (Άρθρο 26)

03

Ελεύθερος από βασανιστήρια ή απάνθρωπη συμπεριφορά (Άρθρο 5)

Δικαίωμα στην ιθαγένεια (Άρθρο 15)

Δικαίωμα για δίκαιη εκδίκαση (Άρθρο 10)

Ελευθερία από διακρίσεις (Άρθρο 2)

ΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ;«Ένα άτομο δεν έχει πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες επειδή ανήκει σε μειονοτική εθνοτική ομάδα».

04

Ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας (Άρθρο 18)

Δικαίωμα στην εκπαίδευση (Άρθρο 26)

Δικαίωμα στην Ιδιωτικότητα (Άρθρο 12)

Δικαιώμα στην εργασία (Άρθρο 23)

ΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ;«Ένα άτομο απειλείται με βία επειδή εκφράζει ανοιχτά τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.»

Βρηκατε αυτον τον μυστικο κωδικα!

♪♬ø

Θυμηθεiτε αυτeς τις νoτες και παiξτε τις στο πιaνο με τη σωστh σειρa.

ø

01

Συνεχίστε να παίζετε...

ø

02

...ακόμα μια φορά

ø

03

Ξεκινήστε ξανά...

Βρήκατε ένα νέο αντικείμενο για τα αποθέματά σας.

Με τη μελωδία της δημοκρατίας και την αποκάλυψη των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αψηφάτε τις προσπάθειες του Φιμωτή να κρύψει το φως της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Συνεχίστε να εξερευνάτε το κρησφύγετο

Αποθέματα

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Βρίσκεστε στην «Βιβλιοθήκη των Χαμένων Φωνών », ένα καταφύγιο γνώσης και αντίστασης ενάντια στην τυραννία του Φιμωτή. Εδώ, τα λόγια των υπέρμαχων της δημοκρατίας αντηχούν μέσα στους αιώνες, εμπνέοντας ελπίδα και θάρρος απέναντι στην καταπίεση.

Έχετε ένα μήνυμα από τους Φύλακες της Δημοκρατίας...

Φωνές χαμένες αλλά όχι ξεχασμένες, σε αυτές τις αίθουσες τα λόγια τους αντηχούν. Για να σπάσει η σιωπή, για να απελευθερωθούν οι δυνατές φωνές του υπέρμαχου, ας επικρατήσει ελευθερία.

Πληροφορίες

Καθώς περιεργάζεστε τα ράφια αυτής της τρομακτικής βιβλιοθήκης, θα βρείτε έξι βιβλία, το καθένα από τα οποία περιέχει τα λόγια των υπέρμαχων της δημοκρατίας.

Ανάμεσα σε αυτά τα έξι βιβλία, υπάρχουν ψευδείς ενδείξεις, επινοημένες από τον Φιμωτή για να σας εξαπατήσει και να σας μπερδέψει.Επιλέξτε με σύνεση, γιατί μόνο ο σωστός συνδυασμός αριθμών θα ξεκλειδώσει τον τελικό γρίφο για να διεκδικήσετε τη Σφαίρα του Ευρωπαϊκού Φωτός.

ΩΣΤΟΣΟ, ΠΡΟΣΟΧΗ!

«Η Τέχνη του Πολέμου» - Σουν Τζου «Να κινείσαι σε σημεία που ο εχθρός πρέπει να σπεύσει να υπερασπίσει, να κινείσαι γρήγορα σε μέρη που δεν σε περιμένει.»

6

«Ο Πλούτος των Εθνών» του Άνταμ Σμιθ:«Δεν περιμένουμε το δείπνο μας από την αγαθή προαίρεση του χασάπη, του ζυθοποιού ή του φούρναρη, αλλά από το ενδιαφέρον τους για το δικό τους συμφέρον.»

1

Τα απομνημονεύματα του Ζαν Μονέ«Δεν πρόκειται να υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη εάν τα κράτη ανασυσταθούν στη βάση της εθνικής κυριαρχίας... Οι ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ μικρές για να εγγυηθούν στους λαούς τους την αναγκαία ευημερία και κοινωνική ανάπτυξη του υπερεθνικισμού και τη σημασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

2

Διακήρυξη Σουμάν«Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί δια μιας, ούτε σε ένα συνολικό οικοδόμημα: θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν πρώτα μια πραγματική αλληλεγγύη.»

