Samuntada EDC + ordinadors
clorent9
Created on November 29, 2022
More creations to inspire you
LETTERING PRESENTATION
Presentation
ARTICLES
Presentation
PROMOTING ACADEMIC INTEGRITY
Presentation
HISTORY OF THE CIRCUS
Presentation
AGRICULTURE DATA
Presentation
LAS ESPECIES ANIMALES MÁS AMENAZADAS
Presentation
WATER PRESERVATION
Presentation
Transcript
QUÈ ÉS?
ESTRATÈGIA DIGITALDE CENTRE
ORDINADORS ALUMNES
L’Estratègia Digital de Centre s’estructura en dues línies: la part d’estratègia i la de cultura digital. Per la qual cosa dins d’aquest apartat podrem trobar els diferents subgrups:
Estratègia digital de centre
cultura
estratègies
La part estratègica de l'EDC és tracta de l'horitzó on vol arribar el centre a mitjà termini en l'àmbit digital. Aquest està part estratègica està dividida en 4 fases molt importants:
estratègies
DIAGNOSI
ACTUACIONS
OBJECTIU
AVALUACIONS
En aquest espai és on trobem unificades totes les accions que es duen a terme dins l'escola respecte a l'àmbit digital.
CULTURA
CENTRE
FAMILIES
ALUMNAT
DOCENTS
ORDINADORS ALUMNES
ordinadors a casa
objectius pedc
DOCUMENTS RELACIONATS
com queda recollit
accions als centres
per què fem ciberpat
què fem nosaltres
què passa si es perd o trenca
A partir dels resultats obtuinguts tant en el SELFIE com en el SELFIE for Teachers (destinat només al claustre), s'han creat uns ojectius per aplicar i treballar tant al centre com amb els docents.
Al llarg del tercer timestre del curs 21/22 a l'escola hem dut a terme una diagnosi del centre relacionada amb l'àmbit digital a la nostra escola, per fer-ho hem fet servir les eines Selfie i Selfie for teachers. Els qüestionaris proposats a travès d'aquestes eines es van compartir amb tot el claustre, a l’equip directiu i a l’alumnat de 5è i 6è de primària, tal com es veu reflectit en la següent imatge:
DIAGNOSI
un cop valorats els punts forts i febles a partir dels resultats de les enquestes de les eines SELFIE, des del centre ens hem plantejat quines parts cal millorar pel que fa a l'àmbit digital de l'escola. Els objectius marcats són aplicables tant a curt com a llarg termini .
objectius
* EN CONSTRUCCIÓ
ACTUACIONS
* EN CONSTRUCCIÓ
avaluació
EQUIP DIRECTIU: PATRICIA REYCOORDINADORA TAC: CARLA LORENTEEQUIP DOCENT: ESTHER GUBIANAS
Dins del claustre trobem la Comissió d'estatègia digital de centre la qual està formada per un grup impulsor que treballa de manera conjunta i cohesionada pel bon i òptim desenvolupament de l'Estretègia Digital de l'escola. En el nostre grup impulsor hi trobem:
CENTRE
Documentació del centre: Google drive
Llibres digitals: Innovamat
Entorns virtuals d'aprenentatge (EVA): classroom, Duolingo, Canva...
Plataformes de comunicació: correu coorporatiu del centre - @samuntada.cat
L'alumnat de la nostra escola té a l'abast diversos serveis relacionats amb la tecnologia. Alguns d'aquests són tan diversos com:
ALUMNAT
Adreça: carrer Francesc Izard 1, Sabadell (08202)
Telèfon: 93.716.74.28
Missatgeria instantània: Telegram
Xarxes soscials: Twitter
Web del centre: escola-samuntada.wixsite.com/escola-samuntada
Correu electrònic: a8024303@xtec.cat
La comunicació de l'escola amb les families es realitza a través de diferents canals:
famílies
* EN CONSTRUCCIÓ
DOCENTS
1) Assegurar que els alumnes de Catalunya siguin digitalment competents en acabar l'ensenyament obligatori.2) Augmentar el nombre de professorat que tingui la competència digital docent, entesa com una competència clau del segle XXI.3) Teixir una xarxa de país amb centres digitalment transformats que facilitin l'aprenentatge en el marc de la transformació educativa.
