Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

Transcript

TEMPORALITZACIÓRECURSOS

  • Calendari o cronograma d’implementació:

DIMENSIÓ

Lideratge:

  1. per a la cultura
  2. per a les pràctiques

IL'ALUMNAT COM A EINA CLAU PER A LA CONVIVÈNCIA, MEDIACIÓ AL CEIPIEISO GABRIEL VALLSECA

CATEGORIA

  • Diversitat cultural i ètnica
  • Diversitat de gènere i identitat sexual
  • Diversitat de capacitats i NESE
  • Diversitat religiosa i de creences
  • Diversitat familiar

Visió equipdirectiu

  • Què volem aconseguir partint de la necessitat detectada?
  • Quins són els objectius inclusius proposats dins l’entorn educatiu.

ACCIONS

  • ABANS:
  • DURANT:
  • DESPRÉS:

rol equip directiu

  • Com s'ha liderat la millora en matèria d'inclusió?

EVIDÈNCIESD’ÈXIT

  • Impacte positiu a curt i llarg termini
  • Vídeo/evidències
  • Propostes: imatges, entrevistes, documents, productes, i tot allò que considereu que evidencia l'èxit aconseguit.EXEMPLES

AVALUACIÓ IsostenibILITAT

  • Avaluació de l’eficàcia, seguiment.
  • Mecanismes de millora contínua.

participació de la ctat

  • Rol de les famílies: participació, col·laboració, implicació i compromís.
  • Col·laboració d'altres membres de la comunitat.
  • Agents externs.

ACCIONS

DESPRÉS

+ info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

-Avaluació dels resultats, reflexió i propostes de millora, que promouen noves formacions i millora del projecte de convivencia del centre.

ABANS

-Reflexió del claustre respecte als aspectes més necessaris de millora per plantejar els objectius i definir com dur-los a terme i avaluar l’impacte. -Formació de tot el claustre en els aspectes de millora detectats.

DURANT

+ info

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

-Aplicació del programa, formació del professorat nouvingut i acompanyament entre iguals.

LES ALUMNES I ELS ALUMNES DEL CEIPIESO GABRIEL VALLSECA SÓN CAPAÇOS DE...

Són capaços de reconèixer les necessitats dels seus companys i companyes i en cursos superiors distingir les necessitats de les posicions duna altra persona. Són capaços de reconèixer, valorar, acceptar i respectar la diversitat de gènere, cultura, religió, llengua, necessitats educatives especials, condicions i ritmes per a laprenentatge. - Són capaços de proporcionar ajuda entre iguals per afavorir el ritme d'aprenentatge del alumnat amb dificultats. - Són capaços de cuidar de si mateixos i els altres, respectant, cuidant i reparant l'entorn. Són solidaris amb la resta de la comunitat educativa, impulsen iniciatives de reconeixement cap als altres. Se senten part d'un grup, centre educatiu i comunitat. Són capaços de treballar en equip, comprometre's i avaluar el procés. Són capaços d'autoavaluar-se i proposar objectius de millora compartits amb el grup. Són capaços d'analitzar situacions i establir normes per a la millora del funcionament del grup i del centre. Són capaços d'assumir responsabilitats i de complir-les. Són capaços de gestionar conflictes de manera pacífica amb ajuda o sense. Són capaços d'escoltar els altres de manera activa i dialogar. Són capaços de restaurar les ofenses de manera assertiva. Presenten un tracte respectuós i considerat cap als altres. Són capaços de reconèixer les seves emocions i gestionar-les o compartir-les, o en defecte d'això demanar ajuda. Confien en els altres, especialment en el grup classe. Són capaços de distingir conductes de risc.

PARTICIPACIÓ DE LA COMUNITAT

Rol de les famílies: participació, col·laboració, implicació i compromís. -Participació a assemblees. -Participació a activitats dins l’aula. -Participació a formacions de famílies. -Participació a activitats promogudes des del centre educatiu. https://www.youtube.com/watch?v=5XRTdFjPARU Col·laboració d'altres membres de la comunitat. La comunitat educativa está inserida dins el barri de Son Gotleu que n’és part, per tant el treball en xarxa és indispensable. http://elbarrieduca.blogspot.com/p/el-projecte.html Agents externs. Associació de pràctica i justícia restaurativa. Xarxa Proa Plus Xarxa PMT

1. Reducció de conflictes: - Disminució d'incidents conflictius entre l’alumnat, mitjançant la comparació anual de la quantitat de conflictes reportats abans i després de la implementació del programa. 2. Participació activa: Augment de la participació d'estudiants en l’equip de mediació i la formació específica. 3. Millora del clima escolar: Avaluació positiva del clima escolar en enquestes anuals, calculant el percentatge de respostes positives que mesuren la percepció del clima escolar per part de l'alumnat, el personal docent i les famílies. 4. Inclusió i representació: Participació equitativa de l’alumnat en les diferents activitats i sentiment de pertinença, percentatge de respostes positives de les diferents identitats (culturals, de gènere, etc.) en les enquestes de clima. 5. Desenvolupament d'habilitats socials i emocionals: Millora en les habilitats socials i emocionals de l'alumnat, avaluació mitjançant observació, retroalimentació de professors o mesuraments de competències socioemocionals. 6. Col·laboració docent: Increment en la col·laboració i suport entre el personal docente, mitjançant enquestes o avaluacions periòdiques que mesurin la percepció del treball en equip i la col·laboració entre els professors.

