Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

"Ја сам део Васиних чаролија"

13. мај"Васина занимљива географија"

by Теодор Књегињић

15.-17. мај"20. турнир у малом фудбалу"

14. мај"Свет флоре"

16. мај"Ја возим трактор"

20. мај"Банат у срцу"

15. и 17. мај"Васина мајсторскамагија"

by Гордана Стојановић

14. мај"Васине слатке чаролије"

by Ивана и Жељка

by Игор Држајић

by Пеца, Кеба и Чуки

by Миливојеи Томаш

by Станисављев Марија

Беџ школе

by Лаура Келча

Од 13. до 17. маја

активности:

2024. године

13. - 17. мај"Отворена врата"

by Мирјана и Тијана

Недеља пуна

МОТО ШКОЛЕ: "ПРИМЕЊУЈЕМ НАУЧЕНО ДА СВЕТ БУДЕ ЛЕПШИ."

15. мај је, за нашу школу, много више од обичног датума у календару. То је дан када наша школа прославља Дан школе. Међутим, ове године нисмо се ограничали само на тај дан, већ су у духу прославе организоване разноврсне активности читаве те недеље, а осмишљене су тако да инспиришу, едукују и забаве све присутне. Од културно-уметничког програма, преко спортског и других такмичења, до едукативних радионица - свако је могао да пронађе нешто за себе. Ученици су имали прилику да се лепо међусобно друже и истражују друге смерове.

"Васина занимљива географија..."

...je прва планирана активност у оквиру које су ученици имали могућност да прошире своје знање о географији на забаван и интерактиван начин. Питања су била у вези природних обележја Земље, као што су планине, реке, климатске зоне и екосистеми; државе, главни градови, границе и међународне организације; језици, религије, културе, историјске знаменитости и културна пракса.За ову активност пријавило се чак 22 ученика. Ученици су били подељени у пет екипа, и то:1тт -"Водичи" - Деспот, Лена и Анђела2тт -"Туристи у акцији"- Ивана, Николина, Милица и Кристина4тхт -"Чоколада"- Милица, Нађа, Лаура и Невена1цв -"Буба"- Ана и Биља3рмпт/2бз -"Безимени" - Марко, Станко, Давид и ДушанДок се Миле, ученик 2бз одељења, одлучио за индивидуално учешће.Победу је однела екипа "Буба" коју су чиниле Ана и њена педагошка асистенкиња Биља. Награда за победнице била је по чоколада, а Ана је поред чоколаде добила и петицу из географије. Честитамо!

"Васина мајсторска магија..."

...је магија коју ученици прве и друге године усмерења бравар-заваривач стварају обављајући практичан рад у школској радионици вежбајући заваривање и обраду метала под надзором наставника. До сада су учествовали у два велика пројекта, израда летњиковца који краси школско двориште и металне срцасте конструкције које красе центар нашег града. Тренутно су ангажовани на изради и монтажи металне конструкције за манифестацију “Стари лала”. Овај школски пројекат интегрише теоријско знање ипрактичне вештине.

"Ја возим трактор"

АНЂЕЛА

ЈОВАНА

САЊА

СПИСАК ПРИЈАВЉЕНИХ УЧЕСНИКА

ТРАКТОР У АКЦИЈИ

ВУК

ДЕСПОТ

НИКОЛА

"Банат у срцу..."

У завршници овогодишњег обележавања Дана школе нашао се програм драмско-рецитаторске секције под називом "Банат у срцу". Инспирисани школским пројектом "Чувари Баната" одлучили смо да одамо почаст Банаћанима, не као географској, већ духовној категорији. У томе су нам у помоћ притекли дивни текстови Соње Антонић о Банаћанима (www.sonjaantonic.com), фотографије Милана Живковића и свима добро познате ноте песама о Војводини и Банату са жица контре Зорана Николића. Тако је настала нека врста кабареа у коме су ученици показали своје таленте. У програму су учествовали: Јован Чичић, Никола Костић, Стефан Јанков, Николета Јовановић, Петра Тарлаћ, Милица Панкалујић, Милица Миловановић, Аничка Петраш, Тамара Лиска и Неда Јовановић.

