Want to make creations as awesome as this one?

Transcript

Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

10

Šolski časopisi

Pevski zbor

INTERESNE DEJAVNOSTI

Debata v angleškem jeziku

Kemijski krožek

11

Tečaj CPP in Prve pomoči

Filmska dejavnost

Gledališka dejavnost

Filovizija

Čebelarski krožek

Fotografski krožek

domov

Objava dejavnosti in dosežkov na področju športa

Nemško-španski spletni časopis

Angleški spletni časopis

Časopis v slovenskem jeziku

ŠPORTNO GLASILO

ALLES KLAR/TODO CLARO

THE INSIDER

FLEGMA

ŠOLSKI ČASOPISI

domov

Debata v angleškem jeziku

Prvi debatni turnir, oktober 2020

Preveri svoje znanje v Kahootu

Debaterke debatirajo na trditev: This house supports censorship of social media

domov

Fotokrožek

Več kot desetletje se je že obrnilo, odkar je na ravenski gimnaziji nastal FOTOkrožek pod mentorstvom Sonje Buhvald. Najprej je bil le en dijak in ena fotografija, danes je v FOTOkrožku že preko 40 mladih fotografov in na stotine odličnih fotografij. Poleg uspehov, ki jih nizajo vsa leta tako v slovenskem merilu, kakor tudi v svetovnem, se lahko pohvalijo s številnimi skupnimi trenutki, ki jih preživijo ob fotografiji, v komentiranju, ustvarjanju in kreiranju podob, ob klepetu in povezovanju, pa čeprav v zadnjem času le na daljavo, njihovo ustvarjanje se nikoli ne konča, ne poznajo počitnic, noči in odmorov.Do sedaj so nanizali že mnogo razstav, v avli šole jo vsako leto pripravijo nekajkrat, prav tako razstavljajo v bližnji okolici ter v sosednji Avstriji, tudi na Dunaju so že bili. Njihov moto je svoboda, ustvarjanje brez mej. Kreiranje novih podob, vanj ujet svet, kakor ga vidijo sami. Potopljeni v svoje globine s fotografijo povedo več, kot le ta zmore prikazati. Ob njej ima vsak opazovalec možnost ustvariti lastno misel, zgodbo in sliko. Ne ustvarjajo za tekmovanja, tudi za razstave ne. Njihovo ustvarjanje je iskreno in podprto z lastnim navdihom. Ustvarjajo zase in za svojo dušo. Ustvarjajo za tisti občutek, ki ga doživijo ob tem, ko vidijo, kaj jim je uspelo. Za občutek, ob katerem zaigra srce in se ustvari nov navidezen svet, v katerega pobegnejo vsakič, ko začutijo, da ga potrebujejo.Na pragu zrelosti se neslišno in po tiho dotikajo bistva. Ko njihovo oko zazre podobo in jo preslika skozi zrcalo svoje duše, medtem pa neobremenjeno pripoveduje o njej. Na trenutke se spogledujejo z odraslim svetom, a hkrati ohranjajo mladost in igrivost. Fotografirajo naravo, kjer lahko pomirjeno sledimo edinstvenemu trenutku, lovijo naključne trenutke na ulicah, prav tako pa se skrbno posvečajo tudi režirani fotografiji.V fotografijo so ujete njihove sanje, bolečina, žalost in cela paleta čustev. Vse to, kar pripisujemo odraslim, mladina pri svojih rosnih letih izraža in nas postavlja pred trenutek resnice. Jim lahko podamo roko in jih popeljemo na varno, v svet, kjer bi nekatere podobe iz njihovih fotografij lahko izginile? Jim lahko omogočimo, da bo njihov fotografski svet poln čudovitih in svetlih podob veselja in sreče?Nekaj pa je zagotovo. Njihova fotografija je pristna in iskrena. Svet z njo postaja LEPŠI.

Lorem Ipsum

domov

Fotografija: Lana STAJNKO KNEZ, Choices ( 2. mesto, razpis Pogled 2022)

spletno stran Gimnazije Ravne na Koroškem

FB stran FOTOkrožek Gimnazije Ravne na Koroškem

ali pa nas preprosto obiščete na gimnaziji takrat, ko bo to spet mogoče. Veseli vas bomo!

Vabimo vas, da pokukate v naš fotografski svet:

domov

Slovenci smo narod čebelarjev. Da bi skrb za čebele prenesli na prihodnje generacije, smo pred leti tudi na naši gimnaziji ustanovili krožek, v katerem se učimo osnov čebelarjenja in dejavnosti, ki so povezane z ohranjanjem narave.

Čebelarski krožek

domov

Pevski zbor

Dijaški pevski zbor

Učiteljski pevski zbor

domov

Filovizija

Cikel javnih predavanj, katerih cilj je uveljavljanje življenja javnega uma in kritične misli oz. učenje življenja v skupnosti.

domov

Igralska zasedba: Gimnazija RavneGrafična podoba in kostumografija: Srednja šola za oblikovanje in fotografijo

Gledališka dejavnost

domov

Filmska dejavnost

Filmski studio na gradufilmsko ustvarjanje izmenjava znanja in izkušenj s profesionalcirazvoj scenarija, produkcija, postprodukcijaprofesionalna 4K filmska opremaOglejte si napovednik filma Still ruht der See/Počiva jezero v tihoti.

domov

Brezplačna predavanja za dijake 2. in 3. letnika v prostorih šole.

Tečaj CPP in PP

Cestnoprometni predpisi

Prva pomoč

domov

Kemijski krožek

Recitacijski

Fizikalni

domov

Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - EPAS

ŠOLA AMBASADORKA EVROPSKEGA PARLAMENTA EPAS