Want to make creations as awesome as this one?

More creations to inspire you

Transcript

Rebus

Darila

Valentin

Math problem

Valentin

Enačba

Srce

Lara

Prispevki za Valentinov habitus so nastali pri predmetih: matematika, nemščina, umetnost, likovna umetnost. Valentinove ljubezenske reke v nemščini je prispevala Brina Volmajer, 2. ag

VALENTINOV HABITUS

Adna

Živa Antonič, 2.akt

SLOVARČEK ODEBELJENIH BESED:• Computation – račun add up – prišteti• deduct – odšteti• natural number – naravno število• result – rezultat• quadratic equation – kvadratna enačba• roots – koreni• negative numbers – negativna števila• fractions – ulomki• variables – spremenljivke• solve – rešiti• definition – definicija

Math problem

Math problem

Liebe geht durch den Magen.

MATH PROBLEM

You said “You can count on me like 1, 2 and 3,” but I know you’re as difficult to understand as the extra hard math. You’re not like that simple computation,where you add up or deduct one natural numberand just like that, get a result you’re searching for. You’re more like that quadratic equationwith roots and negative numbers,with weird fractions and many different variables. You’re impossible for me to solve, even if I’ll start to learn,every possible definition that exists in this world.You’re as hard as to understand as the extra hard math. Even that is easier that seeing what is in your head.Boy you stole heard.And I know, I’m not getting it back even if I try.So just for now you’re my personal MATH PROBLEM.

True love is not the number of kisses, or how often you get them, true love is the feeling that still lingers long after the kiss is over.

Seelen begegnen sich im Leben nicht durch Zufall.

Pot ni zapisana na nebu. Pot je zapisana v srcu.

Pa je mož z imenom Valentin, po katerem so poimenovali to praznovanje, dejansko obstajal? Ena izmed legend pravi, da je bil Valentin duhovnik iz tretjega stoletja, ki se je uprl cesarju Klavdiju 2. Klavdij je zaradi potrebe po vojakih, namreč prepovedal sklepanje zakonskih zvez, saj poročeni moški niso marali hoditi v vojne, Valentin pa jih je skrivoma poročal z njihovimi izbrankami – vse dokler ga niso odkrili in obsodili na smrt.

Tretja zgodba pravi, da je bil Valentin v resnici zdravilec, ki je veliko zdravil tako, da je zdravilom dodajal zelišča, začimbe, med, vino in čokolado, s čimer je prikril neprijeten okus zdravil. Nato pa se je spreobrnil v krščanskega duhovnika, ki je bil usmrčen na 14. februarja.

Druga zgodba pravi, da se je Valentin med časom, ki ga je prebil v ječi, zagledal v ječarjevo slepo hči in ji ozdravil vid. Nato sta si dolgo skrivaj dopisovala. Na predvečer njegove usmrtitve ji je Valentin menda poslal pismo, v kateri ji je obljubil večno ljubezen ter se pod pismo podpisal z »tvoj Valentin« - tako kot še danes podpisujemo Valentinove voščilnice za simpatije, katerim se ne želimo razkriti.

Gaja

Lana

Nejc

Lucas

Tristan

Ian Luka

Blaž

Valentin

Valentin

Kdo je bil Valentin?

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

God svetega Valentina se na Slovenskem že dolgo praznuje, vendar je imel drugačen pomen. Poznan je pregovor, da Valentin - prvi spomladin (pomladni svetnik) - prinese ključ do korenin, zato se po starem kmečkem koledarju na ta dan začne prvo delo v vinogradih in na vrtovih. Poleg tega naj bi se takrat snubili ali ženili tudi ptički (ti se ženijo tudi na Gregorjevo in Vincencijevo). V Beli krajini pravijo, da se z valentinovim začne prvi spomladanski dan.