4

"1984" του Τζόρτζ Όργουελ: «Ο πόλεμος είναι ειρήνη. Η ελευθερία είναι σκλαβιά. Η άγνοια είναι δύναμη»

5

Μάγκνα Κάρτα:«Κανένας ελεύθερος πολίτης δεν πρέπει να συλληφθεί ή να φυλακιστεί, ή να στερηθεί τα δικαιώματα ή την περιουσία του, ή να τεθεί εκτός νόμου ή να εξοριστεί, ή να στερηθεί το κύρος του με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ούτε θα προβούμε σε βίαιες ενέργειες εναντίον του, ή θα στείλουμε άλλους να το πράξουν, παρά μόνο βάσει της νόμιμης απόφασης των ομοίων του ή βάσει του νόμου της χώρας».

3

234

234

Χρησιμοποιήστε τον μεγεθυντικό φακό για να φωτίσετε τον τοίχο και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό στη γραφομηχανή.

234

234

Επιλέγοντας τις φωνές των υπέρμαχων της δημοκρατίας, έχετε ξεκλειδώσει το δρόμο προς τη νίκη. Η Σφαίρα του Ευρωπαϊκού Φωτός, η λάμψη της οποίας αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητας της δημοκρατίας απέναντι στις αντιξοότητες, σας περιμένει,

Συγχαρητήρια, θαρραλέες μου ψυχές, βγήκατε νικητές από τα βάθη του κρυσφήγετου του Φιμωτή. Με θάρρος, σοφία και ακλόνητη δέσμευση, ανακτήσατε την Σφαίρα του Ευρωπαϊκού Φωτός και επαναφέρατε την ελπίδα στην ήπειρο.

Κατατροπώσατε τον Φιμωτή και εξουδετερώσατε το σκοτάδι που απειλούσε να κατακλύσει την ήπειρο.Το ταξίδι στο κρησφύγετο του Φιμωτή δεν ήταν παρά μόνο πρώτο βήμα για μια δια βίου αφοσίωση στην υπεράσπιση των αξιών της δημοκρατίας.

Έχετε ένα μήνυμα από τους Φύλακες της Δημοκρατίας...

ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΣΑΣ ΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ...

Η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΟΔΔΑ/UDHR) αποτελεί έγγραφο ορόσημο στην ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συντάχθηκε από εκπροσώπους με διαφορετικό νομικό και πολιτισμικό υπόβαθρο από όλες τις περιοχές του κόσμου και καθόρισε, για πρώτη φορά, τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία πρέπει να προστατεύονται καθολικά.

Η κατανόηση των βασικών αρχών της δημοκρατίας είναι απαραίτητη για τη διαφύλαξη των ιδανικών και των αξιών της.

Επικύρωση είναι η επίσημη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση μιας χώρας ότι συμφωνεί να δεσμεύεται από μια συνθήκη. Η επικύρωση ακολουθεί συνήθως τα εξής βήματα: Διαπραγμάτευση, υπογραφή και επικύρωση.

Esto es un párrafo listo para contener creatividad, experiencias e historias geniales.

Esto es un párrafo listo para contener creatividad, experiencias e historias geniales.

Η ερμηνεία των νόμων αποτελεί θεμελιώδη πτυχή του νομικού συστήματος. Περιλαμβάνει την κατανόηση και την επεξήγηση της σημασίας και των συνεπειών των νομικών κειμένων.

Esto es un párrafo listo para contener creatividad, experiencias e historias geniales.

Esto es un párrafo listo para contener creatividad, experiencias e historias geniales.

Η άσκηση βέτο στη νομοθεσία αναφέρεται στην εξουσία μιας εκτελεστικής αρχής, όπως ο πρόεδρος, ο κυβερνήτης ή ο δήμαρχος, να απορρίψει ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από ένα νομοθετικό σώμα. Η ενέργεια αυτή εμποδίζει το νομοσχέδιο να γίνει νόμος, εκτός εάν το νομοθετικό σώμα υπερκεράσει το βέτο. Ακολουθεί μια λεπτομερής εξήγηση για το τι σημαίνει και πώς λειτουργεί:

Η είσπραξη φόρων αναφέρεται στις διαδικασίες και τις ενέργειες που αναλαμβάνουν οι κυβερνητικές αρχές για να διασφαλίσουν ότι τα φυσικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις καταβάλλουν τους φόρους που οφείλουν βάσει του νόμου. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη βεβαίωση, τη διαχείριση, την επιβολή και την είσπραξη των φορολογικών πληρωμών.

