RO - Unit 2.1, Comunicare
ABLE PROJECT
Created on February 13, 2023
În acest modul veți afla care sunt punctele de luat în considerare în timpul dezvoltării unei strategii de comunicare.
Over 30 million people build interactive content in Genially.
Check out what others have designed:
BASIL RESTAURANT PRESENTATION
Presentation
AC/DC
Presentation
ENGLISH IRREGULAR VERBS
Presentation
ALL THE THINGS
Presentation
SANTIAGOVR_EN
Presentation
WWII TIMELINE WITH REVIEW
Presentation
BLENDED LEARNING
Presentation
Transcript
START
MODUL 2: Instrumente de comunicare digitală
Strategie de comunicare
Următorul
INTRODUCERE
Astăzi, nu este suficient să ai o idee grozavă sau un produs grozav pentru a avea succes. Pentru ca proiectele să se maturizeze și să ajungă să ofere un profit, este necesar să le faci să crească și să te conectezi cu oamenii care îți vor cumpăra ideile sau produsele. Este necesar să cauți diferite modalități de a le face cumpărătorilor să știe cine ești, ce vinzi, cum o faci, care sunt valorile tale și, evident, prețul. Pe scurt, trebuie să le spui de ce produsul pe care îl oferi le acoperă nevoile, să-i faci să te aleagă și, dacă este posibil, să te recomande și să repete. Atunci când începe un nou proiect, fiecare antreprenor sau om de afaceri are ca obiectiv fundamental să realizeze cel mai mare număr de vânzări, nu? Atunci, cu siguranță vă veți întreba, cum îmi voi vinde produsul sau serviciul? Aici apar strategiile de comunicare. Importanța realizării acestor strategii constă în faptul că, dacă sunt realizate corect, vei atinge cifrele la care visezi în ceea ce privește vânzările. Realizarea unei strategii de comunicare va avea ca scop ca publicul tau tinta nu doar sa inteleaga ce vinde brandul tau, dar sa inteleaga si ce inseamna si reprezinta. Aceste cunoștințe vor avea o consecință pozitivă asupra percepției oamenilor asupra companiei tale, iar aceștia vor ajunge să devină clienți, așa că este important ca strategia ta de comunicare să se bazeze pe cine ești și ce vrei să arăți.
Următorul
În general, succesul unei strategii va depinde de planificarea acesteia și va trebui să luați în considerare câteva aspecte necesare:
- Analizează-ți situația, punctul tău de plecare.
- Fii clar cu privire la obiectivul tău, cât de departe vrei să ajungi.
- Definiți publicul/persoanele cărora urmează să vă adresați.
- Fii clar ce vrei să explici despre tine.
- Selectați prin ce metode doriți să ajungeți la publicul dvs. Vrei să ai un site web, rețele sociale, să trimiți e-mailuri? Numiți și medii sau canale.
- Planificați-vă acțiunile pentru a vă atinge obiectivele. Desenați și planificați ce veți face în fiecare zi pentru a comunica cu oamenii care vă pot cumpăra produsul.
Următorul
Cu puțină strategie, rezultatele tale se pot schimba semnificativ într-un mod mai bun. Nu este același lucru să desfășori acțiuni împrăștiate fără un focus, decât acțiuni planificate cu un sens și un obiectiv. Numim acest întreg proces de introspecție înainte de a efectua orice acțiune ca definire sau pregătire a unei strategii.În această secțiune vă vom arăta diferitele puncte pentru a defini o strategie pentru afacerea dvs.2.1.1 Analizează-ți situația, punctul de plecareAnaliza situației tale inițiale înseamnă evaluarea afacerii tale intern și extern. Adică lucruri care depind de tine și lucruri care depind de mediul din jurul tău. Dacă te analizezi pe tine și mediul tău, vei putea să te gândești mult mai bine la strategiile tale de comunicare pentru a-ți atinge obiectivele.În mediul de comunicare și de afaceri, se folosește un instrument foarte simplu pentru a crea o hartă în care se realizează această analiză externă și internă. Acest instrument este diagrama SWOT. Fiecare literă SWOT se referă la unul dintre punctele de analizat. La nivel intern, trebuie să-ți analizezi punctele forte și punctele slabe. Pe plan extern, trebuie să analizați oportunitățile și riscurile sau amenințările.
Submodul 2.1. Pregătește o strategie
Următorul
Factorii de macromediu, cum ar fi schimbările în politica guvernamentală, dereglementarea piețelor și disponibilitatea noilor tehnologii pot fi fie o oportunitate, fie o amenințare, în funcție de cât de bine se împart capacitățile tale față de concurenții tăi.Și cum să începeți să creați un SWOT? Aici gasesti o recomandare. Începeți cu definiția internă și terminați cu cea externă. Analiza SWOT nu este statică, puteți revizui în fiecare an sau în fiecare moment în care credeți că afacerea dvs. se schimbă.
