Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Presentació.

Nerea, Adriana, Fernanda, Mees i Dilan.

rovers de mart.

galería

índex

perseverance

Sojourner

curiosity

per què són importants?

spirit & opportunity

què són?

Vehicles robòtics, anomenats rovers, a Mart. Els noms dels cinc rovers són: Sojourner, Spirit and Opportunity, Curiosity i Perseverance.

Què són?

per què són importants?

Rovers ajuden els científics en la seva recerca per entendre de què estan fetes les diferents parts del planeta . Mart es compon d' un munt de diferents tipus de roques, i cada roca es compon d' una barreja de productes químics. Un rover pot conduir al voltant de diverses àrees, estudiant els diversos productes químics a cada roca. Aquests químics poden dir als científics alguna cosa sobre els ambients que van canviar aquesta roca amb el temps.

rover:sojourner.

El 1997, els científics de la NASA van fer una cosa sorprenent. Per primer cop, van utilizar un robot de rodes petites per estudiar la superfície de Mart. Aquest explorador robòtic, anomenat rover, va ser anomenat Sojourner. Només tenia la mida d'un forn de microondes. Tot això, va a passar a compartir molta informació amb els científics.Mentre conduïa distàncies curtes, va utilizar la seva càmera per fer fotografies del paisatge marcià. Va enviar més de 550 fotos del Planeta Rojo. El rover va fer servir instruments per estudiar de què estaven fetes les roques marcianes i la brutícia. El seu lander també va recollir informació sobre vents i altres factors meteorològics a Mart.

rover:spirit & Opportunity.

Després de l'èxit del rover Sojourner, la NASA volia enviar més rovers per aprendre sobre Mart. Així, el 2003, van enviar dos rovers al Planeta Roig. Els rovers van ser nomenats Spirit i Opportunity. Junts, van formar part de la missió Mars Exploration Rover. Spirit i Opportunity van ser fets com a bessons. Tots dos portaven tots els mateixos instruments científics. I cadascú era aproximadament de la mida d'un carretó de golf.Spirit i Opportunity van ser enviats a Mart per trobar més pistes sobre la història de l'aigua allà, i per veure si el Planeta Roig podria haver tingut formes de vida. Per fer això, els científics van enviar els dos rovers a dos llocs d'aterratge diferents. Els rovers van aterrar en costats oposats del planeta.

rover:curiosity.

la NASA va enviar el rover Curiosity a Mart. Curiosity és el robot més gran aterrat en un altre planeta. És de la mida d'un petit tot terreny. El rover utilitza molts instruments científics per estudiar les roques al cràter Gale. Curiosity va utilitzar el seu trepant per fer un forat en una roca que alguna vegada va ser fang al fons d'un llac. Un dels seus altres instruments va estudiar la pols perforada de la roca. Aquesta informació va ajudar els científics a aprendre que el cràter de Gale tenia components que la vida antiga hauria necessitat per sobreviure.Curiosity va portar 17 càmeres al Planeta Roig, més que qualsevol altre rover. Fa servir algunes de les seves càmeres per prendre fotos del seu viatge. Les càmeres també actuen com els ulls de Curiosity, ajudant-la a detectar i allunyar-se del perill. Una de les càmeres de Curiosity, al final del seu braç robòtic de 7 peus de llarg, actua com una espècie de "stick selfie". Ella pot sostenir la càmera dos metres lluny i prendre un selfie per enviar a la terra!

rover:perseverance.

Rovers a Mart han recollit proves d'aigua i alguns dels components químics de la vida. Els científics pensen que podria ser possible que la vida existís a Mart fa molt de temps. Si hi havia éssers vius, probablement eren organismes petits, una cosa així com bacteris aquí a la terra. Igual que Curiosity, el Perseverance rover és de la mida d'un tot terreny petit. El nou rover té un objectiu diferent i diferents instruments. Buscarà directament signes de vida passada a Mart. El nou rover també experimentarà amb un recurs natural que seria útil en la planificació d'una missió humana a Mart.El rover provarà un mètode per obtenir oxigen de l'aire a l'atmosfera marciana. Això ajudarà la NASA a planejar els millors dissenys per enviar astronautes humans a explorar Mart un dia.

perseverance

curiosity

Spirit & opportunity

Sojourner

Galería

Exposició:

Equipo

Realització:

Adriana, Nerea i Fernanda

Dilan i Mees.

¡Gracias!