EI6tic 20 Descobrim micro:bit
LMDN
Created on March 4, 2024
Over 30 million people build interactive content in Genially.
Check out what others have designed:
ANCIENT EGYPT
Learning unit
MONSTERS COMIC "SHARING IS CARING"
Learning unit
PARTS OF THE ANIMAL CELL
Learning unit
PARTS OF A PROKARYOTIC CELL
Learning unit
PARTS OF THE PLANT CELL
Learning unit
Transcript
MATERIALS
PROCEDIMENTS
EXPLICACIÓ
Descobrim Micro:bit
MATERIALS
Descobrim Micro:bit
- Placa Micro:bit
- Tauletes tàctils/Ordinadors
- Adaptador USB (en cas de fer servir tauletes tàctils)
- Connexió a internet
- MakeCode
- Connectors USB
PROCEDIMENT
1
3
2
4
Introduirem la placa Micro:bit. Expliquem als infants què són les plaques micro-bit i quins usos tenen.Encendrem les plaques Micro:bit i els deixarem una estona perquè interaccionin amb el programa preinstal·lat. Aquest els mostrarà algunes de les funcions que presenta la placa. Entrarem a MakeCode i veurem els diferents blocs que conté i explicarem breument les opcions de programació. Dins de la pàgina, s’hi troben diferents tutorials que poden ser útils perquè vegin les diferents possibilitats que ofereix Micro:bit.Per familiaritzar-nos una mica amb la plataforma durem a terme uns senzills programes.El primer d’ells consistirà en escriure el nostre nom: amb l’ordre «Mostrar cadena» del bloc de «Bàsics», introduïu el vostre nom. També podeu introduir el mateix bloc tantes vegades com vulgueu, amb diferents frases, per crear la vostra història. Compte que el programa no reconeix els accents.Un cop creat el programa, el descarregarem i el passarem a la placa micro:bit. Veurem com immediatament apareixerà el nostre nom o la icona que haguem programat.
5
Descobrim Micro:bit
La placa BBC Micro:bit és una petita placa programable ideal perquè els infants aprenguin programació, robòtica i electrònica. La Micro:bit va més enllà d’una placa de circuit, perquè també inclou una pantalla amb 25 leds, sensors de moviment, sensors de llum i temperatura i tecnologia radio - Bluetooth per comunicar-se amb altres dispositius. La placa conté un programa per defecte amb el que podem interactuar i explorar els diferents usos que ofereix, el MakeCode.Alhora, la pàgina de MakeCode és una plataforma gratuïta que ens permetrà programar la placa Micro:bit de forma semblant a l’Scratch, es programa per blocs.
EXPLICACIÓ
Descobrim Micro:bit
Els augments de l’ocular i els objectius estan indicats amb una xifra i el símbol X. Per calcular l’augment total, s’ha de multiplicar el de l’ocular pel de l’objectiu seleccionat. La part mecànica està constituïda pel cos del microscopi (la base i el braç), la platina (la placa on es col·loca la mostra que cal observar), el tub que conté l’ocular, el revòlver giratori on hi ha els objectius i els caragols d’enfocament. Els ecosistemes aquàtics són l’hàbitat de molts éssers vius. Amb l’ajuda d’un microscopi podem observar amb major detall petits organismes i microorganismes presents en aquest medi. Per exemple, cianobacteris, organismes procariotes que fan la fotosíntesi; protozous, organismes unicel·lulars, eucariotes i heteròtrofs; algues; petits crustacis com els cladòcers o puces d’aigua i els copèpodes; i larves d’insectes.
MÉS INFORMACIÓ
Descobrim Micro:bit