Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

COMENCEM

INICI

La meva habitació

La donació de roba calçat

La classificació

La botigasecondhand

Benefici ambiental

Benefici social

La reutiltizació a l'Àfrica

SABIES QUE...

De què puc desfer-me? Obro l'armari i comprovo que hi tinc moooooooolta roba. Fins i tot hi ha coses que només he utilitzat un o dos cops en un any! Cal fer-ne neteja! Donaré allò que està en bon estat i ja no em poso. Però... realment què hi puc donar?

Els complements Foulards, gorres, barrets, cinturons, bosses... Potser tens una motxilla que ja no uses. Si l'has cuidada bé i no tens germans o cosins que la puguin "heretar", dóna-li una segona vida!

La roba de llar Llençols, mantes, cobertors, edredons... si estan en bon estat i les tenim a l'armari, segur que una altra persona podrà gaudir-lo! Al contenidor de roba!

El calçat, també Si està en bon estat, podem perllongar-ne la vida útil. A veure, si les teves sabatilles estan molt però que molt destrossades, llavors, no, eh? I recorda, cada parell de sabates en una bossa tancada per a que no es separin.

Samarretes, camises... Si estan estan en bon estat, fantàstic! Es podran reutilitzar i tindran una segona vida. També es poden dur al contenidor de roba si no estan perfectes.... això sí: ni brutes ni trencades. En aquest cas, se'n podran extreure les fibres tèxtils per a reciclar-les.

No utilitzem el 40% de la roba que tenim a l'armari en tot un any. Cada un de nosaltres es desfà de mitjana d'entre 20 i 30 kg de tèxtil anualment. Malauradament, només una petita part tindrà una segona vida: un 11%. Què passa amb la resta? Acaba a la brossa i no es pot aprofitar de cap manera. Quina llàstima, oi? La solució és dipositar la roba que no volem i està en bon estat en el contenidor de roba més proper.

INICI

La meva habitació

La donació de roba calçat

La classificació

La botigasecondhand

Benefici ambiental

Benefici social

La reutiltizació a l'Àfrica

SABIES QUE...

On hi ha contenidors de roba? Al carrer, al costat d'altres contenidors de residus. També al pàrking de centres comercials, a l'interior de les botigues Humana de Barcelona, benzineres... Al cercador de la nostra web (www.humana-spain.org) trobaràs el contenidor més proper a casa teva!

En bosses tancades La teva donació ha d'estar dins d'una bossa tancada. No es pot aportar roba o calçat que estigui bruta amb substàncies com ara pintura, greixos, productes de neteja....

Milers de donants dipositen anualment bosses de roba i calçat als contenidors d'Humana, que normalment són de color verd. En tenim 1.500 a Catalunya gràcies a la col·laboració amb ajuntaments, entitats i empreses privades. Anualment hi recollim més de 4.500 tones de tèxtil usat, la qual cosa equival a uns 19 milions de peces de roba que tenen una segona vida.

INICI

La meva habitació

La donació de roba calçat

La classificació

La botigasecondhand

Benefici ambiental

Benefici social

La reutiltizació a l'Àfrica

SABIES QUE...

Reciclatge El 31% del tèxtil no està en tan bon estat i es ven a empreses de reciclatge per a que facin altres productes tèxtils (mantes, aïllants o draps per a la indústria de l'automòbil).

Reutilització El 59% de les peces de roba i calçat que recuperem està en bon estat i es destina a la reutilització:

 • el 19% té com a destinació final les nostres botigues secondhand
 • el 40% es reutilitza a l'Àfrica

Residus impropis El 2% són residus impropis (plàstic o cartró) que posem en mans de gestors autoritzats per a que se'n facin càrrec. El 7% del tèxtil classificat està en tan mal estat que és impossible recuperar-lo i acaba a un abocador.

Valorització L'1% del tèxtil són residus que es destinen a valorització energètica.

La destinació més important de les peces de roba i el calçat que recuperem és la planta de preparació per a la reutilització que tenim a l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). S'hi processen diàriament 40 tones de tèxtil.

INICI

La meva habitació

La donació de roba calçat

La classificació

La botigasecondhand

Benefici ambiental

Benefici social

La reutiltizació a l'Àfrica

SABIES QUE...

Peces de roba a 1 euro! Les botigues Humana ofereixen articles de qualitat a preus assequibles. A més, periòdicament hi ha ofertes i descomptes. Inclús hi ha dies en què tot ho pots trobar a 1 euro! Sí, sí: TOT el que hi ha a la botiga val 1 euro.

Donacions Totes les peces de roba i calçat que veiem a les botigues Humana de Barcelona procedeixen de la planta de preparació per a la reutilització que tenim a l'Ametlla del Vallès. Prèviament han estat dipositades en qualsevol contenidor d'Humana (els trobes al carrer o a les pròpies botigues).

La segona mà ho peta! La roba de segona mà viu un gran moment: molta gent, especialment els joves, aposten per la moda secondhand. Els motius són els preus assequibles i una creixent consciència ecològica.