"Свет флоре"

СПИСАК ПРИЈАВЉЕНИХУЧЕСНИКА

ЦВЕТНИАРАНЖМАНИ

АТМОСФЕРА НА ЧАСУ

"Васине слатке чаролије..."

...су кроз чаробан свет хране створиле слатке успомене.Ученици првог и другог разреда, профила конобар, одлучили су да се упусте у једну авантуру... авантуру спремања посластица. Подршку су им пружиле будуће колеге кувари. Заједничким снагама успели су да укроте тесто и да од њега направе чаролију укуса. Најслађи део сачували су за себе и уз разговор, шале и неке нове приче, ово дружење учинили су још лепшим.

"20. турнир у малом фудбалу..."

...се већ традиоционално одржава сваке године поводом Дана школе. Организација активности у малом фудбалу је изузетно корисна за физички развој и здравље младих, али исто тако за развој тимског духа и љубави према спорту. На терену су учесници увидели важност тимског рада, фер плеја и поштовање противника. Били смо сведоци вештина које учесници поседују; дриблинзи, шутеви, пасови, контрола лопте. Створено је позитивно и забавно окружење које мотивише децу да се баве спортом. Ове године своје умеће на терену показали су ученици три тима, и то "Обилића", "Голубара" и "Дрим Тима". Састав екипа можете видети на слици

"20. турнир у малом фудбалу"

АТМОСФЕРА НА ТРИБИНАМА

"ГОЛУБАРИ"

"ОБИЛИЋИ" ПОБЕДНИЦИ ТУРНИРА ЧЕСТИТАМО!

"ОБИЛИЋИ"

"ДРИМ ТИМ"

АТМОСФЕРА НА ТЕРЕНУ

"Отворена врата"

Смер: Цвећар-вртлар Место: Кабинет хортикултуре Овај образовни профил обухвата широк спектар активности и вештина које су неопходне за бављење цвећарством; познавање биља и аранжирање цвећа. Током школовања, цвећар-вртлар: аранжира ентеријер и екстеријер; преноси пројекте зелених површина на терен, врши надзор на садњи; производи цвеће; производи украсно шибље и декоративно дрвеће; планира и подиже привлачне окућнице. Најчешћа питања током недеље “Отворених врата”: Да ли школа учествује на такмичењима везаним за цвећарство? Да ли школа учествује на културним манифестацијама?

Смер: Руковалац пољопривредне технике Место: Радионица-Машински парк Током школовања, руковалац пољопривредне технике се оспособљава за: поправку трактора, комбајна и прикључних машина; руковање трактором и другим пољопривредним машинама; коришћење опреме и уређаја у пољопривредној производњи, производњу пољопривредних култура Најчешћа питања током недеље “Отворених врата”: Да ли школа пружа могућност праксе на стварном пољопривредном газдинству? Које су кључне вештине које ученици стекну током обуке за “F” категорију?

Смер: Бравар-заваривач Место: Радионица за заваривање Бравар-заваривач, планира, припрема и организује браварске и заваривачке радове, израђује делове металних конструкција механичком обрадом, спаја делове металних конструкција раздвојивим и нераздвојивим спојевима, израђује и монтира металне конструкције и процесне опреме, контролише квалитет браварских радова према прописима и нормативима. Рад у Васиној радионици омогућава ученицима да примене научено у реалним ситуацијама и стекну искуство. Најчешћа питања током недеље “Отворених врата”: Колико времена ученици прoводе у практичној обуци у односу на теоријску наставу?

НАШИ ВОДИЧИ: МАРИЈА, ЈОВАНА, КОВИЉКА И ЈЕЛЕНА

Смер: Туристички техничар Место: Хол школе, учионице, кабинети и школски парк Током четворогодишњег школовања, будући радници у туризму - туристички техничари, стичу знања за рад у туристичким агенцијама, хотелима и другим угоститељско-туристичким објектима. Најчешћа питања током недеље “Отворених врата”: Да ли школа пружа могућност посете сајма туризма? Да ли постоји могућност организовање студијских путовања?

