hidrocentrala
DIANA BETEA
Created on October 10, 2022
proiect ed. tehnologica
Over 30 million people create interactive content in Genially
Check out what others have designed:
BASIL RESTAURANT PRESENTATION
Presentation
AC/DC
Presentation
ENGLISH IRREGULAR VERBS
Presentation
ALL THE THINGS
Presentation
SANTIAGOVR_EN
Presentation
WWII TIMELINE WITH REVIEW
Presentation
BLENDED LEARNING
Presentation
Transcript
HIDROCENTRALA
Betea Diana Clasa a VIII-a
Hidrocentrala este o centrala electrica folosita pentru a transforma energia mecanica produsa de apa in energie electrica.
definitie
functionarea
Printr-un lac de acumulare a apei pe cursul unei ape curgatoare se realizeaza acumularea de energie potentiala care se trasforma in energie cinetica prin rotirea turbinei hidrocentralei.Aceasta miscare de rotatie este transmisa generatorului care transforma energia mecanica in energie electrica.
PUTEREA HIDROCENTRALEI
Puterea unei hidrocentrale este determinata de debitul de apa, de diferenta de nivel si de randamentul hidraulic si al echipamentului. Hidrocentralele moderne au un randament ridicat datorita turbinelor si generatoarelor care pot realiza un randament de pana la 90 %.
Hidrocentrale din Romania
1. Hidrocentrala Peles
2. Portile de fier
3.centrala hidroelectrica Raul Alb
4.Centrala hidroelectrica Lotru Ciunget
Portile de fier II
Hidrocentrala Porțile de Fier II este a doua mare hidrocentrală de pe fluviul Dunărea. Pe brațul principal al Dunării sunt amplasate dinspre malul stâng spre cel drept două centrale, fiecare cu câte opt hidroagregate, un baraj cu șapte câmpuri deversoare, o ecluză pentru navigație de 34 m lățime și o centrală suplimentară cu două hidroagregate. Pe brațul secundar Gogoșu este amplasat, în mijlocul albiei, un baraj din șapte câmpuri deversoare și, alăturat, pe partea dreaptă a brațului, o centrală suplimentară cu două hidroagregate.Cele două centrale de bază de la Porțile de Fier II cu 2x8 hidroagregate (centrala românească și centrala sârbă), de pe brațul principal al Dunării și cele două centrale suplimentare cu 2x2 hidroagregate de pe brațul principal și de pe brațul Gogoșu sunt identice ca dispunere interioară și ca soluții constructive și sunt echipate cu același tip de hidroagregat, bulb orizontal de 27 MW și aceleași tipuri de echipamente hidromecanice.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Portile_de_fier_2._2011.05.19.webm
Multumesc pentru vizionare!!