Humana promou la moda sostenible i la reutilització del tèxtil perquè dóna una segona vida a la roba usada: no hi ha article més sostenible que el que ja està fabricat. Tenim més de 50 botigues (a Barcelona, Madrid, Sevilla i Granada) amb una oferta que comprèn moda i complements d'home, dona i infantil; també sabates i tèxtil de la llar. Tenim molt i molts clients: el perfil mitjà és una persona interessada en la moda sostenible i que aprecia la finalitat social de la roba usada.

INICI

La meva habitació

La donació de roba calçat

La classificació

La botigasecondhand

Benefici ambiental

Benefici social

La reutiltizació a l'Àfrica

SABIES QUE...

Qualitat Àfrica De totes les peces de roba que podem reutilitzar, el 40% és idoni per a l'Àfrica. Parlem de teixits colorits i frescos. Com la hi traslladem? La roba es premsa per a compactar-la en bales que pesen entre 400 i 500 kg. Les hi enviem per via marítima.

Qualitat i preu Les peces de roba i calçat que s'hi exporten des d'Espanya són de bona qualitat i tenen preus assequibles. A més, s'hi generen 3 llocs de treball directes o indirectes per cada 30 tones de roba que reben.

Comerç local La venda de roba i calçat de segona mà a països africans estimula el comerç local, la generació de llocs de treball i els ingressos per a les comunitats, millorant-ne les condicions de vida.

La roba i el calçat que classifiquem i estan en bon estat es venen a les botigues Humana d'Espanya i també a l'Àfrica. En aquest cas, els hi enviem per via marítima i les nostres contraparts (o socis locals, per exemple a Moçambic) la venen a preus molt assequibles a majoristes o bé al detall. Els beneficis obtinguts es destinen a projectes de cooperació al desenvolupament. Quan hi venem la roba a preus baixos, aconseguim més dignitat per a les persones, hi creem ocupació estable, hi generem fluxe econòmic i hi evitem possibles mafies que apareixerien si la roba fos regalada.

INICI

La meva habitació

La donació de roba calçat

La classificació

La botigasecondhand

Benefici ambiental

Benefici social

La reutiltizació a l'Àfrica

SABIES QUE...

Menys contaminació La reutilització del tèxtil contribueix a la lluita contra els efectes del canvi climàtic: per cada kg de roba recuperada (que no acaba a l'abocador) evitem l'emissió de 6,1 kg de CO₂ .

Economia circular Humana perllonga la vida útil del 90% de la roba que classifica. La reutilització i el reciclatge són fonamentals per a l'economia circular, i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat ("ocupació verda").

La indústria tèxtil i el sector de la moda és una de les activitats més contaminants del planeta: consumeixen molts recursos i matèries primeres, i generen una gran quantitat de residus. La missió d'Humana és protegir el medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil. La moda de segona mà és sostenible perquè contribueix a la prevenció d'emissions de CO₂ i de posteriors residus.

INICI

SABIES QUE...

La meva habitació

La donació de roba calçat

La classificació

La botigasecondhand

Benefici ambiental

Benefici social

La reutiltizació a l'Àfrica

Ocupació verda La recuperació i la gestió del tèxtil usat permet crear ocupació verda. Humana genera un lloc de treball a Catalunya per cada 17.000 kg de roba recollits; la majoria són contractes indefinits a temps complet. A la plantilla d'Humana, el 75% són dones.

Suport local Gràcies als fons aconseguits amb la gestió del tèxtil, Humana impulsa iniciatives de suport local relacionades amb la protecció i l'educació ambiental, els bancs d'aliments, l'assistència a col·lectius en dificultats o la cohesió social.

Horts socials El programa 3C Conreem el Clima i la Comunitat agrupa un conjunt d'horts urbans a Catalunya. Aquesta iniciativa impulsa l'agricultura ecològica i sostenible i la construcció de comunitat.

Cooperació Durant més de 30 anys d'activitat als països del Sud, tres milions de persones s'han beneficiat dels projectes de cooperació al desenvolupament de la mà de les nostres contraparts o socis locals.

El valor afegit que Humana aporta a la gestió del tèxtil usat és la capacitat de generació de recursos per a programes socials, tant a Catalunya com a l'Àfrica, l'América Llatina i l'Àsia. Humana desenvolupa els projectes de cooperació sota el paraigües de la Federació Humana People to People, que integra a 29 organitzacions a nivell mundial. Els projectes de cooperació són sostenibles i estan coordinats amb les polítiques de desenvolupament dels governs dels països destinataris. Humana es un actor rellevant de l'economia social. Anualment donem suport a diferents accions en aquests àmbits, amb fons propis i externs:

 • Protecció del medi ambient.
 • Suport local i agricultura urbana.
 • Sensibilització.
 • Educació.
 • Agricultura i desenvolupament rural.
 • Canvi climàtic.
 • Desenvolupament comunitari.
 • Salut.
 • Assistència i emergència.
 • Asisstència i suport tècnic.

INICI