Ο δικαστικός έλεγχος είναι η εξουσία των δικαστηρίων να αξιολογούν κατά πόσον ένας νόμος, ένα καταστατικό, μια συνθήκη ή ένας διοικητικός κανονισμός είναι σύμφωνος με το σύνταγμα. Εάν ένα δικαστήριο διαπιστώσει ότι ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός, μπορεί να ακυρώσει τον εν λόγω νόμο, καθιστώντας τον ανεφάρμοστο.

ΒΟΗΘΕΙΑ

Esto es un párrafo listo para contener creatividad, experiencias e historias geniales.

Η πολιτική δίωξη είναι ένας κρίσιμος μηχανισμός για την απόδοση ευθυνών στους δημόσιους λειτουργούς για τις πράξεις τους. Περιλαμβάνει πολλαπλά βήματα και απαιτεί σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία και πολιτική βούληση για να πετύχει, γεγονός που αντανακλά τη σοβαρότητα και τη σπανιότητα της εφαρμογής της.

Με αυτά τα γράμματα, θα πρέπει να είστε σε θέση να σχηματίσετε δύο σημαντικές λέξεις που σχετίζονται με τη δημοκρατία. Επειδή φαίνεται δύσκολο, εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές:

  • Η πρώτη λέξη αντιπροσωπεύει τον λαό ή τον πληθυσμό γενικά.
  • Χρησιμοποιείται σε όρους όπως η «δημογραφία», η οποία μελετά τα χαρακτηριστικά των πληθυσμών.
  • Η δεύτερη λέξη αντιπροσωπεύει τη δύναμη ή την εξουσία.
  • Βρίσκεται σε λέξεις όπως η «αριστοκρατία» η οποία αναφέρεται στο πολίτευμα όπου κυβερνούν οι άριστοι.

Αυτή η φωτογραφία αποτελεί επίσης ένα στοιχείο!

Μέσα στο μπαούλο, θα βρείτε διάφορους ορισμούς και θα τους τοποθετήσετε στον αντίστοιχο φάκελο, καθένας από τους οποίους σχετίζεται με μια έννοια. Μπορείτε να το κάνετε ή μήπως το βάζετε εύκολα κάτω;

Μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε το κρυμμένο μήνυμα που κρύβεται πίσω από τα ανακατεμένα γράμματα και να αποκαλύψετε την ετυμολογία της δημοκρατίας; Κοιτάξτε στο τραπέζι.

Αποστολή σας είναι να διαβάσετε και να επιλέξετε τις τρεις πιο σημαντικές φωνές που θα σας οδηγήσουν στη νίκη.

Στον θαραλλέο αγωνιστή μας, Έχεις επιδείξει θάρρος, σοφία και ακλόνητη δέσμευση στη δημοκρατία. Ως Φύλακες της Δημοκρατίας, στεκόμαστε στο πλευρό σου. Να θυμάσαι ότι η δημοκρατία ευδοκιμεί με τη συμμετοχή, την ισότητα και την αλήθεια. Προχώρησε μπροστά με το φως που διεκδίκησες σήμερα. Άφησέ το να καθοδηγήσει την Ευρώπη προς ένα μέλλον ελεύθερο, ειρηνικό και ενωμένο. Με ευγνωμοσύνη, Οι Φύλακες

Η ακόλουθη πρόκληση σας παρουσιάζει τρία διαφορετικά μέρη ενός κεριού, καθένα από τα οποία συμβολίζει τους τομείς της κυβέρνησης. Κάθε τομέας - νομοθετικός, εκτελεστικός και δικαστικός - έχει θέσεις για διάφορες εξουσίες και λειτουργίες. Η πρόκλησή που έχετε είναι να εξετάσετε προσεκτικά την κατανομή των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων, διασφαλίζοντας ότι κάθε τομέας λειτουργεί εντός του καθορισμένου ρόλου του και διατηρεί ένα σύστημα ελέγχου και ισορροπίας. Σύρετε και αφήστε (drag and drop) τις εξουσίες και τις λειτουργίες που παρέχονται στον πίνακα, προσπαθώντας να επιτύχετε μια αρμονική ισορροπία μεταξύ των τομέων.