Want to make interactive content? It’s easy in Genially!

Over 30 million people build interactive content in Genially.

Check out what others have designed:

Transcript

AVALUACIÓ PER APRENDRE

IMPORTÀNCIA DELS VALORS I LES ACTITUDS

FORMACIÓ PERMANENT I COMPARTIR EXPERIÈNCIES

DOCUMENTACIÓ NOMÉS QUAN ÉS NECESSARI

DIAGNOSTICAR PER MILLORAR LA INTERVENCIÓ

COORDINADA

FLEXIBLE

IGUALITÀRIA

GLOBAL

EN EQUIP

INTEGRADA

PEC

DISTRIBUCIÓ PER CICLES I MILLORA QUALITATIVA

DIVERSITAT DE NECESSITATS

METODOLOGIA I AGRUPAMENTS INCLUSIUS

INCLUSIÓ DINS EL GRUP

PERSONALITZACIÓ DE LES PROPOSTES

ALTRES IDEES INCLUSIVES

MODEL D'INCLUSIÓ

Cada infant treballa a l'aula des del seu nivell competencial i curricular, i segons les seves necessitats d'aprenentatge. Els continguts curriculars es treballen a partir de diferents llenguatges i es donen opcions per arribar a la comprensió. Propostes flexibles.

Intervé dins l'aula ordinària, i si es fan subgrups aquests sempre es basaran en l'heterogeneïtat.

La inclusivitat és un dels trets identitaris del CEIP Norai, així com queda reflectit en els documents de centre.

Els infants NESE són atesos dins el grup i no es fa el suport fora de l'aula. S'adapten els materials i s'ajusta la intervenció dels docents si és necessari.

S'utilitzen metodologies inclusives: microespais d'aprenentatge, treball cooperatiu, treball per projectes, aules-taller, ambients, racons i cotutories. S'inclouen propostes didàctiques que promouen la manipulació, l'experimentació i diferents formes d'expressió.

Els membres de l'equip de suport es distribueixen per cicles i centren la seva intervenció en un d'aquests aconseguint una atenció de qualitat més focalitzada i personalitzada dels alumnes.

El mestre que entra a fer suport atén a tots els alumnes que ho necessiten, i no només als que tenen un diagnòstic.

El mestre de suport és un més dins la classe i és corresponsable de tots els nins i nines, ben igual que el mestre d'àrea.

Consensua amb el tutor quin tipus d'agrupament serà el més indicat per a cada sessió: desdoblaments, treball en grup, individual, etc.

Es coordina amb el mestra d'àrea, tant en la planificació i elaboració de material, com en l'execució dins l'aula i en l'avaluació. Les tutories es fan conjuntament.

El diagnòstic es fa per obtenir assessorament i per millorar la intervenció del docent amb l'alumne que presenta dificultats greus.

Les adaptacions curriculars significatives es fan amb l'ajuda i assessorament de l'equip de suport i només quan és imprescindible.

És fonamental la intervenció amb les famílies, la seva participació i implicació en els PI, acordant estratègies a seguir. Les famílies se senten acollides per part del centre.

L'avaluació cerca la inclusió i promou l'aprenentatge i la millora de l'alumnat. Emfatitzam la necessitat que els alumnes sàpiguen què millorar i com fer-ho.

El mestre de suport treballa conjuntament amb el mestre d'àrea i s'atenen les necessitats d'aprenentatge que sorgeixen dins la classe.

COM HA DE SER LA INTERVENCIÓ DE L'EQUIP DE SUPORT?

QUINS PRINCIPIS ORGANITZATIUS AFAVOREIXEN LA INCLUSIÓ?

Es tenen en compte i es tracten no només les necessitats curriculars, sinó també les necessitats emocionals i socials de la totalitat de l'alumnat.

ACOLLIDA DE FAMÍLIES

La formació del professorat és essencial per caminar cap a la inclusivitat. També ho és compartir experiències i informació valuosa sobre els infants.

Fomentar la inclusivitat dins l'aula també implica treballar amb estratègies per motivar els alumnes: cultura de l'esforç i persistència, autoregulació, implicació, interès,...