Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

QUIZ DE L'EDAT MITJANA

I N T R O D U C C I Ó

En aquest genially en endinsarem a l'edat mitjana, hi hauran temes important de la edat mitjana, es parlaran del comerç, el poder dels senyors nobles, les consequencies de la peste negra...L'objectiu es aprendre el maxim possible!

00:30

PREGUNTA 1

El comerç va ser un dels elements mes importants de l'edat mitjana, ja que servia per intercambiar i vendre recursos que eren bastant abundants en aquella zona i que en una altre zona eren escasos. Els mes venuts eren el Blat, vi, cereals, oli d'oliva, especies, peix, mel...

PREGUNTA 1 - EXPLICACIÓ

PREGUNTA 2

El comerḉ era una activitat feta als pobles, els remaders i agricultors portaven tots els productes el mercat i els intentaven vendre per guanyarse la vida.

PREGUNTA 2 - EXPLICACIÓ

PREGUNTA 3

Les persones no privilegiades o inferiors al senyor propietari de les terres no podien entrar. Ja que eren areas privades per el senyor, que les feia servir per caçar o fer lo que ell volgues, les consequencies podien ser desde tallar una ma fins a la pena de mort. Passava algu semblant amb el ponts del senyor, els ciutadans normalment tenien que pagar un tribut.

PREGUNTA 3 - EXPLICACIÓ

00:30

PREGUNTA 4

00:30

PREGUNTA 4

La pesta negra va suposar la mort de quaranta milions de persones, i la decandencia de tot europa, en aquella epoca van pensar que era contegiosa entre humans, que era mentida, la pesta era una malaltia a traves de les puces. La pesta es va poder acaba arradicant gracies a que molte gent es va aillar de la ciutat i la gent.

PREGUNTA 4 - EXPLICACIÓ

PREGUNTA 5

Els oratores es dedicaven a pregar durant casi tot el dia, ho feien en nom de la societat. Es dedicaven a la esglesia i als temes espirituals.

PREGUNTA 5 - EXPLICACIÓ

PREGUNTA 6 - EXPLICACIÓ

Els bellatores eren els guerres i els soldats que defensaven la terra i mantenien l'ordre a la societat. Aquests pertanyien al grup de persones privilegiades en l'edat mitjana.

PREGUNTA 6 - EXPLICACIÓ

PREGUNTA 7

Els laboratores eren la major part de la socientat, la gent treballadora. Eren el fonament, ja que pagaven impostos per que tota la societat subsitis correctament, ja que d'altre banda, els nobles i privilegiats no pagaven impostos. Els laboratores podien ser: comerciants, agricultors i ramaders, artesants...

PREGUNTA 7 - EXPLICACIÓ

PREGUNTA 8

El fonament de l'economia era l'agricultura i la remedaria, ja que molta de la poblacio vivia al camp

PREGUNTA 8 - EXPLICACIÓ

PREGUNTA 9

L'economia de subsitencia era quan una persona generava tant poc que nomes tenia per el seu propi consum, aixo va pasar a la baixa edat mitjana.

PREGUNTA 9 - EXPLICACIÓ

Fins aqui el Quiz!!

ESPERO QUE US HAGI AGRADAT