Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

ONE MINUTE ON THE INTERNET

Horizontal infographics

SITTING BULL

Horizontal infographics

RUGBY WORLD CUP 2019

Horizontal infographics

GRETA THUNBERG

Horizontal infographics

FIRE FIGHTER

Horizontal infographics

VIOLA DAVIS

Horizontal infographics

Transcript

SURF ROCK

SOUL

MOTOWN

FOLK ROCK

POP

ROCK PSICODÈLIC

La música dels anys 60 va ser un cresol d'innovació i diversitat, que va establir les bases per a molts dels estils i gèneres que continuarien desenvolupant-se en les dècades posteriors. Esta dècada és recordada pel seu impacte cultural, la seua experimentació i la seua capacitat de reflectir i promoure els canvis socials de l'època.

MÚSICA ANYS 60's

El pop dels anys 60 es va caracteritzar per melodies pegadizas, harmonies vocals i una producció polida. Dominat per la invasió britànica, bandes com The Beatles i The Rolling Stones van revolucionar el panorama musical amb el seu estil innovador i atractiu. El pop d'esta dècada també va incloure el sorgiment del "bubblegum pop", dirigit a un públic juvenil amb cançons simples i alegres. A més, el moviment Motown va contribuir significativament amb èxits d'artistes com The Supremes i Marvin Gaye.

Pop

Surf rock

La música surf rock, popularitzada als Estats Units a principis dels anys 60, és un gènere caracteritzat per les seues melodies instrumentals, ritmes ràpids i l'ús prominent de la guitarra elèctrica amb efectes de reverberació per a evocar el so de l'oceà. Bandes com The Beach Boys (que hi van tindre una lleugera competéncia en el Beetles) i artistes com Dick Dale van ser pioners en este estil, creant cançons que capturaven l'essència de la cultura del surf californià. Amb les seues harmonies vocals i lletres sobre la platja, el sol i el surf, el surf rock es va convertir en un símbol de la joventut i la diversió de l'època.

El rock psicodèlic dels anys 60 va ser un moviment musical que buscava evocar i amplificar experiències al·lucinògenes, inspirat per l'ús de drogues com l'LSD. Caracteritzat per la seua experimentació amb efectes d'estudi, instruments no convencionals, lletres surrealistes i estructures complexes, este gènere es va integrar amb la contracultura de l'època. Bandes com The Beatles, The Doors, Jefferson Airplane, Pink Floyd i Jimi Hendrix van ser emblemàtiques, creant música que explorava nous territoris sonors. El llegat del rock psicodèlic va influir en el desenvolupament de gèneres com el rock progressiu, el heavy metall i el rock alternatiu, deixant una petjada duradora en la música contemporània

Rock psicodèlic

El soul dels anys 60 és un gènere musical que va fusionar elements del gospel, el rhythm and blues i el jazz, caracteritzat per la seua emotivitat i expressivitat vocal. Originat en les comunitats afroamericanes, el soul es va centrar en transmetre sentiments profunds i experiències humanes a través de veus poderoses i apassionades, recolzades per ritmes contundents i seccions de vents. Artistes icònics com Aretha Franklin, James Brown i Otis Redding van destacar en este gènere, i discogràfiques com Motown i Stax Rècords van ser fonamentals en la seua difusió.

Soul

La música Motown dels anys 60 és un estil distintiu del soul caracteritzat per arranjaments sofisticats i ritmes ballables. Originada a Detroit i promoguda per la pròpia discogràfica Motown, fundada per Berry Gordy, este gènere va destacar per la seua producció polida i la seua capacitat per a atraure tant a audiències afroamericanes com blanques. Artistes icònics com The Supremes, Marvin Gaye, Stevie Wonder i The Temptations van aconseguir gran popularitat amb els seus èxits.

Motown

El folk rock dels anys 60 va ser un gènere que va fusionar la lírica i l'acústica del folk amb l'energia i els instruments elèctrics del rock. Sorgit a mitjan dècada, artistes com Bob Dylan i bandes com The Byrds van ser pioners, combinant lletres profundes i socials amb guitarres elèctriques i ritmes rockers. Este estil va reflectir les tensions i canvis socials de l'època, abordant temes com la guerra, els drets civils i la llibertat personal.

Folk Rock