7. Participació familiar:Augment en la participació de les famílies en esdeveniments i reunions escolars, percentatge de famílies que assisteixen a reunions programades, esdeveniments escolars i activitats de participació.8. Empoderament de l’alumnat: Desenvolupament d'habilitats de lideratge i presa de decisions entre els estudiants, nombre d'estudiants involucrats en rols de lideratge, projectes comunitaris o iniciatives escolars

Avaluació de l'eficàcia

Indicadors d'èxit:

Quan parlam de diversitat cultural i étnica, les pràctiques restauratives fomenten la comprensió mútua, i el diàleg obert pot ajudar a resoldre conflictes interculturals o de diversitat religiosa o de creences de manera respectuosa i constructiva. Promoure el sentiment de comunitat mitjançant el coneixement mutu i la participació de l’alumnat i famílies de diverses cultures en les activitats que promou el centre, enforteix els llaços i redueix la discriminació.

Respecte a la Diversitat de gènere i identitat sexual, crear un entorn on es respectin les identitats de gènere, i s'abordin els conflictes de manera inclusiva i no discriminatòria proporcionant espais d’escolta activa i expressió afectiva, contribueix a construir una cultura escolar més tolerant i respectuosa

L'empoderament de tot l'alumnat del centre, potenciant la seva pertinença a la comunitat, reconeixent i valorant tot allò que els fa únics, i brindant oportunitats de participació diària als cercles i espais de diàleg i escolta, enforteix l'autoestima i la participació dels estudiants NESE. Aquest enfocament inclusiu no només promou l'acceptació de la diversitat, sinó que també permet que cada estudiant, independentment de les seves habilitats o necessitats específiques, se senti part activa i valuosa de la comunitat escolar.

Les practiques restauratives i la creació de comunitat, permeten reconèixer i respectar les diverses estructures familiars, abordant qualsevol estigmatització o discriminació basada en la diversitat familiar i permeten als estudiants compartir les seves experiències familiars de manera positiva, promovent l'acceptació i comprensió entre els companys.

Un programa de convivència centrat en les pràctiques restauratives, la creació de comunitat, la mediació entre iguals i l’empoderament de l’alumnat té un impacte significatiu en la promoció de la inclusió en diversos aspectes de la diversitat.

Partint de la necessitat detectada, el nostre objectiu principal era establir un ambient escolar harmoniós i acollidor, promovent la millora de la convivència entre els alumnes. Cercavem crear un sentit de pertinença i comunitat, especialment considerant la diversitat representada per estudiants provinents de 39 nacionalitats diferents, cadascun amb la pròpia realitat cultural i valors. Ens vam proposar no només abordar els conflictes interpersonals, sinó també fomentar la comprensió mútua i l'acceptació de les diferències. A més, aspiràvem a enfortir els llaços entre el claustre de professors, facilitant així el treball en equip i millorant les relacions interpersonals dins del personal docent. En essència, la nostra meta era transformar el centre en un espai inclusiu i acollidor on tots els membres de la comunitat educativa, incloent-hi les famílies, se sentissin part activa i participant.

Què volem aconseguir partint de la necessitat detectada?

1. Millorar la convivència entre l’alumnat. 2. Promoure la diversitat cultural. 3. Enfortir el treball en equip docent. 4.Fomentar la participació de les famílies. 5.Crear un ambient escolar inclusiu potenciant el sentit de pertinença.

Quins són els objectius inclusius proposats dins l’entorn educatiu.

  • Promoguent espais de reflexió, diàleg i escolta activa.
  • Analitzant dades de la situació i compartint-les amb la comunitat educativa.
  • Liderant i participant de manera activa en les formacions.
  • Facilitant a nivell organitzatiu i de recursos l’aplicació dels diferents programes.
  • Recopilant dades per a l’avaluació continua i difonguent els resultats entre la comunitat educativa.
  • Sent coherents amb tots els valors i actituds que perseguim, considerant tot aquest procés com a una espiral on sempre hi ha una constatació de la millora, però altres aspectes de millora a treballar.

Com s'ha liderat la millora ?