Смер: Конобар Место: Кабинет за услуживање Осим технике услуживања, конобари морају поседовати довољно знања о јелима, посластицама, алкохолним и безалкохолним пићима и напицима. Конобари се обучавају за рад у ресторанима, баровима, бифеима, у саобраћајним средствима као што су вагон- ресторани, бродови, аутобуси, авиони. Ово је занимање које захтева добро познавање страних језика, као и основна знања из опште културе, психологије и хигијене. Најчешћа питања током недеље “Отворених врата”: Да ли школа пружа могућност праксе у реномираним ресторанима и угоститељским објектима?

Смер: Кувар Место: Кабинет за куварство Кувари уче да планирају и обликују јеловнике за различите прилике. Знају да требују намирнице,припремају поврће, фондове, салате, супе и чорбе, хладна и топла предјела, готова јела и јела по поруџбини, печења, јела са роштиља, јела од речних и морских риба, јела од дивљачи. Осим припремања јела, велика пажња посвећује се и декорацији. Најчешћа питања током недеље “Отворених врата”: Да ли школа пружа могућност праксе у реномираним ресторанима и угоститељским објектима?

"Васина мајсторска магија"

НИКОЛА

СПИСАК ПРИЈАВЉЕНИХ УЧЕСНИКА

ТИМСКИ РАД

ДАВИД

ДУШАН

БРАНИСЛАВ

...је радионица коју су организовали цвећари. Сви заинтересовани ученици имали су прилику да завире у чаробни свет цветних аранжмана. Аранжирање цвећа садржи теоријску основу аранжирања, укључујући композицију, боје, облике и стил аранжмана. Ученици су могли да стекну знање о различитим врстама биљака, њиховим карактеристикама, условима за раст и начин одржавања.

"Свет флоре..."

"Ја возим трактор..."

...је активност осмишљена тако да се остали ученици у школи упознају са смером руковалац пољопривредне технике и да се опробају у вожњи трактора. У нашој школи ученици овог смера бесплатно полажу и добијају дозволу "F" категорије. Обука за “F” категорију је специфична јер се односи на стицање вештина и знања потребних за управљање тракторима и пољопривредним машинама кроз коју се уче и основна саобраћајна правила и прописи. Инструктори су били спремни да присутним ученицима укажу на основне принципе одржавања и поправке трактора како би се осигурала њихова исправност и дуговечност.

"Васине слатке чаролије"

МАРИЈА и МАРКО

...ВЕШТИ ПРСТИ НАШИХ УЧЕНИКА...

...И ДИШЕ И МИРИШЕ...

НИКОЛА

"Отворена врата..."

...у нашој школи је активност којој се увек радујемо и коју увек радо организујемо. Тада имамо прилику да угостимо родитеље, старатеље, ученике других школа или локалну заједницу, а гости могу да се упознају са наставним особљем, да обиђу учионице и кабинете, погледају радове ученика. Ове недеље угостили смо ученике локални основних школа, а они су имали прилику да упознају нашу школу учешћем у различитим активностима као што су презентације, радионице, изложбе и сл. Угостили смо ученике следећих школа...

Основне школе "Јован Јовановић Змај" Ковин

Основе школе "Ђура Јакшић" Ковин

Основне школе "Десанка Максимовић" Ковин

Основне школе "Предраг Кожић" Дубовац

Основне школе "Паја Маргановић" Делиблато

Основне школе "Ђура Филиповић" Плочица

Основне школе "Сава Максимовић" Мраморак

"Васина занимљива географија"

СПИСАК ПРИЈАВЉЕНИХ УЧЕСНИКА

АТМОСФЕРА НА ЧАСУ

ПОБЕДНИЦЕ АНА и БИЉА дуо "БУБА"