Eva

Nika

Julija

Maša

Žiga

Aleksander

Amadeja

V severovzhodni Sloveniji gospodinje na valentinovo po drevju in grmih nastavijo otrokom Valentinove potičke. Med Slovenci naj bi bilo valentinovo najbolj priljubljeno na Primorskem. V Šmavru pri Gorici se s prvo nedeljo po Valentinu začne sezona vaških praznikov na Goriškem. Na ta dan praznujejo tudi praznik štrukljev. Kot dan zaljubljencev se valentinovo praznuje šele v sodobnem času. Tako pojmovanje praznika je prišlo k nam z Nizozemskega.

Valentin

Valentin

When I follow my heart, it leads me to you.

Liebe ist der Wunsch, etwas zu geben, nicht zu erhalten.

NIna

Lara

Ema

Maja

Valentinova darila

Na Japonskem, v Koreji in podobno tudi v Avstraliji se je zaradi obsežnih marketinških prizadevanj valentinovo razvilo kot dan, ko ženske in redkeje tudi moški ljudem, ki jih imajo radi, podarjajo slaščice in cvetje. Vendar pa je za mnoge ženske, zlasti pisarniške delavke, dejanje postalo obveznost in se od njih pričakuje, da (včasih s precejšnjimi stroški) podarijo čokolado vsem moškim sodelavcem.Na Japonskem tako čokolado imenujejo giri-choco (義理チョ&#12467) - sestavljeno iz besed giri (obveznost, dolžnost) in choco, skrajšana oblika besede chokorēto (チョコレート), kar pomeni čokolada. Tej nasprotna je honmei-choco, ki jo podarijo svojim dragim.

Čokolado, ki si jo izmenjujejo prijateljice, imenujejo tomo-choco. Zaradi nadaljnjih marketinških prizadevanj se je razvil tudi dan, ko naj bi moški tistim, ki so jih na valentinovo obdarovali, uslugo vrnili. V resnici ti pogosto obdarujejo le svoje izbranke. Ta dan se praznuje 14. marca in se imenuje Beli dan. Prvotno je namreč veljalo, da se podarja belo čokolado ali mehke penaste bonbone marshmallows. Vendar pa se v zadnjem času podarja tudi perilo. V Koreji se 14. aprila praznuje tudi Črni dan, ko moški, ki za valentinovo niso dobili ničesar, skupaj jedo rezance po kitajsko v črni omaki, imenovane Jajangmyun. Valentinovo praznujejo tudi v perzijski kulturi (Iran), čeprav trda islamska vlada to kot del zahoda zavrača in omejuje.

Darila

Darila

Ljubezen se rodi, živi in umre v očeh.

Lucija

Ena sama beseda nas osvobodi vseh bremen in tegob življenja, ljubezen.

Neža

The only thing we never get enough of is love; and the only thing we never give enough of is love.

Liebe ist der Wunsch, etwas zu geben, nicht zu erhalten.

Izreki

Rebus

You are the last thought in my mind before I drift off to sleep and the first thought when I wake up each morning.

Enačba

I love you begins by I, but it ends up by you.

Enačba

Urša

Gaja

Anastasija

Sanja

Lana

Aleksander

Larisa

Andreja

Blaž

Zoja

Ich liebe die Momente mit dir, wo ich einfach alles vergesse und einfach nur glücklich bin.

The best love is the kind that awakens the soul; that makes us reach for more, that plants the fire in our hearts and brings peace to our minds. That’s what I hope to give you forever.

Liebe ist, immer einen Weg zu finden und nicht aufzugeben

Liebe geht durch den Magen.

Das Schönste an der Liebe ist die Liebe selber.

Moja srčna moč, ...

Naša srca so bila kot eno.

Moja srčna pot ...

Daleč od oči, daleč od srca.

Srce najde pot.

JEZIK SRCA

Srce

Srce

VALENTINOV HABITUS

Gimnazija in srednjakemijska šola RušeŠolska ulica 162342 Rušetel: 02 63 00 818spletna stran: http://www.gimnazija-ruse.sie- pošta: info@gimnazija-ruse.si

thank you!

Title 1