Puncte slabe
Puncte tari
Next
Oportunități
Amenințări
Dacă doriți să faceți acest exercițiu într-un mod digital, puteți utiliza instrumentul Miro. O vom explica în detaliu în secțiunea a treia.
Să încercăm! Aici puteți găsi un exemplu de elemente pe care le puteți analiza pentru a vă crea SWOT:
Următorul
Urmăriți mai multe
Obiective de comunicare+
Aici puteți găsi o listă cu principalele obiective de comunicare:
Obiective de afaceri+
Încercați să nu alegeți mai mult de 2 sau maxim 3 obiective. Vei reuși doar dacă te concentrezi pe cele mai relevante pentru afacerea ta. După ce ți-ai definit obiectivele de comunicare, încearcă să găsești și alte micro obiective pe care să le poți măsura. De exemplu, dacă doriți să vă creșteți poziționarea mărcii, vă puteți gândi să fiți un referent în X în timpul Y prin conferințe sau ateliere bilunare în satul dvs.
Următorul
Este important să știi cât de departe vrei să ajungi pentru a putea depune toate eforturile pentru a-l atinge. Analiza SWOT v-a permis să știți în ce situație vă aflați, ceea ce vă va ajuta să definiți obiective realiste și în același timp ambițioase și provocatoare.Deși în această secțiune dorim să explicăm care sunt obiectivele în cadrul unei strategii de comunicare, este posibil să cunoașteți și alte tipuri de obiective, care trebuie să fie clare înainte de a începe cu obiectivele de comunicare. Vorbim despre obiectivele de afaceri. Într-un mod simplu, explicăm diferența dintre unul și celălalt:
2.1.2 Fii clar cu privire la obiectivul tău
Publicul tău nu este același dacă vrei să vinzi lapte de la ferma ta, dacă vrei să vinzi cravate sau dacă vrei să te oferi să predai cursuri de pictură.Definirea clară a publicului tău este esențial să te gândești la cum să-ți oferi produsul sau serviciul: ce să le spui, cum să le spui, pe ce mediu vei ajunge la ei sau ce așteaptă ei de la tine odată ce au cumpărat de la tu.Scopul acestui exercițiu! Încercați să îndepliniți acest șablon pentru a vă analiza publicul.
Următorul
2.1.3 Definiți publicul
Urmăriți mai multe
Urmăriți mai multe
Următorul
Știi ce vrei cu adevărat să arăți publicului tău și cum vrei să te arăți? Definirea acestui punct vă va ajuta să mențineți un mesaj consistent în toate mediile de care aveți nevoie pentru a ajunge la publicul dvs. Vă recomandăm să vă gândiți la:- O definiție atractivă a produsului dvs. Explicați produsul și principalele sale caracteristici și beneficii.- O definiție a valorilor companiei dvs. De ce faci ceea ce faci? Care este compania ta?- Cu ce ton vrei să te adresezi publicului? Frumos și aproape? Sau poate profesionist si serios?Aici puteți găsi un exemplu în care puteți observa diferența dintre un vânzător de lapte și un vânzător de cravate.
2.1.4 Fii clar cu privire la ceea ce vrei să explici despre tine
În secțiunea următoare, vă vom arăta diferite instrumente care vă vor permite să utilizați cu succes unele dintre aceste canale.Decide care dintre canalele pe care le propunem ar putea fi mai potrivit pentru a ajunge la publicul țintă. Este posibil ca unele dintre propuneri să nu fie utilizate în mod obișnuit de ținta dvs. sau este posibil să vă gândiți la una pe care noi nu am propus-o.
Următorul
Este timpul să selectați canalele prin care să vă abordați publicul. Vă sugerăm să începeți prin a face diferența între canalele care sunt online / pe Internet și cele care sunt fizice / față în față.- Canale fizice - Canale digitale
2.1.5 Selectați prin ce metode doriți să ajungeți la publicul dvs.
DESCARCĂ
Puteți folosi graficul pentru a evidenția faptul că planificați o acțiune sau pentru a nota textul pe care îl veți folosi.Dacă doriți, puteți adăuga mai multe rânduri pentru a nota și bugetul.
Acum ați învățat de ce aveți nevoie pentru a planifica acțiunile pe care urmează să le efectuați. Te-ai gândit care sunt obiectivele tale, cum este persoana căreia vrei să te adresezi și cum îi vei ajunge (mesaj și canale).Cu toate acestea, puteți crea un calendar de acțiuni care vă permite să fiți organizat și să măsurați ulterior rezultatele. Toate acestea vă vor permite să identificați care acțiuni funcționează cel mai bine pentru dvs. și care sunt mai rele. Puteți continua să lucrați cu cele care funcționează cel mai bine pentru dvs. și să le eliminați sau să le modificați pe cele care nu au funcționat pentru dvs.Aici puteți descărca un exemplu de calendar:
Următorul
2.1.6 Planificați-vă acțiunile pentru a vă atinge obiectivele
MODUL 2: Instrumente de comunicare digitală
Ai finalizat cu succes Submodulul 2.1!