OBJECTIUS GENERALS PEDC
1) L’equip de mestres estem realitzant una formació de 40hs, amb l’objectiu de poder garantir una bona competència digital docent que pugui acompanyar el procés d’accés i aprenentatge digital dels/les alumnes.2) Assignació d’un dispositiu digital*, en el nostre cas, un Chromebook a cada alumne/a, per garantir l’assoliment de la competència digital amb igualtat d’oportunitats educatives, materials i d'accessibilitat. * Aquesta dotació ha estat pagada i finançada directament pel Departament d'Educació. L'escola no ha comprat aquests dispositius.
ACCIONS DUTES A TERME ALS CENTRES EDUCATIUS
Amb l’aprovació del Nou Decret d’Educació 175/2022, la competència digital passa a ser una competència clau, és a dir, que es treballa de forma transversal a totes les àrees curriculars i defineix un perfil de sortida que tots/es els/les alumnes han de poder assolir en acabar l’educació primària i bàsica. En concret, el decret diu: Competència Clau 4- Competència digital (CD) La competència digital implica l’ús segur, saludable, sostenible, crític i responsable de les tecnologies digitals per al desenvolupament i benestar personal, per a l’aprenentatge, per a la feina, per a l’oci i per a la participació en la societat. Aquest competència després està desglossada dins les àrees i es concreta en diverses competències específiques.
normativa d'aquest programa
Proposem fer un ús responsable i assistit d’aquesta eina digital, que s’ha de lliurar a cada nen/a i que no podem obviar, però que requereix d’un coneixement i d’una formació pautada, supervisada i guiada, per part dels docents i les famílies.Cada alumne/a té assignat un Chromebook. A aquest Chromebook ha d’accedir-hi única i exclusivament amb l’adreça @samuntada.cat. A l'espai escolar, el Chromebook es connecta a la wifi del centre, d’aquesta manera l’accés a qualsevol contingut es veurà limitat, només podrà accedir a contingut apte, hi haurà pàgines que no podrà consultar, doncs està programat per fer ús d’eines educatives, com ara el DRIVE o CLASSROOM. Ara bé, si l'alumne/a es connecta a casa amb el Chromebook i no es té cap filtre posat a la wifi familiar, podrà accedir a qualsevol contingut. Aquesta iniciació a les eines digitals a cicle superior és part del perfil competencial que com a escola de primària hem de garantir. És per això que se’n farà ús dins les activitats pedagògiques planificades, ja siguin dins l’horari lectiu o bé, les programades per fer a casa. Si com a famílies detectéssiu un ús irresponsable, pel que fa a l’accés a contingut no adequat per part del vostre/a fill/a, us demanem ens ho feu saber per poder tractar-ho també des de l'escola.
què fem com a escola?
Com a escola vam decidir crear l'espai de ciberpati, amb l’objectiu d’oferir un espai on els nens i nenes poguessin conèixer i compartir diversitat de jocs digitals, adequats per la seva edat. Aquest aspecte també ha suposat un repte per a l'escola i l'equip docent, ja que va més enllà del lleure que teníem planificat dins la programació de patis diversificats: no és a l’aire lliure, ni amb diversitat de material físic, ni corporal. Vam acordar que els jocs que es compartirien en aquest espai havien de complir un codi ètic: - Podien ser educatius, creatius, divertits, estratègics, intel·ligents, grupals. - Havien de ser respectuosos i coeducatius (no podien ser sexistes, violents i/o bèl·lics) - Aptes per la seva edat. A la vegada, vam veure que aquest espai donava peu a modelar la comunicació que s’establia de forma natural entre ells/es durant el joc, mostrant que podia ser propera, respectuosa, cordial i correcta. Aquesta sessió de Ciberpati es va valorar molt positivament el curs passat, per part dels/les alumnes i els mestres, és per això que es va mantenir dins la planificació anual.
perquè fem ciberpati a l'escola
Com a escola tenim l’obligació de garantir que tot l’alumnat pugui tenir accés a una eina digital per poder realitzar les tasques digitals a l'escola i a casa. Ara bé, si els/les vostres fills/es tenen a casa un ordinador personal per poder realitzar aquestes tasques i preferiu que no s’emportin el Chromebook assignat, només cal que ens ho comuniqueu omplint i signant el full de RENÚNICA.
cal endur-se l'ordinador a casa
Des de l’escola hem facilitat a cada alumne una funda per protegir al màxim el dispositiu, tot i així, sabem que és un material que pot patir incidents. El mateix programa contempla que aquests fets poden succeir, és per això que ofereix un servei de reparació o de reposició, sempre i quan no hagi estat per un ús irresponsable.
què passa en cas de trencament o pèrdua