Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Héctor Arenas Fuentes 3r ESO A

teqballl

04 Vídeos

03 Com es juga al Teqball?La normativa

02 Història de l'esport

01 Què és el Teqball?

índex

01

Què és el Teqball?

+ info

El Teqball és un esport que combina el futbol i el tenis de taula, es juga sobre una taula corba "científicament adaptada". Els partits són disputats al millor de tres sets, amb una puntuació màxima de 20 punts a cada set. Cada jugador pot fer un màxim de tres tocs amb tot el cos, exceptuant les mans i els braços, abans d'enviar la pilota cap al camp contrari. El Teqball ha guanyat popularitat entre futbolistes professionals i aficionats, i s'ha convertit en una disciplina esportiva que ha guanyat l'interès dels millors jugadors del món.

01 Què és el Teqball?

Futbol + Ping-pong

02

Història de l'esport

+ info

El Teqball va aparèixer a Budapest (on és la seu) l'any 2014, quan un amic jugava amb una pilota de futbol en una taula de ping-pong convencional, i a un altre amic li va agradar la idea, per la qual cosa van acabar esdevenint socis i van treballar junts per a dissenyar la nova taula i escriure les regles. Un dels amics era un exjugador de futbol professional, però l'esport s'havia tornat massa agressiu per a ell i no volia lesionar-se. Així, va sorgir la idea de crear un esport més tranquil a casa, la qual cosa va donar origen al Teqball. Els fundadors del Teqball són Viktor Huszár i Gábor Borsányi.

02 Història de l'esport

03

Com es juga al Teqball?La normativa

+ info

  1. Equipament: per jugar al Teqball, es necessita una taula corba similar a una taula de ping-pong, una pilota de futbol i les regles típiques del futbol.
  2. Objectiu del joc: l'objectiu del joc és passar la pilota sobre la taula fent servir tot cos, excepte les mans i els braços, i tractar que l'oponent no pugui retornar-la.
  3. Pista i taula: la pista de Teqball pot ser en interior o exterior i té les dimensions d'una taula de tenis de taula convencional, però amb una superfície corba. La taula corba ajuda a fer un joc més dinàmic, ja que la pilota rebota de manera impredictible.
  4. Jugadors: el Teqball s'acostuma a jugar de manera individual o en parelles
  5. Inici del joc: un jugador o equip treu la pilota colpejant-la cap al costat oposat de la taula amb qualsevol part del cos excepte les mans o els braços. El joc continua amb els jugadors colpejant la pilota d'un costat de la taula a l'altre.
  6. Regles de joc: els jugadors han de colpejar la pilota amb qualsevol part del cos, excepte les mans i els braços. La pilota pot rebotar una vegada en el seu costat de la taula abans de ser retornada a l'oponent. L'objectiu és fer que la pilota reboti en la taula de manera que l'oponent no pugui retornar-la, ja sigui perquè no pot aconseguir-la, perquè la pilota rebota molt alt o perquè no aconsegueix controlar-la.
  7. Puntuació: la puntuació és semblant a la del tenis o el tenis de taula convencionals, on els jugadors o equips guanyen punts quan l'oponent no pot retornar la pilota correctament. El primer jugador o equip en obtenir un nombre predeterminat de punts guanya el joc.

03 Com es juga al Teqball? Normativa

04

Vídeos

només fins el minut 2:52

Marta Pujol

Héctor Arenas Fuentes

GRÀCIES

Qui ha jugat al Teqball?

Jugadors com ara Ronaldinho, Neymar i els jugadors del Chelsea han jugat al Teqball algun cop i diversos futbolistes professionals consideren el Teqball com un bon exercici per a treballar la seva tècnica i gaudir d'una experiència divertida i completa.

Gábor Borsányi va néixer en 1977. És un empresari hongarès, exjugador de futbol i un dels cofundadors del Teqball.

Gábor Borsányi

Viktor Huszár

Viktor Huszár va néixer el 8 de maig de 1985. És un empresari, productor de cinema, administrador esportiu i orador internacional hongarès.

Federació Internacional de Teqball (FITEQ)