Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Que li està pasant al món?

Sofia Orellano, Rayan El Amri i Allen Navarro

07. Com podriem fem per para-ho?

08. Webgrafia

05. Qui va ser la primera dona en decobrirlo?

06. Per quina part del món afecta més?

04. Qui va ser la primera persona en descbrirlo?

03. Que es l'efecte hivernacle? I que podme fer per parar-ho?

02. Quan va començar el canvi climàtic?

01. Que es el canvi climàtic?

Index

Què és el canvi climàtic?

01

El canvi climàtic es canvis de temperatura i canvis als patrons climàtics.Tot això pot ser natural, però ja fa un temps que les activitats humanes estan tenint conseqüències. Per exemple, cremar combustibles fòssils, que són el gas, el carbó i el petroli.

resposta

El patró climàtic és per on podem saber l'estat del clima i també les activitats futures del temps.

El patró climàtic es aixó:

Quan va començar el canvi climàtic?

02

El Canvi climàtic va començar fa molts anys. Fa aproximadamént cent vuitanta. Pero la principal causa es l'efecte hivernacle. Els gasos de l'atmosfera, estan actuant de manera semblant a un hivernacle. Retenen la calor que transmet el sol i no la deixa sortir. Això fa que hi hagi més calor.

resposta

Que es l'efecte hivernacle? I que podem fer per parar-ho?

03

L'efecte hivernacle es produeix quan els gasos a l'atmosfera absorbeixen la calor de la Terra i el mantenen dins de l'atmosfera. Aixó fa que hi hagi més calor a la terra.

Per començar a estalviar, podem començar per aquestes 4.
  • Temperatura responsable
  • Mirar l'etiqueta energetica
  • Comprar productes frescos i a prop teu
  • Canviar la il·luminació a LED

Com podem fer per parar-ho?

Per evitar-ho hem de reduir el CO₂, hem de tenir unes bones accions com aquestes:

L'efecte hivernacle

Qui va ser la pimera persona en descobrir-lo?

04

resposta

No n'hi ha una en concreta, de fet, sol ser el físic irlandès John Tyndall qui és considerat el primer científic en descobrir-ho, l’any 1859. Després un senyor que es deia Svante August Arrhenius. Era un científic de Suècia. I per ultim una dona que es deia Eunice Newton Foote i era nord-americana.

Qui va serla primera dona en descobrir-lo?

05

A una reunió que es va fer a Nova York, el 1856. No es van presentar informes de qualitat, excepte el d’una noia que va passar desapercebuda. Fins que el 2010, l’informe que portava el títol de “Circumstances Affecting the Heat of Sun's Rays” Tot això va ser una sorpresa per tots. Perquè l’autora es una dona.

Esto es un párrafo listo para contener creatividad, experiencias e historias geniales.

resposta

Una de les primeres dones va ser Eunice Newtoon Foote, que va ser oblidada més de cent cinquanta anys. Aproximadament, al 1850 ho va descobrir. Va detectar la relació entre el gasos atmosfèrics i la temperatura terrestre.

06

Per quina part del món afecta més?

resposta

Actualment hi han molts paisos afectats per el canvi climatic. Pero han aconseguit trovar els 10 paisos mes afectats. A la seguent pàgina podeu veure els paisos.
1- Chad2- Somalia3- Siria4-Republica del Congo5- Afganistan6- Sudan del sud7- República Centreafricana8- Nigeria9- Etiopía10- Bangladesh

Els 10 paisos mes afectats per el canvi climàtic:

07

Com podriem fer per parar-ho?

08

Webgrafia

Accions per cuidar la natura: si hi ha un lloc que està permès fer foc intenta utilitzar graelles. Si et cau alguna un paper o una altree ccosa, recull-lo i llençal a les escombreries.Com podem dismunir el transport: a viatjes curts es millor utilitzar la bici, o anar caminant. Millor utilitza el transport públic.
Per intentar reduir el canvi climàtic podem tenir aquestes accions: Com podem estalviar aigua: disminuïa la canti dat d'aigua durant què et dutxes, usar les rentadores de forma conscient.Estalviar energia: apagar les llums si no les estàs utilitzant, utilitza aparells electrodomèstics dús responsable, estalvia fins un 40% de calefacció tancant finestres i portes.

IIb3 Notícies

Accions per millorar el Canvi climàtic

Iberdorola

Uab

Naciones Unidas

National Geofrafic

Conseqüències del canvi climàtic

Esperem que us hagi agradat!