Want to create interactive content? It’s easy in Genially!
Mapa Amputats St Jordi
samuel.martinez
Created on April 16, 2021
Over 30 million people create interactive content in Genially
Check out what others have designed:
Transcript
Pakistan
Marroc
Veneçuela
Bolívia
Camerun
Senegal
Gàmbia
Cuba
Colòmbia
Siría
Sierra Leona
Haití
Kosovo
Mapa de la cooperació internacional d'Amputats Sant Jordi
Posada en marxa a Deçan d'un centre ortoprotèsic especialitzat en persones amb amputació -majoritàriament pel conflicte bèl·lic dels Balcans. L’objectiu era donar autonomia plena a tots els treballadors del centre perquè no depenguessin de tècnics extrangers i per això, vam impartir una formació tècnica, mecànica i clínica als professionals kosovars. Els seus beneficiaris directes són totes aquelles persones amb discapacitat que necessiten un tractament rehabilitador o d'ortopèdia a més de persones amb patologies que, encara que no els provoquen una discapacitat, les inhabilita temporalment. També els professionals de la salut de Kosovo, que compten amb un servei de tractament nou i integral per a la discapacitat.
Creació d'un taller d'ortopèdia a Kosovo
Les conseqüències del terratrèmol que va assolar Haití el gener de 2010 van ser devastadores: unes 220.000 persones van morir i 300.000 van patir ferides a causa de la catàstrofe. La dramàtica situació de destrucció causada pel sisme encara afecta milers de persones, moltes d'elles nens, i a dia d'avui, la vida segueix sent un gran repte per als que van sobreviure a la tragèdia. Una de les conseqüències va ser que milers de persones patissin amputacions, ja fos per causa directa de l'ensorrament d'edificis o per una mala atenció mèdica posterior derivada del col·lapse de les infraestructures sanitàries. ASJ va decidir implantar un taller de confecció de pròtesis a la capital, Puerto Príncipe, amb la col·laboració de la Fundació Junts Millor.
Protetització a Haití
L’any 1999 Nacions Unides va aconseguir portar la pau a Sierra Lleona després de 10 anys de conflictes en el país. Dos anys més tard, entre les runes d’un camp de refugiats de la capital Freetown, un grup de joves amputats, que van sobreviure a les atrocitats de la guerra, va constituir un equip de futbol. Per aquests joves que havien perdut la seva família i traumatitzats per la violència de la guerra, el futbol va donar-los la força necessària per poder seguir vivint. La SLASC (Single Leg Sports Club) va ser protagonista d’un documental dirigit per Sergi Agustí, qui va organitzar una gira per tot l’estat espanyol. L’ASJ va col·laborar amb diverses activitats com ara sortides amb els usuaris, visites guiades el llocs d’interès públic i, sobretot, en el procés de protetització de l’equip sencer de futbol, a través de la col·laboració de l’Institut de Protètica Desvern i la Fundación Africa Vive.
Protetització d’un equip de futbol a Sierra Leona
Periòdicament, enviem tot tipus de material a camps de refugiats dins el territorio sirià amb la col·laboració de l’Asociación de Amigos del Pueblo Sirio (AAPS).
Camps de refugiats a Siria